Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Leg nu je YouTube gebruikersnaam vast

Leg nu je YouTube gebruikersnaam vast
MijnHostingPartner

Leg nu je YouTube gebruikersnaam vast

YouTube heeft sinds November 2022 de mogelijkheid om een eigen gebruikersnaam vast te leggen voor je YouTube kanaal. Deze gebruikersnaam of handle maakt het mogelijk om je branding of merknaam te gebruiken voor je YouTube kanaal. En je bent dus niet meer afhankelijk van een random string om naar je YouTube kanaal te linken. Dit was al grotendeels mogelijk zodra je boven een aantal abonnees zat. Maar is uitgebreid met een @ teken en de merknaam voor iedereen. Het kan dus dienen als een gemakkelijke wijze om jouw website en bijbehorend YouTube kanaal meer op de kaart te zetten. En speelt ook weer mee in de Shorts waar YouTube nu volop mee bezig is om te implementeren.

Lees nu snel verder hoe jij jouw YouTube gebruikersnaam kunt vastleggen!

Vastleggen van jouw YouTube gebruikersnaam

Als eerste kan je controleren of je de volgende mail hebt gehad op het email adres waarmee je jouw YouTube kanaal bent begonnen. Deze is verzonden door noreply@youtube.com en als volgt getiteld: 

Je kunt nu je YouTube-gebruikersnaam kiezen

Als je deze mail opent zie je direct een link in de mail staan die je kunt gebruiken om de gebruikersnaam van YouTube vast te leggen. Wees er snel mee, want het kan het geval zijn dat jouw gewenste gebruikersnaam al bezet is door een andere partij. Heb je dus een veelvoorkomende naam, of een algemene naam voor je YouTube kanaal, dan is het raadzaam om dit meteen uit te gaan voeren en je gebruikersnaam vast te leggen. 

Alternatief kan je ook via jouw YouTube kanaal met de volgende stappen je YouTube gebruikersnaam aanvragen: 

Via de browser kan je naar YouTube navigeren -> YouTube Creator Studio -> linkermenu Customization -> tabblad Basic Info.

Hier zie je bij de volgende optie de mogelijkheid om je handle toe te voegen: 

Leg nu je YouTube gebruikersnaam vast

Je kan gelijk zien of de gebruikersnaam nog beschikbaar is nadat je hem hebt ingevoerd. Met een groen vinkje wordt aangetoond dat deze nog vast te leggen is. 

Voordelen van een YouTube gebruikersnaam

De voordelen van een YouTube gebruikersnaam is voornamelijk een stukje branding wat hiermee gemakkelijker is. Je kan voortaan met een leuke URL naar je YouTube kanaal linken. Zonder dat je hier nog een heleboel tekens aan toegevoegd krijgt. Dit is dus wat makkelijker om door te geven en ziet er wat netter uit op je website bijvoorbeeld. 

Verder kan jouw gebruikersnaam bij YouTube ook gebruikt worden om intern te linken naar jouw pagina. Je kan in de comments van YouTube of in shorts of video’s linken naar je profiel. Met je gekozen gebruikersnaam. Dit ziet er dus wat beter uit, en zal eerder op geklikt worden dan een automatisch toegewezen URL. 

Het staat bijvoorbeeld ook netter op een visitekaartje indien je jouw YouTube kanaal hier ook op hebt staan. En kan dus beter gebruikt worden om de branding van je merk gelijk te houden over alle platformen. Al jouw gebruikersnamen op Instagram, Facebook, Twitter, Reddit, Pinterest en dus ook YouTube zijn dus gelijk te trekken indien je namen nog beschikbaar zijn.

YouTube in zijn algemeen inzetten voor het delen van content 

YouTube is een krachtige tool om niet alleen meer verkeer naar je website hosting toe te krijgen, maar ook naar het YouTube kanaal zelf. Een YouTube kanaal kan niet alleen voor marketing gebruikt worden namelijk, maar ook voor bepaalde diensten en tips hiervoor beter uit te leggen. Sommige gebruikers hebben nu eenmaal geen baat bij een geschreven handleiding en vinden een filmpje een fijnere gebruikerservaring. Dit zien wij zelf ook terug in onze kennisbank en de instructievideo’s die wij hebben gemaakt voor veelgestelde vragen. 

Met een kleine moeite is een instructievideo of kleine overview van je product of dienst te maken, en kan met een screencapture tool opgenomen worden. Wil je het nog iets uitgebreider en professioneler dan is dit ook uit te breiden met een goede microfoon en een camera van de verkoper / gebruiker. Hier zorg je dan ervoor dat het iets persoonlijker wordt dan een anoniem filmpje.

Ook dat YouTube filmpje kan je dan vervolgens gebruiken om mee te adverteren op YouTube, en kan dus ook weer zorgen voor meer verkopen, of simpelweg een duidelijke manier om jouw product of dienst te introduceren. 

Maak gebruik van YouTube Shorts voor een laagdrempelige instap

YouTube Shorts zijn een vrij recente ontwikkeling die mogelijk zijn gemaakt op YouTube, die voornamelijk gefocust zijn op de mobiele markt. Met enkel video’s aangeboden in een verticaal formaat, en maximaal van 60 seconden, kan je met enkel een smartphone snel een leuke mededeling maken over je product. Of binnen een vogelvlucht je product of dienst laten zien. YouTube Shorts kunnen snel en gemakkelijk direct via de YouTube app worden gemaakt op je telefoon. En zijn dus een laagdrempelige video die jij kan maken voor jouw bedrijf of website. 

Heb jij jouw gebruikersnaam bij YouTube al vastgelegd? Laat het ons weten!