Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Google AdSense bestaat 20 jaar!

Google AdSense bestaat 20 jaar!
MijnHostingPartner

Google AdSense bestaat 20 jaar!

Google AdSense is vaak de eerste methode waar websitebeheerders naar kijken om inkomsten te verdienen uit hun websites die niet direct producten of diensten verkopen. Met een contentwebsite die bijvoorbeeld een blog kan zijn, een hobby website, of een informatieve website. Zijn advertenties vaak de manier om hier zonder veel actief werk inkomsten eruit te generen. Google AdSense vormt voor velen een manier om een extra zakcentje te verdienen, hun media bedrijf te runnen of anderzijds hun hobby te ondersteunen. Laten we in deze blog post het 20 jarige bestaan vieren en behandelen hoe ook jij hieraan kunt meedoen!

Lid worden van Google AdSense 

Je kan op elk moment lid worden van Google AdSense, vraag 2 is echter ook of jouw websites of applicaties ook geaccepteerd worden voor advertentieweergave. Je dient namelijk te voldoen aan het contentbeleid om hieraan mee te kunnen doen. Dit contentbeleid is uitvoerig en niet altijd even helder, het belangrijkst is echter dat jouw website voldoet aan bepaalde normen en waarden, en veilig dient te zijn in gebruik. Illegale praktijken op je website, tabak, of het uitlokken van geweld of haat in je website is een vrijwel automatische afkeuring. 

Je website aanmelden en laten keuren door Google AdSense

Nadat je lid bent geworden van Google AdSense is de volgende stap om dus jouw website te laten keuren, dit kan een aantal werkdagen in beslag nemen, een paar weken, of soms zelfs langer. Er is geen manier om dit te bespoedigen of anderzijds meer informatie uit te halen. Je bent in deze dus altijd in het ongewisse en afhankelijk van het antwoord van Google AdSense. Je kan in veel gevallen als je bent afgewezen het nogmaals proberen om een website te keuren. Je krijgt een brede reden waarom jouw website niet is goedgekeurd, en kan hierna het beleid verder volgen voor een nieuwe kans. 

Als richtlijn is het aan te raden om niet een gelijk nieuwe website gelijk al te laten keuren, maar eerst bijvoorbeeld 6 maanden laten bestaan, en content te verzamelen. Met rond de 10 pagina’s, een SSL certificaat, Privacy en Cookie Policy en een duidelijke over ons pagina. Zijn enige tips die je kunnen helpen om door de keuring te komen. 

Vrijwel geen actief werk vereist met Automatische Advertentie plaatsingen

Zodra je eenmaal door de keuring heen bent, en je bent toegestaan om van Google AdSense gebruik te maken kan je dit ook vrijwel direct doen. Het enige wat je nog dient te doen is even een stukje javascript toevoegen in de header van je website. En kiezen voor het vertonen van automatische advertenties en plaatsingen. Verder heb je hier geen werk aan. Dit maakt het ideaal om op basis van het “set and forget” model hier eenmalig wat voor in te stellen, en de rest wordt voor je gedaan. 

Dit betekend dat zolang je verkeer ontvangt op je website, en mensen advertenties vertoond, je geld kan verdienen. Uiteraard dien je ook na de eerste keuring te blijven voldoen aan de voorwaarden van het Content beleid. En je houden aan de spelregels. Je mag bijvoorbeeld niet verzoeken aan mensen om op advertenties te klikken. En zelf op je eigen advertenties klikken is helemaal uit den boze. Houdt dus altijd je aan de richtlijnen en probeer enige problemen voor te zijn.

Geen drempel aan benodigd verkeer zoals andere Advertentie uitgevers

Wat een van de grootste voordelen voor beginnende webmasters is, zijn de lage vereisten qua verkeer naar je website toe. Waar veel adverteerders je pas tot de deur laten komen met 50.000 bezoekers in de maand. Heeft AdSense geen vereisten qua maandelijkse bezoekersaantallen. Dit betekend dat je vaak snel aan de slag kan met het generen van inkomsten uit je website. 50.000 bezoekers per maand is namelijk een aardige heuvel die overwonnen moet worden. En veel websites komen hier nooit aan. Met AdSense kan je dus ook jouw kleinere websites gemakkelijk inkomsten laten generen. En omdat jouw AdSense account een verzamelplek is voor al jouw websites, samen tot een potentieel leuk inkomstenpotje vormen. 

Je hebt verder ook niet direct te maken met klanten zoals je dit hebt met het verkopen van een product, software of diensten. En kan dus de mogelijkheid hebben om verder passief inkomsten te generen met advertenties. Iets wat een populaire zoektrend aan zich is geworden over de jaren. 

Ben jij ook zover om wat te kunnen verdienen met een website? Kies dan voor de juiste fundering met een hosting pakket van MijnHostingPartner.nl!