Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Google wil https en www in de adresbalk verbergen

Google wil https en www in de adresbalk verbergen
MijnHostingPartner

Google wil https en www in de adresbalk verbergen

Als gebruiker zijnde is het wel fijn om te weten of de website die je bezoekt een SSL certificaat heeft.Over het algemeen kun je dit zien door naar het slotje in de adresbalk te kijken.Het is ook terug te zien in de link, als hier https:// in staat dan weet je dat je op een website zit met een SSL certificaat.
Nu heeft Google aangekondigd dat ze van plan zijn om https en www uit de adresbalk te halen.Het zou hiermee gemakkelijker moeten zijn voor de gebruiker om urls te lezen.

Heeft dit invloed op mij?

Indien je geen gebruiker van Google Chrome bent dan zal dit gelukkig geen invloed op je hebben.Als je wel Google Chrome gebruikt dan zal je in het vervolg goed moeten op letten of een website nog wel beschikt over een ssl certificaat.Je zal dit verder kunnen herkennen door het slotje dat in de adres balk blijft staan.

Het is anno 2019 belangrijk dat je een SSL certificaat op jouw hosting hebt.Je geeft namelijk jouw bezoekers of klanten hiermee de mogelijkheid om over een veilige verbinding jouw website te bezoeken.Dit wekt bij de meest klanten of bezoekers ook nog eens een vertrouwend gevoel op.

Wat kan ik nog meer doen om mijn site te beveiligen?

Het is uiteraard ook belangrijk om de rest van jouw website te beveiligen, je kan dit op verschillende manieren doen.Een van de meest belangrijkste dingen die je kan doen is het maken van back-ups.Mocht het dan toch een keer fout gaan dan kan je dit binnen enkele seconden herstellen.Bij MijnHostingPartner kun je back-ups maken op de volgende wijze: Hoe maak ik een backup?

Ook is het belangrijk dat je de schrijf rechten uit heb staan, hier kan een kwaadwillende gebruiker namelijk gebruik van maken.Je kan dit gemakkelijk uit zetten in het control panel in de file manager.Als je dit wilt doen ga je in de file manager naar jouw domein, je klikt hierna op het slotje bij de wwwroot folder.Vervolgens vink je de write permissions uit, als je dit gevolgd heb dan staan de schrijf rechten uit.

Indien je gebruik maakt van WordPress hosting dan is het aan te raden om plug-ins die je niet gebruikt te verwijderen.Als je ze uit zet kunnen de kwaadwillende gebruikers hier namelijk alsnog gebruik van maken.

Indien je verder nog vragen hebt over dit onderwerp dan kun je natuurlijk altijd een ticket aanmaken richting onze helpdesk.Je kan natuurlijk ook kijken of onze chat medewerkers beschikbaar zijn.