Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

SIDN bestaat 25 jaar

SIDN bestaat 25 jaar
MijnHostingPartner

SIDN bestaat 25 jaar

SIDN, de partij achter de Nederlandse domeinnaam extensie .nl, bestaat dit jaar 25 jaar. Als directe registrar bij het SIDN is MijnHostingPartner.nl de partij om .nl domeinnamen vast te leggen voor een vaste lage prijs. Met een .nl domeinnaam heb je voor de Nederlandse markt een uitstekende domeinnaam waarmee je jouw doelen kunt bereiken voor je bedrijf, website en meer. Laten we even een terugblik werpen op de domeinnaam extensie .nl.

Piet Beertema, pionier van .nl domeinnamen

De grondlegger van alle .nl domeinnamen is niemand anders dan Piet Beertema, 35 jaar geleden zorgde hij ervoor dat .nl domeinnamen geregistreerd konden worden. Op 1 mei 1986 zorgde hij ervoor dat het eerste .nl domeinnaam geregistreerd kon worden. En dat domeinnaam was cwi.nl, of de Centrum Wiskunde en Informatica (CWI). Waar hij werkzaam was. Dit maakte hij mogelijk door samen met de Amerikaanse internetpionier Jon Postel te werken om het eerste actieve landendomein buiten de VS te realiseren. Zo is Nederland weer een van de eerste geweest op technologisch gebied om baanbrekende stappen te zetten. 

SIDN 25 jaar, een terugblik

Piet Beertema zorgde eerst voor alle Nederlandse domeinnamen, in de jaren 90 groeide het aantal .nl domeinnamen dusdanig hard dat dit niet meer door 1 persoon bij te houden was. Daarom richtte Piet Beertema samen met Ted Lindgreen en Boudewijn Nederkoorn het SIDN op. Stichting Internet Domeinregistratie Nederland was op 31 januari 1996 een feit.

In de jaren hierna groeit het .nl domeinnaam in een rap tempo. Van 10.000 domeinnamen naar 6 miljoen domeinnamen in 2021. .nl domeinnamen zijn door vrijwel iedereen te registreren, en worden door zowel inwoners van Nederland geregistreerd en door bedrijven die in Nederland zaken doen. Met de juiste .nl domeinnaam weet je een plek te veroveren op het Nederlandse internet, en daarbuiten uiteraard. 

De mogelijkheden van een .nl domeinnaam

Een .nl domeinnaam geeft je de mogelijkheid om naast alleen een domeinnaam voor je bedrijf of passie vast te leggen, ook een website te maken en email adressen. Met een hosting pakket van MijnHostingPartner.nl heb je voor een vaste lage prijs een prachtig platform om te beginnen om ook van jouw domeinnaam een succes te maken. Met onbeperkte email adressen, 25 GB aan schijfruimte en vele andere extra’s, kan je een snelle start maken met je website. Lanceer bijvoorbeeld WordPress websites in een enkele klik, en ga direct aan de gang met jouw email adres via de webmail, of op je favoriete app of apparaat. 

Met een .nl domeinnaam heb je ook een daadwerkelijk voordeel op de Nederlandse zoekmachine wereld. Zo zijn de resultaten relevanter en kom je eerder te verschijnen in de Nederlandse zoekresultaten. En kan je dus ook hiervan optimaal gebruikmaken. 

De juiste extensie voor elke Nederlandse website en bedrijf

Met een .nl domeinnaam neem je de juiste stap in de richting van een Nederlandstalige website en het aanbieden van diensten op de Nederlandse markt. Met een vertrouwd .nl domeinnaam zal je eerder het vertrouwen winnen van Nederlandse bezoekers. En zo kan je ervan uit gaan dat jouw website en visie een goede start krijgt, met de keuze van een sterk domeinnaam zoals .nl. 

Registreer daarom nu jouw eigen .nl domeinnaam direct bij MijnHostingPartner.nl, na het bestellen direct actief zorgt ervoor dat domeinen razendsnel beschikbaar zijn. Combineer dat met onze uitstekende specificaties en werk ook zorgeloos aan jouw eigen website in onze hosting. 

Mocht je nog vragen hebben dan kan je altijd even op de chat komen of een ticket aanmaken in het klantenpanel. We helpen je graag verder om ook van jouw .nl domein registratie het beste uit te halen. Zet nu de eerste stap op het Nederlandse internet voor jouw blog, portfolio of bedrijfswebsite!