Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Google voegt Web toe als zoekfilter aan zijn zoekmachine

Google voegt Web toe als zoekfilter aan zijn zoekmachine
MijnHostingPartner

Google voegt Web toe als zoekfilter aan zijn zoekmachine

Google wordt gebruikt door jan en alleman om op het internet te navigeren, het wordt zelfs zoveel gebruikt dat er gesproken kan worden van een monopoly. De laatste jaren zijn Google zoekresultaten meer en meer verrijkt met meerdere zoekresultaten, denk hierbij aan video’s die aansluiten op de zoekopdracht, afbeeldingen en overige snippets. Sinds deze week is het nu mogelijk om de zoekresultaten te beperken tot enkel Web resultaten, en dus de oude vertrouwde resultaten laat tonen waar het gros van de gebruikers Google mee heeft leren kennen. Laten we in deze blog post een kijkje nemen naar deze filter, en hoe jij die kunt gebruiken tijdens het zoeken. 

Zodra je begint aan het maken van je website hosting en de eerste stappen zet in de online wereld, dan zal je al snel de term SEO en SEA zijn tegengekomen om jouw website te promoten op het web. Dit staat voor Zoekmachine optimalisatie en Zoekmachine Adverteren, en doordat Google de grootste zoekmachine is in de westerse wereld is dit vrijwel niet weg te denken voor iedereen die bezoekers op zijn website wilt terugzien.

Google staat niet stil en heeft in de laatste jaren veel maatregelingen genomen om laag scorende websites te laten zakken, en een gemixt resultaat te leveren voor vrijwel iedere zoekopdracht. In de vorm van YouTube Video’s, afbeeldingen en andere media. Dit kan echter door gebruikers als storend worden ervaren als er enkel gezocht wordt naar Websites met langere formaat content hierop, dit is met deze laatste update weer mogelijk om dit hiertoe te beperken.

Waar is het Web filter te selecteren binnen Google? 

Het Web filter kan eenvoudig worden geselecteerd in de lijst die je hieronder ziet, op Mobiel kan deze er al tussen staan zonder op Meer te hoeven selecteren, of onder Meer te kijken op de volgende plek: 

Google voegt Web toe als zoekfilter aan zijn zoekmachine

De zoekresultaten zullen hierna het selecteren hiervan  omschakelen naar enkel de Web resultaten, en dus enkel nog maar uitkomen op websites. Wel kunnen hier nog gesponsorde resultaten in voorkomen, of dus advertenties. 

Dit ziet er dus bijvoorbeeld als volgt uit: 

Google voegt Web toe als zoekfilter aan zijn zoekmachine

Je hebt dus een lijst met websites URLs nu in beeld, in plaats van de Google Resultaten zoals je nu van zoekopdrachten kent. Nog steeds zul je hier YouTube resultaten en andere resultaten in terug kunnen zien, maar in basis is dit dus nu weergegeven als voorheen.

Gaat dit veel gebruikt worden? 

Google heeft de laatste jaren een groot aantal updates doorgevoerd, voornamelijk om de kwaliteit van hun zoekresultaten te verhogen, maar hier is niet iedereen het over eens. Wanneer je zelf een website hebt dan zal je hier ook wel te maken hebben gekregen dat jouw resultaten ook wisselen. Iedere website beheerder heeft hier wel ervaring mee. En kent het gespannen afwachten op de Google Updates. 

Wat de laatste Google Updates voornamelijk als wijziging hebben meegebracht is het onderdrukken van de kleinere websites, en de voorkeur geven voor vele zoektermen voor de grote partijen en Sociale Media platformen zoals Reddit. Veel Content websites die beheerd werden door kleinere teams of enkele personen hebben een keldering gezien van rond de 30% aan maandelijks verkeer. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen, en de laatste update heeft voornamelijk AI content en content van lage kwaliteit bestraft. Maar dit lijkt in de middenmoot niet altijd het geval te zijn geweest.  

Het web is ervoor gemaakt om onafhankelijk te zijn, en niet enkel maar gecontroleerd te worden door een paar grote partijen. Als de voorkeur uitgaat naar de grote sociale media kanalen en de resultaten hiervan dan blijft een gebruiker vaak op 1 platform voor de hele rit. 

Ga jij hier gebruik van maken om de zoekresultaten te beperken tot enkel Web resultaten? Laat het ons weten!