Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Google - Mobiel nog belangrijker

Google - Mobiel nog belangrijker
MijnHostingPartner

Google - Mobiel nog belangrijker

Google ranking – Mobiel nu nog belangrijker

Google ranking en zoekmachine ranking is voor de meesten nog altijd een dagelijkse strijd die gestreden moet worden om ervoor te zorgen dat jouw websites zo hoog mogelijk staan. In veel voorgaande blog posts hebben wij al een groot aantal onderdelen hiervan behandeld die invloed op de ranking hebben. Van SSL certificaten tot de inhoud op je website. Nu sinds 26 maart 2018 heeft Google een melding gemaakt dat na anderhalf jaar testen met mobiele ranking nu de bereikbaarheid van een mobiele pagina nog belangrijker wordt. Dus de content op jouw website hosting dient voor zowel mobiele schermen als elk ander scherm geschikt zijn.

Maar hoe kan je precies testen hoe geschikt jouw website is? Daarvoor heeft Google gelukkig een tool voor gemaakt die je tips geeft hoe je hier aan de slag mee kunt gaan.

https://search.google.com/test/mobile-friendly

Daarmee ontvang je handige tips over hoe je jouw website zo geschikt mogelijk kan maken voor je bezoekers. Het is belangrijk dat jouw website niet gebruik maakt van een aparte mobiele website zoals m.domein.nl. Dat wordt namelijk juist afgestraft vanwege dubbele content. Maar dat je gebruik maakt van een website die mee schaalt met het apparaat. Dus of het nu een smartphone of een groot scherm van een desktop is.

Hoe maak je jouw website geschikt voor mobiel?

Dit doe je door als je met een CMS zoals WordPress werkt door een thema uit te kiezen die het beste hiervoor geschikt is. Dit is voor 90 % van de gevallen al zo. Het is alleen noodzakelijk om te kijken of jouw plaatjes en inhoud tevens geschikt is. Dit doe je door uitgebreid te testen via Google Pagespeeds of andere tools die hiervoor gemaakt zijn. Als je niet met een CMS werkt en de website zelf bouwt dan is het raadzaam om te kijken naar bestaande libraries die er bestaan van knoppen en CSS wat gelijk al geschikt is om mee te bewegen met de grootte van een scherm. Dit zorgt er ook voor dat je zaken niet absoluut hoeft vast te zetten.

In de kennisbank en de blog posts zijn nog meer tips hierover te vinden.