Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Umbraco 8 12 uitgebracht

Umbraco 8 12 uitgebracht
MijnHostingPartner

Umbraco 8 12 uitgebracht

Umbraco is een Content Management Systeem gebaseerd op .NET Core. Op 11 maart 2021 is een update uitgebracht die weer een hoop nieuwe functionaliteit met zich meebrengt. Laten we dit behandelen in deze blog post wat er allemaal weer gewijzigd is.

Umbraco is naast WordPress bij MijnHostingPartner.nl een van de populairste manieren om een website te maken. Met een Content Management Systeem zoals WordPress en Umbraco is het mogelijk om voor iedereen met de website bezig te gaan. Ongeacht of er kennis van coderen voor nodig is. Met een CMS is het namelijk mogelijk om op een visuele wijze om te gaan met de content. Zoals de naam al verraad. Blog posts, artikelen en pagina’s kunnen gevuld worden op dezelfde wijze als dit bijvoorbeeld ook kan met Microsoft Word. In Umbraco is het zelfs zo dat Microsoft Word documenten in een klik omgezet kunnen worden naar content voor de website. 

Automatische updates

Om het leven gemakkelijker te maken voor website beheerders is het nu mogelijk om ervoor te zorgen dat updates automatisch op de achtergrond kunnen worden gedraaid. Zonder dat er eerst ingelogd dient te worden en de installer te gebruiken. Dit is natuurlijk gemakkelijk voor jouw eigen websites en ook voor websites van je klanten. Dit zal je namelijk tijd besparen en ervoor zorgen dat je niet meer tijd opzij dient te zetten voor het installeren van updates. 

Om hiervan gebruik te maken is het nodig om wat toe te voegen aan de web.config zodra je de laatste versie van Umbraco geïnstalleerd hebt.  

Umbraco.Core.RuntimeState.UpgradeUnattended in app settings set to true

Dien je dus even op true te zetten om dit aan te zetten. En even controleren of alles naar de juiste versie van Umbraco wijst. Wanneer er iets verkeerd gaat aan de update zie je niet een complete harde fout in de browser. Maar eerder een mooie foutmelding dat de boot gefaald is. In de log kan je dan direct zien wat er aan de hand is. En dit vervolgens gemakkelijk oplossen.

Sorteren op taal is gemakkelijker gemaakt 

Als je aan een website werkt die gemaakt is voor meerdere talen dan zal je vooruit kijken naar deze update. In het menu voor het selecteren van de talen is het namelijk veel gemakkelijker gemaakt om hiertussen te sorteren. En de juiste taal te selecteren voor wat je nodig hebt. 

Verbeteringen in het Document Type menu

In het Document type menu zijn ook een aantal verbeteringen gemaakt om het gemakkelijker te maken om te vinden welk Document Type je nodig hebt en een betere flow te maken voor de ontwikkelaars die een hoop composities of types gebruiken. 

Performance verbeteringen 

Zoals altijd zijn er ook weer verbeteringen aangebracht in de performance van Umbraco hosting. Dit zorgt er dit keer voor dat zowel de website bezoeker als de medewerker sneller de gevraagde informatie ziet. Vanaf het werken met de installatie tot het opvragen van de content aan de frontend is het nu sneller geworden om te installeren en het werken met de website. 

De snelheid hiervan is natuurlijk erg belangrijk voor iedereen die aan een moderne website werkt. Het is namelijk van belang voor een groot aantal factoren dat dit zo snel mogelijk wordt ingeladen. Met de .NET Core hosting pakketten van MijnHostingPartner.nl zou je de snelste resultaten met Umbraco zien dankzij de dedicated resources en pool. Dit zorgt ervoor dat jouw Umbraco website altijd zo snel mogelijk bereikbaar is. En dat er optimaal gebruik gemaakt kan worden van alles wat nodig is. Neem dus nu jouw .NET Core hosting pakket om dit gelijk te testen en voor jezelf te zien!