Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Nieuwe Windows mail app - Outlook

Nieuwe Windows mail app - Outlook
MijnHostingPartner

Nieuwe Windows mail app - Outlook

Windows 10 en 11 hadden al geruime tijd een standaard app meegeleverd waarin je ook IMAP-accounts kon gebruiken. Dit was een gratis te gebruiken app die je in staat stelde jouw e-mailadressen te beheren vanuit één overzichtelijke plek. Veel mensen hebben dit gebruikt ter vervanging van de oude Windows Live Mail, die door velen geliefd was. In deze blogpost bespreken we de nieuwe Outlook-applicatie van Microsoft hiervoor, en wat hier anders aan is dan de eerdere versies.

Met de lancering van de nieuwe Outlook heeft MijnHostingPartner.nl uiteraard ook al een nieuw artikel hiervoor gemaakt in onze uitgebreide kennisbank. Indien je vragen hebt over het instellen van je email adres hierin, dan kan je dit gelijk raadplegen. 

Zelfde naam als Outlook en gelijke ervaring 

Microsoft is bezig om de ervaring en de werking van Outlook gelijk te trekken, en de apps die oorspronkelijk met Windows 8 werden geïntroduceerd, worden vervangen door één verzamelapp en één ervaring. Hierdoor hoopt men natuurlijk dat meer mensen voor Microsoft 365 kiezen en overstappen naar de betaalde service. 

De naam 'Outlook' voor de gratis mail app kan hierdoor voor verwarring zorgen. Het is namelijk niet meer een losstaande applicatie die geheel los gezien kan worden van Outlook, maar eenzelfde ervaring die de optie biedt tot upgraden naar het betaalde abonnement. Windows Mail komt in 2024 te vervallen en zal niet meer ondersteund worden. Je ontvangt nu al de uitnodiging om over te stappen naar Outlook, en de app zal zelfs al voor je geïnstalleerd worden. Indien je dus Windows Mail wilt blijven gebruiken, zul je dus hier zelf voor moeten kiezen, en op termijn helaas naar een andere mailclient moeten overstappen of Outlook gaan gebruiken.

Data wordt niet alleen lokaal opgeslagen, maar ook in de Microsoft Cloud

Het grootste verschil, afgezien van het uiterlijk met Windows Mail, is ook de manier waarop jouw mail wordt opgeslagen en getoond. Dit gebeurt namelijk niet meer alleen op jouw eigen PC en de mailserver, zoals de servers van MijnHostingPartner.nl. Met de gratis Outlook-versie wordt deze data ook gedeeld met de Microsoft Cloud en ook met derde partijen om advertenties te serveren.

Advertenties

Als hostingpartij die privacy en beveiliging op de hoogste prioriteiten heeft staan, kunnen we deze ontwikkeling daarom niet aanmoedigen. Je betaalt namelijk voor het gebruik en de opslag van je eigen e-mailadres en domeinnaam, om alsnog advertenties te zien. Je kan dan in onze ogen beter de webmail van ons gebruiken, of een alternatief kiezen waar je geen advertenties te zien krijgt. 

Het alternatief voor mensen met een beperkt budget?

Hoewel we het niet expliciet hebben zien staan, is de nieuwe gratis versie van Outlook niet geschikt en gemaakt voor zakelijk gebruik. Zodra je kijkt op de volgende pagina van Microsoft, zie je ook dat zodra je zakelijk gebruik selecteert, de gratis versie van Outlook direct wegvalt uit de opties. Dit wil zeggen dat je met een zakelijk e-mailadres beter een ander mailprogramma kunt gebruiken. Advertenties hebben namelijk geen plek binnen je zakelijke mail en kunnen onprofessioneel en niet serieus overkomen. Stel je voor: je hebt een klant over je schouder meekijken tijdens een presentatie, en je krijgt een ongepaste advertentie te zien.

Indien je met een klein budget op zoek bent naar een e-mailprogramma voor zakelijk of persoonlijk gebruik, dan raden we aan om eens te kijken naar Mozilla Thunderbird. Dit programma bestaat al ongeveer net zo lang als Outlook en is ook een van de titanen onder de mailprogramma's. In de laatste update van een aantal maanden geleden ziet het er ook moderner uit dan het in het verleden heeft gedaan. We hebben uiteraard ook voor Thunderbird een artikel voor je klaarstaan in onze kennisbank, waarin we in detail uitleggen hoe je jouw email adres kunt instellen binnen het programma. 

Als je opzoek bent naar een ervaring die wat dichterbij ligt dan Thunderbird, dan kan je ook eens naar eM Client kijken. Dit email programma is voor een eenmalige betaling aan te schaffen, en biedt daardoor een wat vrijere ervaring dan betaald Outlook dit doet. Waar je terugkerende kosten hier altijd van hebt. eM Client is ook gratis even uit te testen als je wilt zien hoe dit in elkaar steekt. 

Wat denk jij van deze ontwikkelingen? Laat het ons weten via Sociale Media of neem contact met ons op, we zijn benieuwd naar jouw mening!