Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Verticale videos de nieuwe trend

Verticale videos de nieuwe trend
MijnHostingPartner

Verticale videos de nieuwe trend

Verticaal video formaat is natuurlijk niets nieuws, het is echter wel de laatste jaren en vooral het laatste jaar in een stroomversnelling qua populariteit geraakt met de lancering van YouTube Shorts. En bestaande netwerken zoals Instagram en TikTok. Laten we in deze blog post een kijkje nemen naar de voor en nadelen hiervan, en hoe jij dit kunt gaan inzetten voor het promoten van jouw website. 

Sociale media wordt door vrijwel iedereen gebruikt, het percentage gebruikers wat niet beschikt over een sociaal media account is dusdanig klein dat dit vaak ook niet je doelgroep vormt.  Verticale video is populair in drie verschillende platformen, Instagram, waar het vaker een korter formaat is of enkel afbeeldingen. YouTube Shorts, wat nu maximaal 60 seconden is. En TikTok, wat vooral populair is onder de jongere doelgroepen.  

Gericht op mobiele gebruikers

Verticale video’s zijn vrijwel uitsluitend gericht op mobiele gebruikers, de lange dunne schermen zijn hiervoor perfect om weer te geven. Met een scherp beeld en volledige weergave kan zonder veel moeite hier gebruik gemaakt worden om alles in te zien en op te nemen waar een gebruiker zich voor interesseert. Van komedie, de laatste kooktrends, geschiedenis, hobby’s, en alles waar normaal ook al video’s voor worden gemaakt op Sociale Media. Het is alleen vaak gecomprimeerd tot de bottem line of de korte conclusie om de vereiste spanningsboog zo kort mogelijk te houden. Net zoals vele andere Sociale Media is het platform bedoeld om veel content tot je nemen in korte tijd, om zo langer op de website hosting te blijven en dus ook meer advertenties in kunt zien. 

Ook zie je vaak terug dat een video in zijn geheel ondertiteld is, zodat ook gebruikers zonder geluid kunnen kijken. Bijvoorbeeld in de trein, snel in de lift of ga zo nog maar even door. Je dient hier dus veelzijdig in te zijn en zowel de video aangrijpend zien te maken met en zonder geluid. Dit is natuurlijk niet altijd even makkelijk. 

Kort format met pakkende video’s

Het korte format van deze video’s is voornamelijk de intentie om op een snelle manier content op een snackbare basis te verslinden. De dopamine die vrijkomt met het doorscrollen en informatie tot je nemen is een sterk drijvende factor achter deze formaten content. Het is bijvoorbeeld anders dan een boek lezen waar je een dag of twee over kan doen. Dit zijn video’s van vaak niet langer dan een minuut die over de favoriete onderwerpen gaan van de kijker. En des te langer de engagement is van een gebruiker, dus hoe meer hij kijkt en interact met een soort video. Des te meer soortgelijke video’s zal hij of zij te zien krijgen. 

Wanneer jij dus je wilt wagen op dit format video, of dit nu een advertentie is voor je product of dienst, of enkel een demo of activeringsvideo dan is dit te maken met behulp van het opnemen van verticale video. En dit vervolgens zo pakkend mogelijk samen knippen. Het beste voorbeeld is hiervoor om even jezelf te verdiepen in de soorten content die je te zien krijgt. 

Het uitnodigen voor het bekijken van een volledige video of bron 

Het doel van jouw als website eigenaar is natuurlijk om de kijkers van je video om te zetten in website bezoekers en uiteindelijk een nieuwe klant. Hoe je dit ook voor jezelf inricht als conversie. Een YouTube kanaal kan naast de shorts ook een waardevolle aanwinst zijn voor elke digitale marketer. Hiermee kan je namelijk mensen op een vaak dynamischere manier aanspreken dan enkel tekst of een reguliere sociale media post. Een video kan namelijk meer informatie en persoonlijke tinten bevatten dan een andere vorm van media dit kan. Vaak omdat er toch een presentator achter of voor dient te zitten die de informatie presenteert. 

Sommige mensen preferen nu ook simpelweg om een video te kijken in plaats van te lezen. Dit zie je ook in het gebruik van YouTube en TikTok als zoekmachine. Om de informatie te vinden die gebruikers nodig hebben. Van hoe je een stuk touw het beste opbost, tot hoe je een WordPress website kunt installeren. 

In je short kan je altijd een link tonen naar je website om gebruikers uit te nodigen om daar een kijkje op te nemen, dit kan je ook nog een keer extra in de beschrijving erbij zetten. Of direct in de berichten onder de video nog een keer erbij zetten. 

Verslavend format wat de aandacht vasthoud

Wat niet te ontkennen valt is dat het format verslavend werkt, dit heb ik persoonlijk ook gemerkt toen dit bij YouTube vooral hierbij kwam. Dit was namelijk al een platform wat ik vrijwel dagelijks gebruik. De makkelijke en korte weergave van YouTube shorts en de andere platformen zorgen ervoor dat je voordat je het doorhebt al je tiende video/short aan het bekijken bent. Waar dus ook de kracht erachter zit voor de digitale marketer. 

Ben jij al bezig om YouTube Shorts en andere verticale video inhoud in te zetten voor jouw projecten en marketing? Laat het ons weten!