Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

WordPress schrijfrechten en plug-ins verminderen

WordPress schrijfrechten en plug-ins verminderen
MijnHostingPartner

WordPress schrijfrechten en plug-ins verminderen

Binnen WordPress zijn er een hoop instellingen die je kan maken, er zijn een aantal zaken die je kan instellen zonder hiervoor extra plug-ins of thema’s te hoeven installeren. Vandaag in deze blog post gaan we even een aantal zaken behandelen die jij hiervoor kunt gebruiken. Laten we beginnen!

Schrijfrechten zijn belangrijk voor het werken met je WordPress website, met schrijfrechten kan je ervoor zorgen dat WordPress zelf de rechten heeft om bijvoorbeeld een plugin of update te installeren. Of het kan zelfs al nodig zijn om afbeeldingen te kunnen uploaden naar jouw website. De schrijfrechten zijn dus een vereiste voor het werken met een heleboel zaken. En ook de dagelijkse werkzaamheden aan een website. We behandelen naast een aantal kleine tips voor het werken aan jouw website ook de schrijfrechten nogmaals in deze blog post. 

Schrijfrechten om te werken met media

Schrijfrechten zijn nodig om te werken met media binnen WordPress, dit kan je instellen binnen de hosting van MijnHostingPartner.nl door even via het control panel via de filemanager te activeren. Dit hebben we natuurlijk binnen meerdere artikelen behandeld in onze kennisbank. En kan jij ook gebruiken om dit gemakkelijk in te stellen. In ons klantenpanel gaat dit binnenkort ook mogelijk worden om in stellen. Onze programmeurs zijn druk bezig met het realiseren hiervan. Houdt hiervoor onze aankondigingen en blog posts voor in de gaten. Zodra dit mogelijk is zullen we dit natuurlijk gelijk melden. 

Met de schrijfrechten actief voor jouw WordPress website heb je alle mogelijkheden om afbeeldingen en media up te loaden en te gaan gebruiken op jouw website. Media is natuurlijk belangrijk voor elke website, hiermee haal je sneller bezoekers binnen en vast om bijvoorbeeld een aankoop te  verrichten op jouw website.

Schrijfrechten en veiligheid

De veiligheid van jouw website is echter wel een belangrijk punt, als het zo voorkomt dat jouw website een aantal updates achterloopt, de schrijfrechten compleet aanstaan, of op een  andere manier kwetsbaar is. Dan kan je jaren werk verliezen indien er geen backup is gemaakt en de website geïnfecteerd wordt met Malware. Dit kan er ook voor zorgen dat jouw website resultaten in zoekmachines zoals Google verdwijnt als sneeuw voor de zon. Of het kan dat jouw website in de ogen van je klanten en bezoekers het vertrouwen verliest. Allemaal zaken die je natuurlijk wilt voorkomen. En hierom hebben wij ook onze Managed WordPress hosting pakketten voor ingericht. Om jouw die zorgen uit handen te nemen. Neem een kijkje op de voorgaande link om alle informatie en kosten van deze pakketten op een rijtje te zien. 

Zelf de veiligheid van jouw WordPress website regelen kan natuurlijk ook. Dit doe je door allereest een goede backup strategie te maken en je hieraan te houden. En door de schrijfrechten te beperken tot wanneer je ze alleen nodig hebt. Als je weet dat je bijvoorbeeld een paar maanden geen updates aan je website gaat maken op content gebied, dan kan je er ook voor kiezen om de schrijfrechten even helemaal te deactiveren binnen het control panel. 

Kleine tips voor het vermijden van plugins 

Plug-ins binnen WordPress zijn ontzettend handig en zorgen ervoor dat je veel functionaliteit kunt toevoegen aan jouw website. Teveel plug-ins of meer dan 8 ongeveer zorgt er echter wel vaak voor dat jouw WordPress website trager wordt, meer nodig heeft om hetzelfde te bereiken en bovendien ook meer werk intensief is om op peil te houden met alle updates. We raden dus altijd aan om ervoor te zorgen dat je het aantal plug-ins tot het minimum houdt. En dat je ervoor zorgt dat de plug-ins die staan geïnstalleerd, up to date gehouden worden. Kijk daarom dus eerst eens goed rond binnen de WordPress site zelf, vaak komt het voor dat de functie zelfs al binnen WordPress actief is. Zoals het configureren of activeren van een beveiligde SSL verbinding. 

Ook een inhoudsopgave is makkelijk te maken met een klein stukje HTML code wat je gewoon kunt toevoegen binnen WordPress. Daarom raden we ook aan om een klein beetje jezelf te verdiepen in de codetaal HTML. Dit kan je een hoop helpen voor het activeren en moderniseren van je website of artikelen zonder gelijk overal een plugin voor te hoeven installeren.

Bovendien is een beetje kennis van HTML en de codetalen die jouw website opmaken belangrijk om te bezitten. Je bent dan minder afhankelijk van anderen om relatief kleine problemen of vragen op te lossen. Neem dus ook die stap om een betere webmaster te worden voor jouw website.