Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Google Desktop zoekresultaten uitgebreid met Favicon en site naam

Google Desktop zoekresultaten uitgebreid met Favicon en site naam
MijnHostingPartner

Google Desktop zoekresultaten uitgebreid met Favicon en site naam

Google staat niet stil in zijn voornaamste bestaansreden, de zoekresultaten die geserveerd worden. In de laatste update zijn wijzigingen die al reeds voor mobiel golden nu ook uitgebreid naar de Desktop zoekresultaten en advertenties. Laten we in deze blog post een kijkje nemen naar de laatste functionaliteit die uitgebreid is in de zoekresultaten. En hoe dit impact kan hebben op jouw organische en betaalde resultaten. 

De zoekresultaten zijn nog steeds een van de drijvende krachten achter de wereld zijn meest populaire oplossing hiervoor. Sinds de lancering van Google zijn er diverse updates geweest die een breed spectrum aanpaste in de zoekresultaten. Met de laatste update voor de desktop zoekresultaten is er nu een visuele update aan de zoekresultaten gekomen. 

Favicon zichtbaar in de zoekresultaten

De Favicon is een belangrijk onderdeel van de branding of herkenning en de gebruiksvriendelijkheid van jouw website en domeinnaam. De Favicon neemt nu ook een grotere rol in de doorsnee zoekresultaten en advertenties. Aangezien de Favicon nu prominent in beeld komt bij zowel de advertenties als de organische zoekresultaten binnen Google. Wanneer je nu een zoekopdracht uitvoert dan zal je zien dat de resultaten binnen de desktop nu meer uitgebreid zijn. Voer een willekeurige zoekopdracht uit, bijvoorbeeld van je eigen website en zie gelijk hoe dit impact heeft op jouw domein. 

De regels die hiervoor gelden van je Favicon is dat dit minimaal 48 pixels bij 48 pixels dient te zijn. Indien jouw Favicon hier niet aan voldoet dan zal deze dus niet worden getoond in de zoekresultaten. Vermenigvuldigingen van 48 x 48 worden wel ondersteund. Er kan dus ook 96×96, 144×144 worden gebruikt indien jouw Favicon beter wordt weergegeven met grotere formaten. 

In het volgende voorbeeld wordt bijvoorbeeld de zoekopdracht naar “Woordzoeker” uitgevoerd. Denksport is hier het eerste resultaat in die er vervolgens zo uitziet met de nieuwe indeling: 

Google Desktop zoekresultaten uitgebreid met Favicon en site naam

Site naam nader uitgelicht

De sitenaam of volledige domeinnaam wordt nu ook getoond direct achter de Favicon. Dit moet het duidelijker maken wat de hoofddomeinnaam is van een zoekresultaat. En kan dus in een oogopslag nu gezien worden en onthouden. De sitenaam wordt gegenereerd door Google zelf, of hier wordt de volledige domeinnaam voor gebruikt. Zoals bijvoorbeeld in het voorbeeld van Denksport het geval is. 

Dankzij de ruimte die nu gegeven wordt aan zowel de Favicon als Site naam is dit dus duidelijker in beeld dan dit in het verleden was. 

Doel hierachter, betere gebruikerservaring en herkenning

Het doel hierachter is om de eindgebruiker een betere gebruikerservaring te bieden en wellicht meer uitnodigen om door te klikken naar een zoekresultaat. Met deze wijzigingen is het namelijk visueel aantrekkelijker geworden voor websites die hun Favicon en site naam goed geregeld hebben. Zonder Favicon en met een domeinnaam zoals gratis-woordzoekers-1234.nl komen hierin natuurlijk in een slechter licht naar boven dan Denksport. 

Stel dus nu jouw Favicon op de juiste manier in om hier optimaal gebruik van te maken, en test dit uit in de Google Zoekresultaten. Het optimaliseren van jouw zoekresultaten en zoektermen geeft je de kans om vele malen meer verkeer binnen te halen voor je website vanuit Google. En met de natuurlijke zoekresultaten betaal je hier niet per klik voor. Wil je hier nadere hulp bij van ons? Bekijk dan onze vele artikelen die wij over dit onderwerp hebben gemaakt in onze uitgebreide kennisbank, de blogposten die wij schrijven met tips en trucs. En wanneer je zoekmachine optimalisatie aan ons wilt uitbesteden kan je ook eens kijken bij onze partner MijnWebdesignPartner.nl.