Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Einde van de Microsoft web App Gallery

Einde van de Microsoft web App Gallery
MijnHostingPartner

Einde van de Microsoft web App Gallery

Het einde van de Microsoft Web App Gallery is helaas gekomen, in de vele jaren dat wij de hosting verzorgen binnen Nederland en daarbuiten hebben vele klanten en ook wijzelf hier ontzettend veel gebruik van gemaakt. In de Microsoft Web App Gallery konden op een gemakkelijke wijze applicaties binnen hosting pakketten zoals WordPress en meer binnen enkele klikken geïnstalleerd worden. Dit is dus helaas niet meer mogelijk aangezien Microsoft zelf hier de stekker eruit heeft getrokken. Laten we even verder induiken in de opties die er nog meer zijn en wat er als vervanging komt, exclusief in de Windows hosting van MijnHostingPartner.nl. 

Geschiedenis van de Microsoft web App Gallery

Sinds onze start in 2011 met het aanbieden van Windows hosting is de Web App Gallery al een vast onderdeel geweest van onze Windows hosting. Nu komt hier dus verandering in na het aankondigen van Microsoft dat dit niet langer ondersteund wordt. Dit betekend dat vanaf augustus 2021 hier geen ondersteuning meer voor mogelijk was en dat ook de web app Gallery niet meer vanaf ons control panel meer werkt. 

De Microsoft Web App Gallery was begonnen als een initiatief om het voor serveradministrators het gemakkelijker te maken om populaire applicaties zoals WordPress, Joomla en Umbraco te installeren. Met een druk op de knop werden al de nodige bestanden gedownload en er neergezet in de wwwroot folder. En werden er al de nodige database bestanden aangemaakt. 

Zover ik kan terugvinden is de Microsoft Web App Gallery beschikbaar sinds 2009, en waren hier eerst een aantal meerdere stappen voor nodig om te installeren. Sinds de lancering van MijnHostingPartner.nl is de koppeling met ons control panel er zo voor ingericht dat dit naadloos samenwerkt met de web app gallery om applicaties te kunnen installeren. 

End off life nieuws 

Sinds juli is de Microsoft Web App gallery officieel niet meer ondersteund en zorgt ervoor dat met de laatste control panel update hier ook geen werkende versie meer van is te gebruiken. In Augustus 2021 is dit door ons ook doorgevoerd en sindsdien is de web app gallery niet meer te gebruiken. 

Veranderingen die MijnHostingPartner.nl gaat brengen 

We zien dit natuurlijk als een negatief iets dat dit niet meer ondersteund wordt en zijn al een poosje bezig om hier zo snel mogelijk een alternatief voor in het leven te roepen. Voor nu geldt dat als je er niet uitkomt met het installeren van een applicatie dan kan je altijd even de kennisbank raadplegen om dit verder te laten werken. Of er is even een ticket voor aan te maken, we zetten dan alvast voor je een installatie gereed die je kunt gebruiken om toch nog snel aan de slag te kunnen gaan.

Speciaal om deze reden hebben we een video handleiding gemaakt die je stap voor stap door de WordPress handleiding heen helpt om gelijk aan de slag te kunnen gaan met jouw website. Veel andere applicaties zijn op een soortgelijke wijze te installeren, en zijn ook weer een hoop artikelen voor gemaakt in onze kennisbank. De informatie bestaat dus al en kan je gebruiken om met een handmatige installatie toch nog snel uit de voeten kan. 

Nieuwe klantenpanel en het installeren van WordPress

Dat we een nieuw klantenpanel hebben sinds dit jaar is bij velen al bekend, we zijn hierin zelf aan het ontwikkelen en hebben daardoor een korte lijn naar onze programmeurs die hard voor jouw en ons bezig zijn. We zijn namelijk aan de slag om de WordPress installatie binnen 1 knop uit te laten voeren binnen jouw hosting space, en werken daarnaast ook aan bepaalde andere Content Management Systemen aan de hand van populariteit.

Zoals Umbraco en anderen die hierna aan de beurt komen om uit te breiden.De knop staat al in het klantenpanel en proberen wij zo snel mogelijk actief en werkend te hebben, we hebben nog wel iets meer tijd nodig om dit af te ronden. Dit heeft namelijk een aantal onvoorziene complicaties die deze wellicht simpel uitziende taak toch nog lastiger maakt.

Blijf op de hoogte van nieuws door het volgen van ons blog

Natuurlijk wil je op de hoogte gehouden worden van de werkzaamheden die MijnHostingPartner.nl meemaakt en uitvoert. Dit kan je het beste doen door bij ons op sociale media lid te worden of te volgen. De aankondigingen in de gaten te houden binnen onze website en natuurlijk ons blog te volgen waarin wij vele interessante tips delen en die je kunt gebruiken om ook jouw website een succesverhaal te laten worden.