Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

SEO trends bijhouden

SEO trends bijhouden
MijnHostingPartner

SEO trends bijhouden

SEO trends zijn vaak termen die een bepaalde periode erg populair zijn om naar te zoeken, van deze trends blijven er een aantal. Maar er zijn ook zoektermen die na verloop van tijd weer verdwijnen. Zoals bijvoorbeeld met de opkomst van hobby drones dit eerst explosief groeide, en hierna afvlakte. En een mooi voorbeeld is een fidget spinner wat ooit het gesprek van de dag was, en nu in de vergetelheid is geraakt. Deze trends zijn vaak op in te haken om een periode meer organisch verkeer te trekken. Laten we dit bespreken in deze blog post. 

Een trend is natuurlijk niets nieuws, sinds het begin der tijden is er al een laatste gadget, ontwikkeling of nieuwtje wat iedereen dient te weten. Met de wereld van vandaag kan dit echter razendsnel gaan en met zoekmachines zoals Google, Bing en DuckDuckGO is informatie veel sneller en uitgebreider beschikbaar dan elk ander moment in het verleden. De truc is om bovenaan deze zoekopdrachten uit te komen zodat bezoekers naar je website hosting gaan. SEO trends kunnen bijgehouden worden op een aantal verschillende manieren. De meest voor de hand liggende is om naar het hol van de leeuw te gaan. En direct bij Google Trends kijken waarnaar gezocht wordt. Dit kan per maand of ook zelfs in de afgelopen vijf jaar gaan.

Je kan er ook naast de trending topics ook zelf onderwerpen invoeren. Wil je bijvoorbeeld weten hoeveel mensen zoeken naar botenverhuur in Sneek, dan kan je dit invoeren en zien hoeveel ernaar gezocht wordt over de jaren heen. In dit voorbeeld zien we bijvoorbeeld dat dit enorm seizoen afhankelijk is, en dat in de zomer dit op zijn hoogtepunt zit, en in de winter niemand naar zoekt. Dat is ook een SEO trend, bepaalde zoektermen pieken in bepaalde periodes van het jaar, maar blijven wel stabiel over de jaren heen. 

SEO trends periodiek

Andere trends zijn hier natuurlijk minder gevoelig voor, maar het voorbeeld is hier ook geldig voor het seizoen. Er zijn nog vele andere SEO trends die seizoensgebonden zijn of zelfs maar een beperkte houdbaarheidsdatum hebben. Laten we kijken naar een aantal andere voorbeelden via Google Trends.

SEO trends bijhouden

Het vaccin voor Covid is natuurlijk een geladen onderwerp, met mensen verdeeld hierover. Dit laten we even achterwege aangezien wij natuurlijk geïnteresseerd zijn in de SEO trends hiervan. We zien dat toen de eerste ladingen verscheept werden en gebruikt de populariteit toenam voor deze zoektrend. En nu het merendeel al geweest is voor zijn prikken die belangstelling hiervoor weer afneemt. Het kan zijn dat volgend jaar de interesse hierin geheel vergeten raakt, of dat dit juist weer toeneemt. Content schrijven voor medische artikelen zoals dit zijn erg aan banden gelegd door Google om hiervoor te ranken, en alleen medisch onderbouwd met de juiste bronnen is hier een kans op ranken in de zoekresultaten. 

Met andere onderwerpen zoals de Olympische spelen zullen hier de meeste zoekopdrachten voor verschijnen wanneer ze aan de gang zijn. En zoals je ziet in de tussentijd de populariteit weer afneemt, om alleen maar te stijgen als de eerste nieuws artikelen hier weer over verschijnen. Zo heb je meer van dergelijke activiteiten, sporten en andere trending SEO trends die periodiek weer toenemen in populariteit. En dus wellicht een interessante keuze zijn om voor te schrijven en content op te focussen. Aangezien dit een lange tijd stil kan liggen. 

SEO trends bijhouden in Google Trends en andere bronnen

SEO trends zijn dus goed bij te houden in Google Trends, hierin kun je snel zien of er interesse is voor een onderwerp. En of dit de moeite waard is om tijd en moeite in te steken. Wanneer je een onderwerp zoekt wat net aan het ontploffen is zoals dit heet. Dan kan je ook een kijkje nemen in andere tools en sites zoals aHrefs, explodingtopics en andere SEO tools. Vaak heb je hier een blik in je omgeving op wat er trending is binnen jouw tak. Wat de beste keuze is om de focus op te leggen met je website webhosting is natuurlijk altijd de vraag. En kan je soms best een gok op wagen. Wie weet wat voor vruchten dit afwerpt.  

Wil je hulp bij dergelijke SEO vraagstukken? Dan hebben wij ook onze dochteronderneming MijnWebdesignPartner.nl die je verder kan helpen om SEO trends te gebruiken om meer organisch verkeer binnen te slepen met topposities binnen de zoekmachines. Wij helpen je met de strategie, de uitwerking en het analyseren van de resultaten. Neem nu een kijkje bij onze SEO werkzaamheden.