Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Page experience update van Google

Page experience update van Google
MijnHostingPartner

Page experience update van Google

Google is weer bezig met een update te lanceren voor hun zoekmachine algoritme, in deze update staan een aantal zaken centraal. Laten we deze even behandelen in deze blog post. De update is nu al onderweg en zal in augustus geheel uitgerold zijn. 

Google net zoals elke andere zoekmachine staat niet stil in zijn zoekopdrachten, het doel van Google is om steeds relevantere zoekresultaten te laten tonen. En de beste websites te laten zien. Dit doen ze door rekening te houden met meer dan 200 factoren op je website. En dit zullen er alleen maar meer worden in de toekomst. Aan jouw  als webmaster de taak om hier zo goed mogelijk aan te voldoen, en hier dus voor te zorgen dat jouw website snel laad, veilig te gebruiken is, prettig in gebruik is en de juiste relevante content biedt. Websites die hier niet aan voldoen zullen sneller dan ooit zien dat de resultaten van hun website in de zoekmachine resultaten naar beneden zullen zakken. 

Gebruikerservaring, of pagina functionaliteit tool binnen Google Search Console

Er is nu een grotere focus op de pagina functionaliteit binnen de Google Zoek resultaten. Hier zijn een aantal belangrijke metrics zoals dit heet die gefocust zijn op het verbeteren van de gebruikerservaring van de website. Webmasters kunnen dit gemakkelijk inzien door in te loggen binnen Google Search Console te gaan en hierna in het linkermenu naar de pagina functionaliteit te gaan. Hier zie je een rapport van de zaken die nog aangepakt dienen te worden aan jouw website. Dit houdt rekening met een aantal key punten.  Laten we deze even behandelen in de volgende punten. 

LCP 

LCP is een begrip wat staat voor Largest Contentful paint. Oftewel hoe snel de pagina met een tekstblok of afbeelding beschikbaar is. De belangrijkste content wat de meeste ruimte inneemt op de pagina dient snel ingeladen te zijn, zodat de bezoeker snel dit kan lezen of mee kan interacten. Dit zorgt voor minder bounces of bezoekers die je verliest door het onnodig wachten op het inladen van de content. En is dus een snelheidsindicatie die erg belangrijk is.

Dit verbeter je door over te schakelen naar een SSD hosting pakket voor een snellere laadtijd van de website, het optimaliseren van de website afbeeldingen en bronnen, en het aanzetten van caching om veelgebruikte bronnen sneller in te kunnen laden. Ook is het natuurlijk belangrijk om van de laatste software updates gebruik te maken van jouw website. Zoals de laatste PHP versies, WordPress en Joomla Versies. En individuele plug-ins en thema’s.

Verdere metrics waar Google rekening mee houdt

Verdere termen die je tegenkomt zijn ook verder bij te houden en in te zien in Google Pagespeeds, in deze tool laat Google weten hoe je website verder verbeterd kan worden naast het Google Search Console rapport. Dit geeft dus een beter idee wat er exact dient te gebeuren bij het maken en onderhouden van je website. En hoe je hier het beste uit kan halen. 

Snelheid en de technische wijze waarop de website wordt ingeladen is dus erg belangrijk in deze update. Echter zijn er natuurlijk nog veel meer zaken waar Google rekening mee houdt bij het ranken van een website. Om je hierbij verder te helpen kunnen wij bij MijnWebdesignPartner.nl je van dienst zijn. Met onze jarenlange ervaring in het maken, ranken en onderhouden van websites kunnen we je hier bij al je vragen en wensen bij assisteren. Zodat jij de focus kunt leggen op het maken van een succes van jouw website door het klantencontact, het verkopen van producten en het maken van content. 

Het ranken binnen Google is ondertussen niet meer eenvoudig en brengt in de meeste doelgroepen aardig wat competitie met zich mee. Blijf er dus bovenop waar de updates van Google mee te doen hebben en hoe je hier op de beste manier aan kunt voldoen. Met een kleine aanpassing aan je werkwijze kan je vaak al een hoop voordeel eruit halen. Begin nu met jouw website om ook die plekken in Google te kunnen veroveren. En neem nu een SSD hosting pakket af bij MijnHostingPartner.nl, voor minder dan een week in boodschappen kan je al een jaar lang jouw website en domeinnaam hosten bij onze webhosting!