Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Wat is er nieuw in de laatste Webmail update?

Wat is er nieuw in de laatste Webmail update?
MijnHostingPartner

Wat is er nieuw in de laatste Webmail update?

Het zal de meeste van onze klanten niet ongemerkt gegaan zijn, maar er is een nieuwe grote versie van onze mail servers geïnstalleerd in het begin van deze week. In deze nieuwe Webmail kan je als eindgebruiker direct zien dat er het een en ander anders is, voornamelijk door de nagelnieuwe lay-out. Laten we in deze blog post het overige nieuws bespreken en hoe jij optimaal kunt werken met de nieuwe Webmail!

Nieuw modern uiterlijk

Als eerste zal het nieuwe uiterlijk opgevallen worden, met het inloggen en het openen van je mail adres binnen de webmail zie je gelijk de nieuwe layout en interface terug.  Die ontworpen is om fijner in gebruik te zijn, wat meer rust te bieden in de layout, en daarbij de navigatie iets anders ingericht te hebben. Je kan nu vanuit de bovenste balk gelijk springen naar hetgeen wat het meest gebruikt wordt, namelijk de mail, agenda en de contacten.  Verder kan je bij Nieuw, ook gelijk in de lijst een van de opties selecteren. Zo kan je in de meeste gevallen een stukje sneller werken, en bijvoorbeeld wat makkelijker een notitie maken. 

Wat is er nieuw in de laatste Webmail update?

Er zijn ook een aantal onderdelen hernoemd en uitgebreid met andere iconen, dit om het wat duidelijker en moderner te maken. Zo is het nu Chat, in plaats van Instant Messaging. Wat natuurlijk een beetje moderner klinkt. 

Avatar ondersteuning met en zonder BIMI

Wat ook zal opvallen zodra je de mail opent is de uitgebreide icoontjes die je ziet naast een email bericht. Deze iconen maken gebruik van  BIMI, de Favicon, en Gravatar om de afbeelding te tonen. Wanneer je nog geen BIMI hebt opgezet voor jouw domein, dan kan je dit eenvoudig doen via de DNS records. Het volgende is dan toe te voegen, met de afbeelding geüpload in je hosting. 

"v=BIMI1;  l=https://mijndemopartner.nl/partners-logos/-bimi.svg; a=;"

Hierna kan het nog even duren voordat dit zichtbaar wordt, in verband met de DNS refresh. Nog niet alle bedrijven en personen ondersteunen dit al of hebben dit aan, dus voor sommige bedrijven kan je ook enkel maar de placeholder zien. Naarmate de populariteit hiervan groeit des te meer iconen je zal terugzien. 

Meer Antispam mogelijkheden voor de eindgebruiker

Globaal gezien gebeuren de meeste Anti Spam maatregelingen op serverniveau,  je ziet dit ook terug in onze markeringen voor SPAM die toegevoegd worden aan de titel van het Spam bericht. Je kan hier echter nu zelf ook wat meer van beheren op jouw niveau als eindgebruiker. En hier eenvoudig wat meer  maatregelingen voor treffen, of je eigen voorkeuren hieraan toepassen. 

Zo is het nu mogelijk om met een druk op de knop het email bericht te verplaatsen naar de Junk folder. Wat we ook aanraden om te doen, aangezien dit automatisch wordt opgepakt en van geleerd door het mailsysteem. Wat in de toekomst dus weer beter kan werken hierdoor. Je kan het ook weer verplaatsen naar de Inbox als je dit per ongeluk hebt aangeklikt. 

Verder worden standaard Email trackers geblokkeerd, en heb je dus niet meer dat je ongewenste leesbevestigingen en andere data doorstuurt naar de afzender. Wat in de meeste gevallen niet gewenst is. Als je dit wel aan wilt zetten dan is dit onder het bericht zelf te accepteren. 

Afzender verificatie schild

Wat je nu ook bij elke afzender ziet is een schildje achter het email adres, hier kan je op een heldere wijze inzien of de afzender gebruik maakt van beveiliging op DNS niveau. En waar nog zaken verbeterd kunnen worden. Dit geeft je een betere garantie en inzage erin of degene met wie je aan het mailen ook echt legitiem is. 

Inzage in de connecties

Als domain administrator heb je nu ook meer inzage in de connecties die je zelf maakt met het mail adres, en hoe en waar die opgezet worden voor andere mailadressen onder het domeinnaam. Je kan nu inzien welke IP adressen die gebruiken, en of dit wel allemaal klopt. Zo kan je meer inzage krijgen vanuit welke fysieke locaties verbinding wordt gemaakt met de mail adressen. En wat hier zoal gebeurd. 

Bij misbruik kan je op deze wijze ook veel sneller zien waar dit is ontstaan, en gelijk maatregelingen nemen hiertegen. 

Bevalt de nieuwe webmail jouw als eindgebruiker? We hopen natuurlijk van wel! Laat het ons weten via Sociale Media. En mocht je nog een probleem of een vraag hebben dan kan je hiervoor altijd even een ticket aanmaken.