Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Microsoft Outlook Stap vooruit of achteruit

Microsoft Outlook Stap vooruit of achteruit
MijnHostingPartner

Microsoft Outlook Stap vooruit of achteruit

Mail en mail client blijven altijd  wel een belangrijk onderdeel van dagelijkse communicatie bij webmasters en ook alledaags gebruik. Mail clients zoals Outlook zijn al een lange tijd een vaste plek voor vele gebruikers. Sinds het begin staat het bekend als een betrouwbare mail client of programma wat voor bedrijven en particulieren de keus is voor hun email. In deze blog post schijnen we wat meer licht op hoe Outlook aan het veranderen is, en hoe dit in elkaar steekt met mail. 

Email bij MijnHostingPartner.nl is een essentieel onderdeel van onze dienstverlening, met vele duizenden email adressen die wij in het beheer hebben staat dit altijd bovenaan onze dienstverlening. Met de email hosting van MijnHostingPartner.nl kan je onbeperkt email accounts aanmaken en altijd verzekerd zijn van jouw laatste email op elke email client naar wens. Inclusief Microsoft Outlook. 

Microsoft heeft Outlook al jarenlang anders op andere platformen, zo is Outlook op Windows, Mac, Android en IOS allemaal niet gelijk aan elkaar. En ze zien er ook anders uit op elk verschillend platform. Met de laatste updates aan Microsoft Outlook worden er pogingen gedaan om dit allemaal wat beter naar elkaar toe te trekken. Dit is natuurlijk een goede zaak voor niet alleen de ontwikkeling, maar ook voor de gebruikers. 

Verbeteringen aan Microsoft Outlook

Microsoft Outlook staat net als elk ander software programma niet stil, verbeteringen en updates zorgen ervoor dat nieuwe technologie ondersteund wordt. Er quility off life improvements uitgaan en er anders mee gewerkt kan worden. Microsoft zijn doel is om de Outlook client samen te voegen tot 1 client en 1 werkwijze. Dit idee is er om de code en achterliggende techniek gelijk te trekken, en hierdoor gemakkelijker updates uit te voeren voor alle apparaten. In plaats van het per apparaat of per besturingssysteem apart te hoeven doen. Gebruikers die Outlook daarom op meerdere apparaten gebruiken kunnen dan ook dezelfde werking ervaren. 

Exchange 

Microsoft Exchange accounts zijn email accounts waar het mogelijk wordt gemaakt om direct push meldingen te ontvangen op elk apparaat. Waar een IMAP connectie bijvoorbeeld om de 15 minuten op nieuwe email scanned op de server, wordt dit met Exchange gelijk doorgepushed door een actieve connectie met de server, geen passieve. Combineer dat met een agenda die ook gelijk doorgestuurd wordt naar meerdere apparten en je hebt een betrouwbaar email account voor bedrijven. De hoofddoelgroep voor een Microsoft Exchange account. 

Exchange is echter aan het veranderen en Microsoft heeft in de laatste updates gewijzigd hoe omgesprongen wordt met de licenties hiervan, en hoe Exchange email gesynchroniseerd wordt op apparaten. Voor de licenties zal Microsoft in 2021 overstappen op een abbonement vorm van licensering. Dit om de eerste vrij hoge kosten van een exchange account op een andere wijze op te pakken. Hoe MijnHostingPartner.nl hiermee zal omgaan zullen wij oppakken wanneer hier meer over bekend is. Het doel van Microsoft hierachter is om uiteindelijk minder licenties lokaal op servers geïnstalleerd te hebben staan, en ook hogere algemene kosten te kunnen invoeren. 

Ook worden er wijzigingen gemaakt hoe een Exchange account met de mail omgaat. Lokale Exchange accounts zullen in de toekomst een constante connectie hebben met de servers van Microsoft. En lokaal, ook bijvoorbeeld bij de servers van MijnHostingPartner.nl, zal hier minder op gehost worden. Berichten die binnenkomen en verzonden worden zullen dus allemaal doorgezet worden naar de servers voor Exchange van Microsoft. Niet meer op lokale servers. 

Privacy zorgen

Beide kernzaken uit deze updates van Microsoft zullen er dus voor zorgen dat er minder of zelfs helemaal geen data meer op lokale servers zullen draaien. Het afdoen van licenties die lokaal geïnstalleerd kunnen worden zal betekenen dat MijnHostingPartner.nl hier ook geen directe controle meer op uit kan oefenen zoals we dit nu wel kunnen met de licentie uit 2019. Deze licenties die ervoor zorgen dat we dit lokaal kunnen installeren, zullen zoals het er nu naar uit ziet end off life raken in 2025. Hierna zullen deze accounts dus overgezet moeten worden naar de nieuwere Exchange servers bij Microsoft. 

Dit is al gebeurd met Google Gmail accounts, zodra je een Google Gmail account toevoegt in een Microsoft Outlook instantie. Dan zal de data hiervan, dus ook jouw individuele emails, doorgezet worden naar de servers van Microsoft.Gebruikers zullen hier ook minder controle dan ooit op kunnen uitoefenen, er zal niet meer een keuze zijn om te hosten op lokale apparaten en servers. Echter zal al deze data ook doorgeleid worden naar externe server die van Microsoft zijn. Met alle privacy gevolgen van dien. 

Om het hele artikel te lezen wat we hebben gebruikt tot inspiratie van dit artikel, raden we sterk aan om het artikel op Smartermail te lezen. Smartermail is de lokale email server die MijnHostingPartner.nl gebruikt voor de email die wij ook leveren. En zijn hier dus nauw mee verbonden.