Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Het laatste .NET Core nieuws van september

Het laatste .NET Core nieuws van september
MijnHostingPartner

Het laatste .NET Core nieuws van september

.NET Core is een framework wat altijd in ontwikkeling is. Dit zie je terug in de regelmaat van updates die uitkomen en de ontwikkelingen die hierin zitten. Zo worden niet alleen bestaande bugs snel opgelost en bijgewerkt. Maar ook nieuwe functionaliteit wordt met elke update weer erbij gevoegd. Laten we in deze blog post behandelen wat er in september 2020 weer allemaal veranderd is. 

Zoals we ook in eerdere posts hebben aangegeven worden er naast de bovengenoemde punten ook telkens weer gewerkt aan de snelheid van de achterliggende code van websites en applicaties. Zo worden calls efficiënter, wordt code sneller ingeladen en is er meer mogelijk. In de wereld van vandaag met mobiele websites is het nog steeds ontzettend belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten laden. 

Frequentie van de updates van .NET Core en uitleg versies

 Met elk software systeem heb je versie beheer en de constante ontwikkeling die hierbij hoort. .NET Core hosting is een systeem wat nog relatief jong is en daardoor nog in de snelvaart zit met ontwikkelingen. Daarom heeft het team achter .NET Core even een update gemaakt over de verschillende versies die uitkomen en wat de verdere planning is. 

Zoals het team achter .NET Core inziet zijn er twee takken of tracks van .NET Core releases. 

De eerste track zijn de Current releases dit zijn als het ware de short term updates die met meer regelmaat uitkomen. Deze worden na lancering ondersteund voor een periode van 3 maanden. Nadat de volgende major of minor release is uitgebracht. 

En de tweede track is de Long term support of LTS  release, deze worden na lancering ondersteund voor een periode van 3 jaar, of 1 jaar wanneer de volgende LTS is uitgebracht hiervoor. 

.NET Core releases komen dus door elkaar heen uit, en LTS en Current worden uitgebracht wanneer die zover zijn. Dus is het mogelijk dat een LTS release die eerst uitgekomen is, langer wordt ondersteund dan een Current release die onlangs uitgekomen is. 

MijnHostingPartner.nl heeft altijd zo snel mogelijk zowel de LTS versies geïnstalleerd op de .NET Core hosting servers als wel de Current releases. Zo kan je altijd door met ontwikkelen met de laatste technologie en kom je niet achter te lopen met bijvoorbeeld onveilige projecten. Of het niet gebruik kunnen maken van net die laatste functionaliteit is uitgekomen. 

Einde van support van .NET Core versies

Met de laatste update van .NET Core komen er ook een aantal versies te vervallen die niet meer ondersteund worden door het team van .NET Core. Tot die vervallen versies of End off Life versies horen de volgende: 

.NET Core 3.0
.NET Core 2.2
.NET Core 2.0
.NET Core 1.1
.NET Core 1.0

Al deze versies zijn nu vervallen en worden niet meer ondersteund door Microsoft. De versies waar verder mee gegaan kan worden zijn de volgende versies: 

  • .NET Core 3.1
  • .NET Core 2.1.22

En de daarop volgende versies, die worden nog wel ondersteund voor de beveiligingsupdates, voor de nieuwe functionaliteit kan je het beste altijd up to date blijven met de laatste Current versies op je hosting.hosting 

Wat betekend dit voor de versies die niet meer ondersteund worden? 

Hiervoor geld dat het project bijgewerkt dient te worden naar de laatste long term support versie. Op die manier kan er altijd vanuit worden gegaan van een veilige en bijgewerkte applicatie. Als je de oude versies blijft gebruiken die geen updates of support meer ontvangen van Microsoft dan kom je op een gegeven moment achter te liggen. En loopt je applicatie of website gevaar voor bugs, exploits en andere zaken. Blijf dus altijd bij met de laatste LTS versies.

De roadmap van .NET 

De volledige versies of LTS support versies worden als volgt ingezien op de tijdlijn.In november 2020 komt de .NET 5.0 versie uit,  in november 2021 .NET 6.0, in november 2022 .NET 7.0 en het jaar daarop november 2023 .NET 8.0.De versie die het dichtste bij is, versie .NET 5.0 is geen Long Term Support versie. Dit zal dan waarschijnlijk 5.1 of 5.2 worden wat de Long Term Support versie wordt. Meer nieuws volgt hierover wanneer bekend. 

.NET Core 3.1 LTS

.NET Core 3.1 is de Core versie die dus te gebruiken is voor de laatste projecten die voor langere tijd ondersteund dienen te worden. Deze versie wordt dus 3 jaar ondersteund, of 1 jaar tot de nieuwe LTS uitkomt. Op die manier hoopt Microsoft en het team achter .NET Core een duidelijke en heldere roadmap neer te zetten waar jaren mee vooruit kan. 

Nog meer lezen over de laatste update van .NET Core? Doe dit dan op de officiële website van Microsoft waar de ontwikkeling te volgen is.