Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

WordPress of Joomla, wat is beter?

WordPress of Joomla, wat is beter?
MijnHostingPartner

WordPress of Joomla, wat is beter?

Als je een website wilt gaan maken in een content management systeem dan zal je vast wel eens gehoord hebben van WordPress of Joomla.Beide systemen zijn erg populair om je eigen websites in te maken maar welke is nou beter?

Hier is eigenlijk geen concreet antwoord op omdat dit voornamelijk met voorkeur te maken heeft.Joomla gebruikers zullen zeggen dat Joomla beter is en WordPress gebruikers zullen zeggen dat WordPress beter is.

Omdat we de verschillen toch intteresant vonden hebben we besloten om hier een blog post over te maken.We gaan hier verder in door nemen wat de voor en nadelen van beide systemen zijn.

WordPress

WordPress is wellicht het meest bekende systeem van allemaal, namelijk 35 procent van het web draait op WordPress.Hierom is het ook belangrijk dat je bijpassende Hosting hebt waar WordPress ondersteund wordt.

Het voordeel van WordPress is dat het gemakkelijk te installeren bij vrijwel elke webhoster.Je hoeft hier namelijk alleen een database voor aan te maken en de gegevens daarvan in te voeren bij de installatie.

Dit is binnen enkele seconden afgerond en je kan hiermee dan ook vrijwel direct aan de slag.Als je hiermee aan de slag gaat zal je zien dat je alles heel gemakkelijk kan bewerken en aanpassen.

Een groot voordeel aan WordPress is dat er ook heel veel plug-ins beschikbaar zijn.Mocht je met de standaard instellingen niet het gewenste resultaat krijgen dan zal hier vast wel een plug-in voor zijn.

Ook qua thema's heb je hier een ruime en uitgebreide keuze voor.Zo kan je hiermee gemakkelijk een mooie website opzetten en die naar eigen wens instellen.

Joomla

Een ander systeem wat net iets minder populair is maar nog steeds veel gebruikt wordt is Joomla.Joomla is voor de meeste mensen ook net iets moeilijker om te leren gebruiken en hier om ook minder populair.

Beide systemen hebben een mogelijkheid voor veel verschillende plug-ins en thema's.Zo heb je voor beide systemen een uitgebreide mogelijkheid om je website in te stellen naar eigen wens.

Joomla heeft ook minder updates dan WordPress, dit is zowel voor als nadelig.Het voordeel is dat je minder tijd kwijt bent aan het bijwerken van je website.

Een nadeel is dat veel van deze update veiligheid updates zijn, je dient dit dus bij beide systemen goed in de gaten te houden.

Welk systeem past beter bij mij?

Misschien vraag je je nu af welk systeem beter bij jou zou passen.Hier is echter geen concreet antwoord op, beide systemen zijn uitermate geschikt om je website op te draaien.

Mocht je hier verder nog vragen over hebben dan kan je het beste kijken of er een chat medewerker beschikbaar is.Indien er niemand op de chat aanwezig is kan je een ticket richting onze helpdesk aanmaken.