Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Zelf een professionele website maken voor een notariskantoor

Zelf een professionele website maken voor een notariskantoor
MijnHostingPartner

Zelf een professionele website maken voor een notariskantoor

In de moderne digitale wereld is het hebben van een professionele website essentieel voor elk bedrijf en zelfstandige ondernemingen, inclusief notariskantoren. Een goed ontworpen website kan helpen bij het opbouwen van geloofwaardigheid, het aantrekken van nieuwe klanten en het bieden van waardevolle informatie aan bestaande klanten. In deze blogpost zullen we bespreken hoe je zelf met behulp van een Content Management Systeem een effectieve website kunt maken voor een notariskantoor. 

Plan van aanpak maken

Een website kan vele richtingen opgaan en vrijwel alles is mogelijk om op een website te plaatsen, de eerste stap begint hierom bij het vaststellen van jouw doelgroep, en wat deze doelgroep het liefste wilt zien op een website. Voor een notatiskantoor zal dit voornamelijk informatie zijn wat een notariskantoor voor ze kan betekenen, en hoe jouw diensten zich kunnen onderscheiden van de concurrentie. Daarnaast is het belangrijk om jouw eigen doelstellingen vast te stellen en duidelijk te krijgen wat je graag zou willen met een website.  

Voordat je begint met het bouwen van je website, is het dus belangrijk om je doelgroep en doelstellingen te identificeren. Bepaal wie je belangrijkste klanten zijn, zoals particulieren, bedrijven of beide, en begrijp welke informatie en functies ze nodig hebben. Definieer ook je doelstellingen, zoals het vergroten van je online zichtbaarheid, het genereren van leads en het aantrekken van nieuwe klanten, of het verstrekken van juridische informatie aan je klanten.

Bedenk ook in de eerste stap van je website een domeinnaam die professioneel is en overeenkomt met jouw visie, dit kan een persoonlijke naam zijn, maar ook een algemene zijn, zoals de domeinnaam: adviesvaneennotaris.nl
die op tijd van schrijven nog beschikbaar is om te registeren!

De eerste stappen van een website maken

Het daadwerkelijk installeren en gereed maken van een website hosting is kind eenvoudig bij MijnHostingPartner.nl, met 5 minuten heb je namelijk al het Content Management Systeem WordPress geïnstalleerd, en kan je hiermee gelijk beginnen aan het maken van je website. WordPress is de achterliggende motor achter je website die ervoor zorgt dat je vrijwel geheel zonder technische kennis een professionele website in elkaar kan zetten. En er vervolgens mee kunt werken om je pagina’s op te bouwen zoals je ook met Microsoft Word doet. 

Na het installeren van WordPress kan je gelijk aan de gang met het uitzoeken van een thema of layout die het meest overeenkomt met jouw wensen. Thema’s binnen WordPress zijn gratis te downloaden via de administrator omgeving, maar zijn ook via derde partijen aan te schaffen. Met een betaald thema heb je vaak voor rond de 50 euro een kant en klare layout die je minimaal hoeft aan te passen. Een gratis thema zal wat meer werk vereisen om geheel naar je wensen te krijgen. Deze keuze is echter aan jouw, en kan je laten afhangen van wat je precies allemaal wilt hebben op je website, en hoe deze eruit dient te zien. We raden in ieder geval aan om eerst even in de gratis thema’s te kijken, hier is namelijk al veel mogelijk. 

Een notariskantoor vereist een professionele uitstraling, dus kies een webdesign en layout die dit weerspiegelen. Houd het ontwerp eenvoudig en overzichtelijk, met een duidelijke navigatiestructuur en gemakkelijk te lezen lettertypen. Zorg ervoor dat je website responsief is, zodat deze goed wordt weergegeven op verschillende apparaten, zoals mobiele telefoons en tablets. Met WordPress en een modern thema zal je hier vrijwel geen omkijken naar hebben, aangezien dit als standaard wordt gezien tegenwoordig. 

Bied waardevolle inhoud aan

Een notariswebsite moet waardevolle inhoud bieden die relevant is voor je klanten. Denk aan het verstrekken van informatie over verschillende notariële diensten, zoals het opstellen van testamenten, het regelen van eigendomsoverdracht en het adviseren over erfrecht. Voeg ook informatieve artikelen, FAQ's en juridische bronnen toe om je klanten te helpen bij het begrijpen van complexe juridische zaken. Deze bronnen zijn het beste zelf op je website te maken, en voeg ook jouw diploma’s en bewijzen toe op een aparte pagina waar je naartoe kan verwijzen. 

Waardevolle content op de website zelf kan je ook helpen om jouw website beter vindbaar te maken in de verschillende zoekmachines. Om hoger te komen in Google kan je verschillende zoektermen waarvoor je wilt ranken uitwerken in teksten op je website. Denk ook aan het maken van een blog op je website waarmee je handige tips deelt en je autoriteit en kennis verder kunt vaststellen. Blog posts zijn vaak getarget op minder populaire zoektermen, maar kunnen je wel helpen om meer autoriteit op te bouwen binnen je branche. Deze blog posts kan je ook delen op Sociale Media, waar LinkedIn een van de meest bekende is binnen de Notaris branche. 

Implementeer een gebruiksvriendelijk afsprakensysteem

Het hebben van een afsprakensysteem op je website kan het voor klanten gemakkelijker maken om een afspraak te maken. Implementeer een gebruiksvriendelijk online afsprakensysteem waar klanten eenvoudig een datum en tijd kunnen kiezen die hen het beste uitkomt. Zorg ervoor dat het systeem betrouwbaar en veilig is om de vertrouwelijkheid van de klantgegevens te waarborgen. WordPress heeft hier diverse plug-ins voor beschikbaar die je eenvoudig kunt installeren en configureren naar jouw wensen. Plug-ins zijn op dezelfde wijze te installeren als Thema’s dit zijn. Eenvoudig via de administrator omgeving. 

Zorg voor klantbeoordelingen en testimonials

Klantbeoordelingen en testimonials kunnen helpen bij het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid voor je notariskantoor. Vraag tevreden klanten om hun feedback te delen op je website, of integreer externe beoordelingsplatforms zoals Google Reviews. Positieve beoordelingen kunnen potentiële klanten geruststellen dat ze met een betrouwbaar notariskantoor te maken hebben. Op je website zelf heb je hier natuurlijk meer controle over, en kan je bijvoorbeeld ook opleuken door een afbeelding van de klant erbij te zetten, met een quote van de ervaring. Ook hiervoor heb je kant en klare oplossingen van WordPress voor. In de vorm van plug-ins, maar ook met patronen die je kan knippen en plakken in je website. 

Zelf een professionele website maken voor een notariskantoor

Start dus nu jouw Notaris website eenvoudig en voordelig bij MijnHostingPartner.nl, en krijg met een totaalpakket naast een website ook nog eens onbeperkte mailaccounts met je eigen domeinnaam. Zodat je met vertrouwen jouw eigen mail kunt gebruiken.