Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

NET 5 0 update

NET 5 0 update
MijnHostingPartner

NET 5 0 update

Met de laatste update van .Net 5.0 komen er weer een hoop verbeteringen aan bod. In deze blog post delen we graag de ontwikkelingen met je over de laatste update van .Net 5.0.

.NET 5.0 is de volgende grote release van .NET Core na 3.1. De release laat het Core gedeelte van de naam wegvallen om de naam duidelijker te maken en .NET 5.0 ondersteund meer apps en platformen dan .NET Core of het .NET Framework. Het is de nieuwe manier van werken. 

Verwerkte updates in .NET 5.0

Niet alleen de naam is weer gewijzigd natuurlijk, ook zijn er een hoop verschillende onderdelen op de schop genomen en verbeterd. Ook is het update proces pijnloos in deze versie, zodat je geen of weinig werk verliest wat al gebeurd is. Verder is de laatste versie ook geschikt voor alle apparaten en platformen, zoals Windows, macOS, Linux en x86, x64, Arm32 en Arm64. Zo streeft Microsoft ervoor om op elk platform een vaste ontwikkelwijze in te kweken voor elke developer. 

Met de laatste update van .NET 5.0 zijn de volgende onderdelen nog verder op de schop genomen: 

.NET is robuuster dan ooit

Dankzij de uitgebreide testfase op dot.net Bing.com heeft de release al een vuurdoop gehad om de robuustheid te bewijzen. 

Performance en snelheid is sterk verbeterd

Zoals in elke release wel verbeterd wordt is ook in de laatste release van .NET 5.0 ook de performance en snelheid sterk verbeterd. Applicaties en websites draaien sneller en efficiënter dan ooit. 

C# 9 en F# 5 hebben meerdere nieuw taalverbeteringen

Zo zijn er top-level programma’s nu mogelijk met C# 9 en F# 5 biedt nu interactieve programmering aan en een performance boost voor functioneel programmeren in .NET.

.NET libraries hebben betere performance

De fundering met de libraries die gebruikt kunnen worden zijn ook verbeterd op performance. Zo zijn verzoeken die je maakt en libraries sneller aan te spreken. 

P95 latency is weggevallen

Applicatie lanceringen opties zijn beter geworden

Met het lanceren van je app zijn er nu ook verbeteringen in gekomen, met de ClickOnce client applicatie kunnen single-file apps en een gereduceerde container grootte gerealiseerd worden.Platform scope is uitgebreid. Nu met .NET 5.0 is het ook mogelijk om Windows Arm64 en WebAssembly te gebruiken. 

Unified platform visie van Microsoft

Aangekondigd in eerdere blog posts en ook op de dev blog van Microsoft is de intentie om alles samen te brengen met .NET. Dus mobiel, lokale applicaties en voor het web.  En alles wat hiertussen valt. Bij MijnHostingPartner.nl kijken we er erg naar uit naar de aankomende releases waar dit steeds verder gerealiseerd wordt. Zo kan je voor elk project aan de slag in dezelfde ontwikkelomgeving en kan je eruit pikken wat je nodig hebt voor dat speciefieke project. Wil je met WebAssembly werken? Download de library hiervan zonder een compleet pakket met onnodige tools te hoeven downloaden. Zo hou je niet alleen het project schoner dan op andere manieren, maar kan je ook werken in een centrale plek. 

De mogelijkheden en voordelen wat dit brengt is ongekend en een waardevolle wijziging van ontwikkelen op elk platform. Zo kan je de website maken in .NET 5 wat je natuurlijk gelijk kunt hosten bij MijnHostingPartner.nl, de app maken op Android en IOS. En direct een lokale applicatie maken die geschikt is voor Linux, Microsoft Windows en MacOS. Alles vanuit 1 ontwikkelingsomgeving met Microsoft Visual Studio en met het framework en functies die jij wilt. 

Support tijdschema voor de laatste .NET 5.0 release

Nieuwe releases van .NET worden over het algemeen gelanceerd in november elk jaar. Dit is met deze release weer gelukt om te lanceren. Maar hoelang wordt deze versie ondersteund? .NET 5.0 wordt tot 3 maanden ondersteund nadat .NET 6.0 gelanceerd is. .NET 6.0 staat ingepland om in november 2021 gelanceerd te worden. Deze versie, .NET 5.0 wordt dus ondersteund tot 3 maanden na november 2021. Voldoende tijd om jouw volgende project hierin te maken dus!

.NET 6.0 zal weer een Long Term Support versie zijn en 3 jaar ondersteund worden door Microsoft. Net als .NET Core 3.1 dat is geweest. 

.NET 5.0 toekomst en meer nieuws

.NET 5.0 is weer een grote release die een hoop weer moet verbeteren in het gebruik van .NET. MijnHostingPartner.nl heeft de laatste release van .NET 5.0 al weer online staan dus er kan gelijk mee gewerkt worden op je .NET pakket. Zo kan je bij MijnHostingPartner.nl altijd werken met de laatste updates en techniek. .NET 5.0 is de techniek die je kan gebruiken voor al jouw applicaties en sites. Microsoft zelf heeft Bing.com en de dev website al voorzien van .NET 5.0 en heeft al het vertrouwen in dat je dit ook gelijk kunt gaan gebruiken voor jouw productie websites. De nieuwe taalverbeteringen in C#9 en F#5 zorgen er ook voor dat je code beter te lezen en beter te schrijven is dan ooit.

We hopen dat je gauw gebruik gaat maken van de laatste release van .NET 5.0 en natuurlijk kan je ook met een nieuw ASP NET hosting pakket hier direct mee aan de slag. Wil je op de hoogte blijven van de laatste updates van .NET? Houdt dan ons blog en social media in de gaten! Hier delen we altijd het laatste nieuws.