Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

SIDN NL terugblik van 2021

SIDN NL terugblik van 2021
MijnHostingPartner

SIDN NL terugblik van 2021

SIDN oftewel de partij die verantwoordelijk is voor alle .nl domeinnamen,  heeft weer een interessante blik gegeven naar de cijfers en ontwikkelingen van het .nl domeinnaam. Natuurlijk was 2021 ook weer een jaar wat onder een donkere wolk zich begaf, en heeft veel mensen en ondernemers gedwongen om meer online te gaan doen.  Ze sloten het jaar af met 6.231.000 .nl domeinnamen. Laten we een kijkje nemen wat dit inhoudt. 

Het Nederlandse domeinnaam extensie staat niet stil en zat in het afgelopen jaar een stijgende lijn in, met een netto groei van 119.000 te opzichte van het jaar ervoor.  Maar minder dan de ruim 206.000 die er in 2020 bijkwamen.  De verwachting was dat veel mensen niet hun domeinnaam zouden verlengen na het eerst gedwongen online dienen gaan, maar dit blijkt niet het geval te zijn. Mensen en bedrijven blijven doorgaan met hun diensten online aanbieden en lijken de stap permanent genomen te hebben. 

Digitalisering gedwongen gegroeid

Door de crisis waarin we onszelf samen met de wereld in bevinden de afgelopen jaren zijn er een hoop  dingen veranderd. Bedrijven wereldwijd waren en zijn gedwongen om online meer hun diensten aan te bieden en op een creatieve manier hiermee om te gaan. Daarom zijn hier een hoop domeinen bij geregistreerd om bijvoorbeeld hun restaurant eindelijk op de kaart te hebben, de gitaarlessen aan te bieden en ga zo nog maar even door. Een domeinnaam kan een verzamelplaats worden voor jouw bestaande klanten en je meer nieuwe klanten brengen door het te gaan beginnen met online adverteren en verkeer te verzamelen.

Er werd verwacht dat na de eerste boom die er in 2020 was met het registreren van de domeinen hier na een jaar veel domeinen weer zouden wegvallen. Maar dit blijkt niet het geval te zijn, bedrijven zijn door deze gedwongen stap meer van hun diensten online aan te gaan bieden, en er is meer online de focus gelegd. Je moet natuurlijk wat als jouw winkel niet open mag of er geen ontvangst mogelijk is. 

Daarom zijn er een hoop webshops bijgekomen en een hoop diensten en bedrijven online bezig gegaan om toch hun hoofd boven water te houden. Eind 2020 had 84% van alle Nederlandse bedrijven een website, de verwachting is dat dit alsmaar blijft groeien. Mocht jouw bedrijf nu ook een online start willen maken dan is altijd even te kijken naar onze scherp geprijsde hosting pakketten, en is bij onze partner MijnWebdesignPartner.nl een gehele website door ons aan te leveren die de verwachtingen zal overtreffen!

Cybercrime en nepwebwinkels

Helaas hebben de cybercriminelen en oplichters vorig jaar ook niet stilgezeten, meer en meer bedrijven werden slachtoffer van online aanvallen en ransomware. Het is nog steeds ontzettend belangrijk om hier altijd bovenop te blijven en enige beveiligingsupdates snel te installeren. Naast het gebruik van sterke wachtwoorden en de basis voorzorg maatregelingen zijn de beveiligingsupdates een onderdeel van elke webmaster zijn werkweek.

Webwinkels die puur en alleen opgericht worden om mensen op te lichten zijn ook weer hard aangepakt dit jaar. Waar in 2019 dit nog vaak het geval is en wel 4500 nepwebwinkels offline zijn gehaald zijn er in 2021 in verhouding weinig nepwebwinkels gezien. En degene die wel opsprongen zijn snel offline gehaald. Verdachte gevallen waren er 101, en daarvan zijn er daadwerkelijk 36 offline gehaald. Ook MijnHostingPartner.nl staat nauw in contact met SIDN indien dit voorkomt op onze servers. Zo houden we het internet en vooral het vertrouwen wat er dient te zijn in .nl samen in stand. 

En dat vertrouwen in een .nl domeinnaam is ook nog steeds de voornaamste reden waarom bedrijven voor .nl kiezen voor het opzetten van hun Nederlandse bedrijf. Met een .nl domeinnaam zet je jezelf nog steeds heel snel op de kaart, met de nodige inspanning kan je ook jouw bedrijf online krijgen. En natuurlijk kan je bij MijnPartnerGroep.nl terecht voor al jouw nutsvoorzieningen hierbij.  Sluit nu jouw pakket af voor de diensten die jij nodig hebt. En begin 2022 met een solide fundering!