Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Einde ondersteuning PHP versies 5.x en 7.0

Einde ondersteuning PHP versies 5.x en 7.0
MijnHostingPartner

Einde ondersteuning PHP versies 5.x en 7.0

Zoals elk stukje software heeft ook PHP regelmatige updates voor snelheidsverbetering, prestaties, mogelijkheden, en vooral ook beveiliging. Via deze blog post en ook onze aankondiging op de website willen we laten weten dat twee sterk verouderde versies niet meer ondersteund gaan worden bij MijnHostingPartner.nl. Wat betekent dit exact voor jouw en hoe kan je jouw website gaan aanpassen hiervoor? Dat bespreken we in deze blog post. 

Waarom wordt de ondersteuning beëindigd?

PHP 5.x en 7.0 zijn inmiddels verouderd en worden niet langer ondersteund door de PHP-gemeenschap. Dit betekent dat er geen beveiligingsupdates, bugfixes of verbeteringen meer worden uitgebracht voor deze versies. Het gebruik van deze versies kan je website kwetsbaar maken voor beveiligingsrisico's, wat jouw data en die van je bezoekers in gevaar kan brengen. Ook kan dit hinder opleveren voor andere klanten op dezelfde server, waardoor wij genoodzaakt zijn deze stappen te nemen voor het garanderen van de beste prestaties van de server. 
Door over te stappen naar nieuwere versies van PHP profiteer je van verbeterde prestaties, meer mogelijkheden en vooral betere beveiliging. Nieuwere PHP-versies zoals 7.4 en 8.x bieden aanzienlijke voordelen in termen van snelheid en efficiëntie, wat resulteert in snellere laadtijden en een betere gebruikerservaring.

Wat betekent dit voor jouw website?

Als je website momenteel draait op PHP 5.x of 7.0, is het essentieel om zo snel mogelijk een upgrade uit te voeren naar een nieuwere (stabiele) versie van PHP. Dit voorkomt niet alleen beveiligingsproblemen, maar zorgt er ook voor dat je website optimaal blijft presteren.

Hier zijn de stappen die je kunt nemen om je website te upgraden:

Controleer je huidige PHP-versie: Log in op je hostingaccount bij MijnHostingPartner.nl en controleer welke versie van PHP je website momenteel gebruikt.

Test je website met een nieuwere PHP-versie: Je kan eenvoudig wisselen van PHP versie bij MijnHostingPartner.nl door even in te loggen in je klantenpanel en te navigeren naar Mijn Producten -> Websites -> Tabblad PHP versie. Zet je website op een nieuwere versie van PHP en test of alles correct werkt.

Update je code en afhankelijkheden: Oudere PHP-versies ondersteunen mogelijk functies die niet langer beschikbaar zijn in nieuwere versies. Controleer je code op verouderde functies en update deze waar nodig. Vergeet niet om ook je afhankelijkheden zoals content management systemen (bijv. WordPress, Joomla) en plug-ins te updaten naar de nieuwste versies die compatibel zijn met de nieuwere PHP-versies. 

Voer een back-up uit: Maak altijd een volledige back-up van je website voordat je grote wijzigingen doorvoert. Dit zorgt ervoor dat je kunt terugkeren naar een werkende versie van je site als er iets misgaat tijdens het upgradeproces.

Schakel over naar de nieuwe PHP-versie: Nadat je hebt getest en je code hebt bijgewerkt, kun je definitief overschakelen naar de nieuwe PHP-versie via het klantenpanel of control panel.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als ik niets doe?

Als je niets doet, loop je het risico dat je website kwetsbaar wordt voor beveiligingsproblemen en prestatieproblemen ondervindt. Wij voeren dit per server door en het kan dus zijn dat je website nog geringe tijd functioneel is met PHP 5.6. Het is dus van belang dat je dit gaat upgraden en wijzigingen maakt in je code als je website enkel nog maar kan draaien met PHP 5.6. Raadpleeg PHP.net voor meer informatie met betrekking tot het updaten van je website. Of raadpleeg de documentatie van je Content Management Systeem. 

Hoe weet ik of mijn website compatibel is met de nieuwe PHP-versie?

Je kunt dit testen door je website tijdelijk op de nieuwe PHP-versie te zetten:

https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/web-ontwikkeling/programmeer_scripting-talen/php/php-versie-selecteren/


en alle functionaliteiten grondig te testen. Raadpleeg ook de documentatie van je CMS en plug-ins voor compatibiliteitsinformatie.

Biedt MijnHostingPartner.nl hulp bij het upgraden? 

Als hosting partner hebben wij geen directe invloed op jouw code of website. Enige achterliggende wijzigingen zoals het bijwerken van PHP versies doen wij voor het garanderen van de veiligheid van onze servers en de beste prestaties hiervan. Het is dus niet mogelijk om jouw website nog PHP versie 5.6 of 7.0 aan te bieden, aangezien dit nu eenmaal niet meer veilig is om te gebruiken. We hebben in onze kennisbank een hoop artikelen klaarstaan die je kunt gebruiken om foutmeldingen op te lossen. Mocht je toch hier niet uitkomen dan kan je hiervoor een ticket aanmaken met de exacte foutmeldingen. Dan kunnen we je verder helpen om dit opgelost te krijgen. Let wel dat hier kosten mee gemoeid kunnen zijn. Dit is situatie afhankelijk en zal eerst worden teruggekoppeld voordat een factuur wordt aangemaakt. 

Het beëindigen van de ondersteuning voor PHP 5.x en 7.0 bij MijnHostingPartner.nl is een noodzakelijke stap om de veiligheid en prestaties van onze hostingdiensten te waarborgen. Door je website te upgraden naar een nieuwere versie van PHP, profiteer je van betere beveiliging, hogere snelheid en nieuwe functionaliteiten. Begin vandaag nog met het upgraden van je website om ervoor te zorgen dat je website veilig en up-to-date blijft.