Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Microsoft Edge krijgt meer gebruikers

Microsoft Edge krijgt meer gebruikers
MijnHostingPartner

Microsoft Edge krijgt meer gebruikers

In de geschiedenis van de internet browsers zijn er een aantal titanen die bekend zijn, wat begon met Netscape en Internet Explorer is uitgegroeid naar het gebruik van Mozilla Firefox, Microsoft Edge, en de huidige top, Google Chrome. Veel internet browsers zijn tegenwoordig gebaseerd op Chromium, oftewel de open source basis van Google Chrome. Browsers die hiertoe behoren zijn onder andere Brave,  Opera en Vivaldi. Mozilla Firefox is een van de laatste die van de basis gebruikmaakt van eigen code om de internet browser mogelijk te maken.

Microsoft is bezig om hun browser, Microsoft Edge, naar nieuwe hoogtes te tillen samen met de zoekmachine Bing. Dit proberen ze te bereiken door integratie van een nieuwe A.I. zoekfunctionaliteit die volop nog in ontwikkeling is. Laten we in deze blog post een kijkje nemen naar de ontwikkelingen hierin. 

Edge standaard op Windows

De voorganger van Edge, Internet Explorer was lange tijd de standaard browser die gebruikt werd. Veel gebruikers hadden de kennis niet om een andere internet browser te installeren, of hadden hier simpelweg nog niet van gehoord dat dit tot de mogelijkheden behoorde, en namen dus genoegen hiermee voor hun internet gebruik. In de laatste decennia is dit echter gewijzigd en de meest gebruikte internet browser in de westerse wereld is Google Chrome geworden. Dit vanwege de integratie met een Google Account, die veel gebruikers benutten voor hun email, mobiele telefoon en de andere diensten die Google aanbied. Met deze gratis extra functionaliteit was het verleidelijk om naar Google Chrome over te stappen.

Edge heeft altijd al op de voorgrond gestaan bij computers die Windows draaien, maar veel gebruikers preferen Google Chrome voor hun dagelijks gebruik. In 2020 schudde Microsoft dit op door Edge opnieuw te bouwen binnen de Chromium fundering. En zijn vervolgens gestart met het marketen en van Edge als de nieuwe alternatief voor Google Chrome. Nu in 2023 is Microsoft bezig om Edge en de zoekmachine Bing verder uit te breiden met het integreren van A.I. in de zoekresultaten. 

Dit is een grote stap en is mede mogelijk dankzij het succes in het door Microsoft ondersteunde Chat GPT. Die nu volop gebruikt wordt door een legio aan gebruikers, iedereen van programmeurs die een outline voor een script nodig hebben, tot studenten die hier hele huiswerk opdrachten mee in elkaar draaien.

Integratie van kunstmatige intelligentie

De nieuwe fase die nu voorop staat bij partijen zoals Google en Microsoft is de integratie van dergelijke A.I. software in de zoekopdrachten. Waar gebruikers niet dus alleen maar een lijst met zoekresultaten binnen het web meer geserveerd krijgen. Maar een antwoord op een vraag of term met behulp van A.I. De concurrentie onder de zoekmachines zal dus in de komende tijd gaan toenemen en elkaar forceren om sneller te ontwikkelen. De opschudding die hierin relevant is voor website beheerders en makers is dat voor vele zoektermen het niet meer noodzakelijk is om hier naar een website te surfen. Maar het antwoord gelijk geserveerd kunnen krijgen in de zoekresultaten. 

Deze ontwikkeling is dus ook interessant en wellicht zorgwekkend voor website beheerders die informatiewebsites beheren. Aan de andere kant zijn er nu al een groot aantal website beheerders die A.I. succesvol inzetten voor het  ontwikkelen van de website, het generen van voorbeelden tekst en zelfs het maken van afbeeldingen. Zullen websites en het zoeken in de zoekmachines geheel omgedraaid gaan worden? Dat kunnen wij helaas niet beantwoorden. Maar wel is het zeker dat we aan een begin staan van A.I. die toegankelijker wordt voor de doorsnee gebruiker, en dat dit gevolgen gaat hebben in het gebruik van het internet en het zoeken hierin. 

MijnHostingPartner.nl houdt hier uiteraard ook een nauw oog op wat deze ontwikkelingen kunnen gaan betekenen voor jouw als website eigenaar en binnen de webhosting wereld. En via deze blog posts laten we het laatste nieuws op dit vlak en meer weten aan onze klanten. Wat denk jij dat de ontwikkelingen gaan worden? Laat het ons weten via Sociale Media!