Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Drupal gebruikers moeten binnenkort gaan updaten

Drupal gebruikers moeten binnenkort gaan updaten
MijnHostingPartner

Drupal gebruikers moeten binnenkort gaan updaten

Drupal gebruikers moeten binnenkort gaan updaten

Het Content Management systeem Drupal is een van de bekendere systemen in de wereld van hosting. Op het moment zijn er namelijk meer dan 1 miljoen gebruikers die gebruik maken van Drupal grotendeels hiervan maakt nog gebruik van Drupal 7.Ongeveer 70 procent maakt nog gebruik van Drupal 7 echter krijgt deze versie in 2021 een end of life status, dit houdt in dat er dan geen ondersteuning en veiligheid updates meer voor komen.

Wat zijn de gevolgen hiervan

Wanneer je gebruik wilt blijven maken van Drupal 7 dan brengt dit verder nog een aantal risico's met zich mee.Je hebt namelijk kans dat je website veel sneller gehackt wordt omdat hier ook geen veiligheid updates meer voor komen.Ook kan het zo zijn dat na november 2021 je website gemarkeerd wordt als onveilig, als jij een commerciele website hebt dan wil je dit uiteraard voorkomen.

Als je een gebruiker bent van Drupal 7 dan is dit natuurlijk wel even schrikken en je vraagt je nu vast af wat nu het beste is om te doen.Het beste wat je dan kan doen is uiteraard upgraden van Drupal 7 naar 8, dit kan even tijd in beslag nemen maar dan ben je in ieder geval wel verzekerd voor de toekomst.

Uiteraard zijn er ook nog alternatieven, denk hierbij aan managed WordPress hosting.Dit is een systeem dat makkelijker te gebruiken is dan Drupal, hierbij heb je ook nog eens het voordeel dat wij alle updates voor je uitvoeren zodat je bezig kan gaan met belangrijkere zaken.Daarnaast worden er hierbij dagelijks back-ups gemaakt zodat jij de ruimte hebt om fouten te maken.

De toekomst van Drupal

Je vraagt je nu ook vast af hoe het nu verder gaat in de toekomst met Drupal.Als je bekend bent met Drupal dan zul je vast wel weten dat het een behoorlijk gedoe is om Drupal bij te werken van 7 naar 8.Gelukkig is dit iets wat niet zo zal zijn als je Drupal wilt bijwerken van Drupal 8 naar 9.

Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat ze Drupal 9 aan het ontwikkelen zijn in Drupal 8, hiermee wordt het dus mogelijk gemaakt om code backwards-compatible te gebruiken.In een blog post van Drupal zelf is aangegeven dat ze hopen Drupal 9 uit kunnen brengen op 3 juni 2020.

Drupal 8 is op het moment behoorlijk afhankelijk van het framework Symfony 3, die samen met Drupal 7 en 8 komt te vervallen in november 2021.Het is dus verder de bedoeling dat je op Drupal 9 zit in november 2021.

Mocht je verder nog vragen hebben over Drupal kun je altijd kijken of er een medewerker aanwezig is op de chat.Indien er niemand op de chat is kun je natuurlijk altijd een ticket aanmaken richting onze helpdesk.