Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

WordPress Lazy loading in volgende update verbeterd

WordPress Lazy loading in volgende update verbeterd
MijnHostingPartner

WordPress Lazy loading in volgende update verbeterd

WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem die gebruikt wordt om niet alleen de content van websites te managen, maar ook voor het maken van gehele websites. Met WordPress is het namelijk voor iedereen gemakkelijk om een website te maken door het gebruik van een visuele interface voor 99% van alle taken, en het gebruiken van een voorgebakken thema die in een keer de lay-out van jouw website voor je regelt. 

Combineer dit nog met vele duizenden plug-ins die geïnstalleerd kunnen worden voor meer functionaliteit, en je hebt een veelzijdig platform om mee te werken. Daarom is en blijft dit voorlopig nog wel ook de keuze voor vele websites. Met de update die eraan komt in WordPress 5.9 wordt er nog een hekelpunt opgepakt die al enige tijd open staat, en dat is het beter laden van afbeeldingen. Laten we een kijkje nemen naar wat er hierin verbeterd is. 

Wat is lazy loading van afbeeldingen?

Lazy loading van afbeeldingen staat voor het inladen van afbeeldingen pas wanneer ze in beeld zijn, dit is bijvoorbeeld pas wanneer er naar beneden gescrold wordt. En zorgt voor een snellere website en een betere gebruikerservaring voor klanten aangezien de content zelf of tekst sneller ingeladen kan worden. Dit werkte eerder altijd met WordPress pas met een plug-in, maar zit er sinds een aantal versies ook ingebakken in met de Core van WordPress. Lazy loading is in de laatste versie van WordPress echter verbeterd door het beter toepassen hiervan op alle afbeeldingen die hier juist van profiteren. En de afbeeldingen die direct zichtbaar zijn voor een gebruiker juist niet te lazy loaden.

Verbeterde lazy loading in WordPress 5.9

Lazy loading is dus een belangrijk onderdeel van de snelheid en optimalisatie van elke website en kan je vele punten schelen in de diverse snelheidstesten. Een snelle website is niet alleen goed voor je gebruikers hiervan, maar kan ook een positieve impact hebben op jouw ranking in de zoekmachines. Snelheid, veiligheid en optimalisering voor mobiel zijn tegenwoordig belangrijke factoren waar rekening mee gehouden wordt voor het bepalen waar jouw website thuishoort.  Lazy loading is daarom een belangrijk onderdeel hiervan waar je ervan uit kan gaan dat jouw website een merkbaar verschil hiervan krijgt in de prestaties.

Met WordPress 5.9 worden er bepaalde uitzonderingen gemaakt voor afbeeldingen die wel eerst ingeladen dienen te worden. Bepaalde afbeeldingen die dan boven de fold ingeladen worden, zullen niet gebruikmaken van lazy loading. Aangezien een gebruiker dan wellicht langer dienen te wachten op bepaald beeldmateriaal wat hij wel eerst zou willen inzien.

Een website maken met WordPress

Een website maken kan natuurlijk op meer manieren dan alleen met WordPress, echter is WordPress ook anno 2022 nog steeds de meest populaire manier om een website te maken  voor zowel beginners als gevorderden. Met WordPress is nu eenmaal gemakkelijk te werken en op te schalen waar nodig. Dit kan met zowel betaalde plug-ins en thema’s en natuurlijk met gratis te gebruiken versies hiervan. Sinds een aantal jaar hebben we nu ook Managed WordPress hosting pakketten bij MijnHostingPartner.nl. Hierin nemen wij de meeste technische zaken van je over bij het onderhoud van een website. En kan je dus de focus leggen op het klantencontact en het laten groeien van je website. 

Wil je meer te weten komen over Managed WordPress hosting? Kijk dan even op onze aparte pagina hiervoor. We kunnen al snel jouw website overzetten hiernaartoe en nemen dan de zorgen voor je weg.