Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

WordPress 5 7 overschakeling naar https

WordPress 5 7 overschakeling naar https
MijnHostingPartner

WordPress 5 7 overschakeling naar https

Het internet migreert steeds meer naar websites die gebruik maken van HTTPS verkeer. Dit wordt bereikt met een SSL certificaat die ervoor zorgt dat bezoekers gebruik kunnen maken van een beveiligde verbinding. In de volgende update van WordPress, 5.7, willen ze het gemakkelijker maken om over te schakelen van je HTTP website. 

SSL certificaten zijn gemakkelijker dan ooit om te activeren voor je website, met organisaties zoals Lets Encrypt, wat natuurlijk ook gebruikt kan worden bij de hosting van MijnHostingPartner.nl. Kan je gemakkelijk en zonder kosten een SSL certificaat opzetten voor je hosting. Het overschakelen van HTTP naar HTTPS is echter een proces wat soms nog wel wat lastiger was. De core URL van een WordPress website kan gemakkelijk ingesteld worden in het hoofdmenu. Maar de gemixte content van oudere artikelen kon nog niet gemakkelijk bijgewerkt worden.

Er was altijd een handmatige actie voor nodig in de database, of hier dienden plugins voor geïnstalleerd te worden. In de volgende update van WordPress, de versie 5.7, zal hier waarschijnlijk een update voor komen om dit ook mogelijk te maken in de core van WordPress. 

Overschakeling in WordPress 5.7

In WordPress 5.7 zal er een optie bijkomen voor het vervangen van oude content URLs om die over te zetten in een klik naar de https versie. Dit is natuurlijk belangrijk voor het overschakelen naar een website met SSL. Als er namelijk nog oude content wordt ingeladen wordt met http, dan zal jouw website of specifieke pagina nog tonen als niet beveiligd in de browser. Iets wat bezoekers natuurlijk niet willen zien als ze op het punt staan wat te bestellen, of wat persoonlijke informatie invullen. 

Deze overschakeling zal plaatsvinden vanuit de Site Health Widget, en zal hier met een klik mogelijk zijn om alles om te zetten naar HTTPS. Afbeeldingen en andere hard coded links in oude content zal dan gelijk op de achtergrond vervangen worden naar HTTPS. En zal daarom ook geen melding of waarschuwing meer tonen aan de eindgebruiker op de website. 

Dit is natuurlijk een mooie nieuwe toevoeging voor iedereen die al een bestaande WordPress website heeft die nog gebruik maakt van HTTP. En kan hierdoor veel gemakkelijker overschakelen naar een beveiligde website. 

Is een SSL certificaat voldoende om een WordPress website veilig te maken? 

Een vraag die we vaker krijgen op de online chat is of dat een SSL certificaat een website gelijk overal voor beveiligd. Dat is een verkeerde opvatting, aangezien een website met SSL enkel en alleen de verbinding beveiligd tussen de eindgebruiker en de website. Het kan zelfs zo voorkomen dat een geïnfecteerde website met malware nog steeds beveiligd is met SSL. 

De opvatting dat een SSL certificaat jouw WordPress website geheel beveiligd is dus onjuist. 

Naast een SSL certificaat dien je een WordPress website up to date te houden met plugins, thema versies en de WordPress core versies. Er dient gebruik gemaakt te worden van een sterk wachtwoord die nergens anders voor wordt gebruikt. En er dient aandacht te worden besteed aan welke plugins en thema’s gebruikt worden. Vindt je dit te veel gedoe? Kijk dan eens naar een van onze Managed WordPress hosting pakketten. Hier nemen wij dit soort technische zaken geheel uit handen. En regelen dat jouw WordPress website veilig en up to date is met al zijn onderdelen. 

Wat zijn de andere SSL certificaten die beschikbaar zijn bij MijnHostingPartner.nl

Naast de gratis te gebruiken Lets Encrypt SSL certificaten zie je ook bij ons enkele betaalde SSL certificaten bij ons beschikbaar. Betaalde SSL certificaten raden wij sterk aan om te gebruiken bij elke bedrijfswebsite, webshop en productiewebsite. Waarom, kan je jezelf afvragen. Dit omdat betaalde SSL certificaten met een garantie en nadere controle komen, dan een gratis SSL certificaat. Je bent dan meer verzekerd dat het SSL certificaat ook officieel is uitgegeven, en controle heeft op bijvoorbeeld niet alleen de DNS validatie. Maar ook op bijvoorbeeld de contact gegevens en de onderliggende techniek van de website. 

Dit zorgt voor een betere reputatie van jouw SSL certificaat en biedt dus meer waarde aan dan een gratis SSL certificaat van Lets Encrypt. 

Inspiratie voor dit artikel:https://wptavern.com/wordpress-5-7-will-make-it-easier-to-migrate-from-http-to-https