Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

PHP7 nu beschikbaar in jouw webhosting

PHP7 nu beschikbaar in jouw webhosting
MijnHostingPartner

PHP7 nu beschikbaar in jouw webhosting

Na meer dan 10 jaar PHP5 komt PHP met de laatste release PHP7.
Wat gaat er veranderen en waar kunt u rekening mee houden?
Een van de punten van PHP is altijd snelheid geweest, in de laatste release is dit probleem aardig aangepakt. De snelheid van PHP Hosting 7 is namelijk 2 keer zo snel. Dit is natuurlijk goed nieuws voor klanten die Wordpress, Drupal en Joomla gebruiken.De huidige Zend engine is vervangen door de PHP next generation Engine, hierdoor is de snelheid zo verbeterd.

Om een voorbeeld te geven van de cijfers, een gemiddelde Wordpress pagina had 9,4 miljard cpu-instructies nodig om de pagina te laden. Dit is nu teruggebracht naar 2,6 miljard. Tevens is er een daadwerkelijk verschil in de hoeveelheid geheugen die gebruikt word van de server. Daarbij word nu ook 64 bit consequent ondersteund. Veel fatal errors zijn nu ook omgezet naar exceptions, hierdoor worden veel foutmeldingen anders afgevangen.
Er is ook een grote schoonmaak actie gehouden en veel SAPIs en extensies die deprecated waren zijn verwijderd.

PHP7 is vanaf nu ook al actief bij MijnHostingPartner.nl en te selecteren onder extensions. Hoe u dit doet kunt u in dit artikel na lezen:
https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/575/PHP-versie-selecteren.html

We raden aan om uw bestaande sites/ applicaties hier eerst mee te testen op bijvoorbeeld een subdomein. Indien er een onderdeel van uw site niet werkt dan is dit gemakkelijker te troubleshooten en loopt uw huidige site geen gevaar.
Dat de taal een enorme groei heeft gemaakt is niet te ontkennen. In de jaren dat de taal gebruikt wordt is hij gegroeid tot een van de meest gebruikte talen. Mede dankzij populaire CMS systemen zoals Wordpress die geheel in PHP zijn geschreven is de taal zo gegroeid, daarnaast is de taal ook populair bij ontwikkelaars. Wordpress maakt het gemakkelijk voor starters of kleine bedrijven om zonder noodzakelijk te coderen een website in elkaar te zetten.


We zijn enthousiast over de vele wijzigingen en gaan ervanuit dat dit een grote stap voorwaarts is. U bent hopelijk ook enthousiast.


Voor de volledige changelog kunt u op de officiële site kijken van PHP:
https://www.php.net/ChangeLog-7.php#7.0.0