Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Eerste mijlpalen van je website

Eerste mijlpalen van je website
MijnHostingPartner

Eerste mijlpalen van je website

Met al het werk wat aan een website kan zitten is het wellicht goed voor het moreel om een aantal mijlpalen neer te zetten en die te vieren met je medewerkers. Een website kan als doel hebben om meer conversies op te leveren, meer bezoekers te trekken of simpelweg een content mijlpaal neer te zetten. Wat jouw website ook is, om je bedrijf beter op de kaart te zetten op het web is er vaak een hoop werk voor nodig. Laten we in deze blog post even bespreken hoe je om kunt gaan met de kleine of grote overwinningen wat jouw website al  allemaal heeft bereikt. Laten we beginnen!

Een website kan gezien worden als een levend iets, het heeft aandacht nodig, in de vorm van updates, content en beveiliging. En het kan nooit helemaal stilstaan. Met een website kan je contact leggen met klanten in de vorm van email en berichten. Kan je ervoor zorgen dat nieuwe klanten en bezoekers je kunnen vinden. Adverteren op het grootste zoeknetwerk ter wereld. En jouw producten, blog posts, content of werk delen met alle internetgebruikers over de gehele wereld. Het maakt niet uit of je dit nu voor jezelf doet om privé redenen. Een freelancer bent op zoek naar je nieuwe project. Een MKB bedrijf wat graag wilt uitbreiden of een multinational. Een website kan voor iedereen een verschil betekenen. 

Eerste duizend bezoekers in de maand

Een website webhosting heeft bezoekers nodig om überhaupt iets te verkopen, te laten lezen of een verdere actie uit te voeren op je website. Zonder bezoekers kan je net zo goed je website in de kast laten staan. Aan die eerste bezoekers komen is nog soms een lastig parket. Natuurlijk kan je jouw marketing budget gebruiken hiervoor. Maar ook hier is het belangrijk dat je hier een zekere ROI op terugziet. Vaak is het doel van bedrijven en ook bloggers om verkeer te trekken vanuit organische resultaten. Oftewel waar niet (direct) voor betaald hoeft te worden. Deze organische bezoekers kan je krijgen via Google, Bing, DuckDuckGo en andere zoekmachines. Sociale Media zoals Pinterest, Reddit, Facebook, Twitter en nog veel meer.

Organische resultaten zijn echter niet zo direct vaak als betaalde middelen. Daarom is het vaak essentieel om hier vroeg mee te beginnen en moeite in te steken. Waar Google en andere zoekmachines het soms wel 5 maanden kan duren voordat jouw artikel, pagina of blog post in de buurt van de eerste pagina kan komen. En ook vaak hier nooit in de buurt zullen komen. Je concurrentie is hier waarschijnlijk namelijk al vele jaren mee bezig om de zoekresultaten te domineren. De juiste SEO strategie is hierom ontzettend belangrijk, MijnWebdesignPartner.nl kan je hier mee helpen. Kijk bij onze diensten of start een gesprek om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. 

Die eerste duizend bezoekers in een maand kan vaak heel motiverend werken. Denk maar is eens in dat er 1000 mensen in je winkel staan of te luisteren hoe je wat staat te vertellen. Natuurlijk gaat het werk gewoon door na deze mijlpaal. Duizend bezoekers aan een website is een mooie start, maar bij deze meeste websites lang niet genoeg om van rond te komen. Je hebt namelijk maar een klein conversie percentage. Of advertentie-inkomsten: 1000 bezoekers hebben namelijk over het algemeen een opbrengst van 1 tot 50 euro op een website qua advertenties. Natuurlijk afhankelijk van een groot aantal factoren. Met een bedrijfswebsite kan dit natuurlijk meer zijn, dankzij het directe verkopen van producten. Tevens een webshop heeft andere verdiensten dan advertenties uiteraard. 

De eerste 50 stukken content

Content kan in vele vormen komen, en ook buiten jouw website hosting om gemaakt worden. Denk aan content voor Sociale Media bijvoorbeeld. Content neemt in de meeste websites de vorm in van pagina’s, bijvoorbeeld een speciale landingspagina. Een product pagina in een webshop. Of een blog post waarin je verschillende langere formaat sleutelwoorden in target. Vaak zit in content nog het meeste werk in van een website. Een typische blog post is bijvoorbeeld rond de 600 woorden tot wel 2500 of daarboven. Doe dit maal vijftig en je hebt een idee hoeveel woorden dit wel kunnen zijn op een website. De meeste schrijvers kunnen op een goede dag 1000 woorden in een uur neerzetten.  Nu komt daar nog formatering bij, uitzoeken van beeldmateriaal om te gebruiken,  het maken hiervan en enige andere media zoals tabellen en grafieken. Het delen op Sociale Media en advertenties. En je hebt zo al een dagje werk aan een stuk content maken voor een website.

De eerste 50 stukken content, ongeacht wat dit precies inhoud voor jouw website kan dus een belangrijke eerste mijlpaal al zijn. Negeer dit niet en vier dit met je team, hoe kleinschalig ook.

Vermelding op de eerste pagina van Google met een getarget sleutelwoord

Iedereen die al een poosje bezig is met SEO of zoekmachine optimalisatie zal uitkijken naar de dag dat een vermelding van jouw website op de eerste pagina zichtbaar is. Zeker als dit voor een van je getarget sleutelwoorden is natuurlijk. Zoals vaak de grap wordt gemaakt, wat is de beste plek om een lichaam te verbergen? De tweede pagina van Google. Alles wat buiten de eerste pagina resultaten valt is leuk, maar voegt niet veel toe aan de resultaten van je website. Het is daarom een prestatie om het voor elkaar te krijgen om op de eerste pagina te komen staan met een sleutelwoord. Laat dit dus ook niet ongemerkt voorbij gaan en schakel Google Search Console in om de resultaten van jouw website bij te houden in het Google zoeknetwerk.

Eerste 100 volgers op Sociale Media 

De eerste 100 volgers op Sociale Media kan natuurlijk ook leuk zijn voor je marketing, met een basis aantal van volgers op Sociale Media zal je namelijk wat meer likes zien en deelacties. Waarin je dit in het begin alleen moest hebben van je medewerkers. Zodra je de eerste 100 volgers gepasseerd bent kan je werken aan het door laten groeien van jouw website prestaties op Sociale Media.

Wil je ook een succes maken van jouw website? Doe dit dan samen met MijnHostingPartner.nl als partner. We hebben uitstekende specificaties en scherpe prijzen en groeien graag met je mee van die eerste duizend bezoekers en andere mijlpalen naar nieuwe hoogtes! Neem nu jouw hosting pakket af en zet die eerste stap voor jouw bedrijf of visie.