Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Nieuwe functie voor Google zoeken op Mobiel

Nieuwe functie voor Google zoeken op Mobiel
MijnHostingPartner

Nieuwe functie voor Google zoeken op Mobiel

Google staat als bedrijf natuurlijk ook niet stil, met de vele veranderingen aan het zoekmachine algoritme zelf. En uiteraard ook aan het uiterlijk zelf. Met deze update die al uitgekomen is in Amerika en ook op termijn uitgerold zal worden naar Nederland, wordt er continu scrollen mogelijk gemaakt op mobiel. Waardoor mobiele zoekresultaten dus er anders uit komen te zien dan de welbekende 10 pagina links die naar voren komen op een desktop zoekopdracht. Laten we in deze blog post even gaan bekijken wat dit voor mogelijk impact kan hebben. En wat je hier verder over dient te weten. Laten we beginnen!

Natuurlijk bekend van diverse Sociale Media websites en andere soorten, het continue scrollen over verschillende pagina’s is op mobiel erg gebruikelijk. Des te langer je namelijk op websites zoals Instagram, Facebook, Reddit of Twitter blijft, des te beter voor deze websites. Google heeft dit hierom dus alvast actief gemaakt zodat ook zoekresultaten maar blijven doorladen zolang je verder scrolled naar beneden.

Dit kan als een kleine wijziging lijken die eigenlijk niet interessant is. Maar niets is echter minder waar.  Deze op het oog kleine wijziging kan namelijk gevolgen hebben voor het fenomeen waar je het beste een lijk kunt begraven. Op de tweede pagina van Google. Aangezien hier een handmatige actie voor nodig was (nog echter wel steeds op desktop) om naar de volgende pagina te gaan. Wat nu dus niet meer nodig is op mobiel. Gebruikers kunnen daarom verder scrollen en zullen minder geneigd zijn om eerst een andere zoekopdracht in te vullen of dit uit te breiden.

Wanneer jouw website resultaat dus bijvoorbeeld op de normaal gesproken tweede pagina van Google, waar je dus waarschijnlijk geen kliks van ontvangt. Zal dit dus nu toe kunnen nemen doordat er gemakkelijker op mobiele zoekresultaten door gegaan kan worden naar de volgende pagina. 

Uiteraard is de eerste pagina, eerste positie nog steeds het doel van elke webmaster voor hun website. Echter is dit soms hoog gegrepen. Met resultaten die op de tweede pagina staken op Google, en bijvoorbeeld wat meer kliks ontvangen, en een lage bounce rate. Kunnen hierdoor ook snel omhoog stijgen in de zoekresultaten. Dat zorgt voor meer interactie namelijk en is goed in de ogen van de zoekgigant. Aangezien er naast een heleboel andere factoren, ook meer en meer gekeken wordt naar de gebruikerservaring van de zoeker. En of hij of zij tevreden was naar het navigeren naar jouw website. 

Assistentie voor jouw bedrijf in SEO 

Wil je nu hulp voor jouw bedrijf door een SEO specialist die je in deze zaken verder omhoog kunt helpen in de zoekmachines zoals Google? Neem dan eens contact op met MijnWebdesignPartner.nl om ook jouw website resultaten omhoog te krijgen. Vrijblijvend is er natuurlijk contact op te nemen om even in een kennismakingsgesprek te bepalen wat de volgende stap is voor jouw bedrijf.