Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Website starten in 2021

Website starten in 2021
MijnHostingPartner

Website starten in 2021

Een website starten staat nog steeds op de to do lijst van velen, voor de hobby, voor het bedrijf wat je al een poos geleden hebt opgericht of om dat passie project van je te delen met de wereld. 2021 kan de mijlpaal zijn die jij zoekt om je website te starten in 2021. Hier zijn de stappen.

Met een website openen er velen deuren, je bereikt er publiek mee op elke mogelijke wijze. Van de treinreiziger op zijn telefoon tot de desktop. Een website is met enkele stappen geschikt voor elk apparaat. En bereik je bijvoorbeeld niet alleen in Nederland maar ook over de hele wereld. Zo kan je aansporen tot actie, van het koken van een recept, tot iemand informeren over het gebruik van een waterpomptang. Het maakt niet uit waar jouw website over gaat. Maar hoe maak je een succes van jouw website in 2021?  Lees verder voor meer informatie!

Website starten in 2021 is gemakkelijker dan je denkt

Met de tools die beschikbaar zijn in onze Web App Gallery en daarbuiten kan je binnen een handomdraai al een website maken. En ook een website die gelijk geschikt is voor elk beeldschermformaat. Een item wat natuurlijk niet meer weg te denken is met alle verschillende apparaten die gebruikt worden om te surfen.

Een mooi voorbeeld van een dergelijke website builder tool is een Content Management Systeem of CMS in het kort. Vele Content Management Systemen zijn veel meer geworden dan alleen een manier om de inhoud te bewerken van een website. Met het WordPress Content Management Systeem kan je bijvoorbeeld ook met een druk op de knop gemakkelijk de gehele layout van jouw website in een keer omgooien met behulp van Thema’s. 

En zo zijn er vele verschillende opties om tegenwoordig jouw website te maken, kijk eens in onze kennisbank of kom op de chat om meer te weten te komen. We leggen je graag de eerste stappen uit om een website te starten met WordPress, Umbraco, Drupal of Joomla. We kennen ze allemaal!

Hou je aan een content strategie

Gefeliciteerd! Je hebt jouw website in het gekozen Content Management Systeem live staan. Nu wordt het tijd om de website te vullen met artikelen, informatie en content.  Zonder teksten kan een website namelijk niet of nauwelijks gevonden worden door zoekmachines zoals Google, DuckDuckGO of Bing. Daarom dien je in een blog of direct op jouw website verschillende pagina’s aan te maken met waar jouw website over gaat, voor staat of overige informatie. 

Dit kan zeker in het begin een aanzienlijke taak lijken, en helaas kunnen we dit niet voor je goedpraten. Het kan zeker een hoop werk zijn. Echter kan je dit wel beter behapstukken. Denk na over welke pagina’s je permanent op de website wilt hebben staan. Die hebben prioriteit. Hetzelfde als een over ons / mij pagina en de navigatie op een website. Zet dit voor jezelf in een lijst en werk er elke keer als je tijd hebt aan. 

Nadat je de fundatie van jouw website hebt gelegd op de tekstbasis, kan je na gaan denken over wat voor soort berichten en artikelen je verder wilt maken. Maak daarbij een belofte aan jezelf dat je dan ook berichten elke week, elke maand of elke dag publiceert. Regelmaat is hier vaak de sleutel van succes in. 

Bonus tip: Houdt altijd een lijstje bij op je telefoon waar je onderwerpen en ideeën in op kan schrijven. Het komt vaker voor dan je lief is dat je iets vergeet, en laat dit nu net bijvoorbeeld de post zijn die je een extra duizend bezoekers per maand binnensleept. 

Vermeld jouw credentials en expertise in de over ons pagina

Tegenwoordig is het op vele soorten websites steeds belangrijker om wat over jouw expertise te zetten in de over ons pagina. Zodra je over onderwerpen gaat schrijven wat in de YMYL(Your Money or Your Life) richting gaat dan dien je hier ook de nodige know how over te hebben.

Schrijf dus een uitgebreide about pagina op je website waar je laat zien dat jij de persoon bent die over het onderwerp van de website kunt schrijven. Dit is niet alleen belangrijk voor de lezer, maar ook voor de zoekmachines telt dit mee in de zoekresultaten. 

Focus je op de lezer

Houdt met elk artikel en pagina ook altijd de lezer in het achterhoofd, zolang bezoekers engagen met je content en het delen, zich abonneren op je nieuwsbrief etc. Dan zal je ook in tijden van onzekerheid een publiek hebben. Probeer dus niet teveel te focussen op de laatste Google Algoritme update of het laatste snufje wat je een succes kan maken. 

Zolang je een betrouwbare hosting partner hebt, kan je met jouw website ervan uitgaan dat de fundering solide is. 

Hou hier dus rekening mee met elk artikel dat je live zet ook daadwerkelijk uitnodigt om te lezen, met een goede titel en inhoud die ook uitnodigt om verder te lezen.

Maak gebruik van Social Media en YouTube

Social media en YouTube kan een krachtige vorm van voetverkeer zijn op jouw website. Met een goede Social Media strategie kan je jouw doelgroep bereiken en uitnodigen om jouw inhoud te lezen. Het maakt niet uit over wat voor onderwerp je schrijft. Er zijn altijd communities online waar andere enthousiaste lezers zijn die graag verder lezen over programmeren, de laatste tips en trucs van de loodgieter of welk boek ze kunnen toevoegen aan de verzameling. 

YouTube kan hier ook een belangrijk onderdeel van zijn, voor de mensen die graag een blog post willen lezen zijn er ook een aantal mensen die liever een video bekijken over hetzelfde onderwerp. Jij kan dit combineren om bezoekers aan te sporen naar YouTube te gaan en visa versa. Op die manier kan je ook de gewenste content serveren voor beide doelgroepen. 

Ga jij starten met jouw website in 2021? Sluit nu een pakket af bij MijnHostingPartner.nl voor een vaste lage prijs. Met uitzonderlijke specificaties en legendarische update kan je er zeker van zijn dat wij jouw hosting partner zijn!