Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Website voor Artiest

Website voor Artiest
MijnHostingPartner

Website voor Artiest

Wanneer je als artiest op zoek bent naar mogelijkheden en opties die je hebt om een website te gaan starten, dan kan je overweldigt worden door de opties die er beschikbaar zijn en hoe je dit allemaal kunt bereiken. Er zijn meerdere methoden om voor jouw een website voor elkaar te krijgen. Laten we de handigste manieren even onder een rijtje zetten in deze blog post. En hoe jij voordelig kunt gaan beginnen!

Het maakt niet wat voor Artiest je bent, schilder, muzikaal, beeldend kunstenaar, of alles hier tussenin. Met een website kan je ervoor zorgen dat jouw werk beter op de kaart komt. En kan je nieuwe kansen in de vorm van een bestelling, een boeking of simpelweg een ingevuld contactformulier, 24 uur per dag en 7 dagen per week  scoren via de website. Lees snel verder wat alle voordelen zijn van een website voor jouw werk!

Een website vormt het centrale punt

Wat het grootste voordeel is van een website is dat dit het centrale punt of verzamelplek wordt voor al jouw werk en contacten. Er kan namelijk altijd verwezen worden naar een website, waar een complete verzameling te vinden is van jouw voorgaande werk in een portfolio, of gelijk een bestelling te plaatsen is. Een website staat verder altijd voor je klaar en met een eigen email adres kan je ook professioneel communiceren naar klanten en collega’s. 

Domeinnaam, wat is dat precies? 

Met een website komt ook een domeinnaam van pas, met een domeinnaam wordt er gezorgd dat jouw website gemakkelijk te vinden is via het internet. Zoals wij MijnHostingPartner.nl hebben om de website te serveren kan hier jouw eigen naam voor gebruikt worden, of een andere relateerbare domeinnaam voor worden gekozen. Dit is verder geheel zelf in te richten, en kan ook aangepast worden naar je artiestennaam. Vrijwel de enkele regel is dat het domeinnaam nog vrij dient te zijn, zodra het domeinnaam al door een andere partij is geregistreerd dan kan het vrijwel onmogelijk worden om deze te bemachtigen. Of er dient een aardige som voor neergeteld worden. 

Je kan direct via onze website controleren of jouw domeinnaam nog vrij is, en hem daarna direct in realtime registeren. De domeinnaam extensie is dan nog de enige overweging die je dient te beslissen. Dit is hetgeen wat achter de domeinnaam komt. En kan bijvoorbeeld een .nl, .be, of .eu domeinnaam zijn. Maar ook een internationaal herkende zoals .com. Die overweging is verder eenvoudig te maken, als je jouw diensten en kunsten enkel in Nederland aan wilt bieden dan is hiervoor een .nl domeinnaam te kiezen. Wereldwijd een .com en binnen de Europese Unie een .eu domeinnaam. Andere exotischere smaken zijn er ook beschikbaar, en zijn ook te registeren naar wens. Mocht je hier nog wat vragen over hebben dan kan je altijd even online op de chat komen.  

De website zelf gaan starten – WordPress 

Een website zelf maken kan op een heleboel verschillende manieren, de meest bekende manier en populairste is om dit te maken met het WordPress Content Management Systeem. Dit is een methode die ontstond om het voor iedereen gemakkelijk te maken om een blog te beginnen. Maar met de tijd is uitgegroeid tot een volwaardige methode om jouw website te maken. Van een blog, tot een artiesten portfolio, tot een bedrijvenwebsite. Met de vele thema’s en plug-ins is het gemakkelijk om uit te breiden naar wens. 

WordPress heeft als groot voordeel dat vrijwel alles geregeld kan worden op je website zonder te hoeven coderen. Met het gebruik van een visuele editor kan er als het ware gewerkt worden zoals je dit ook via Microsoft Word kan doen. En door het toevoegen van blokken kan je leuke elementen en overige zaken mogelijk maken op je website.

WordPress is met een druk op de knop te installeren met een pakket van MijnHostingPartner.nl, en de website kan verder zelf gemakkelijk opgezet worden. Het enige wat je nodig zult hebben is enig geduld om te leren hoe het een en ander werkt. Maar gelukkig is dit met WordPress een gemakkelijke opgave. Er zijn namelijk tal van gidsen beschikbaar, ook op YouTube bijvoorbeeld. En tevens in onze kennisbank. 

Thema’s die je het werk makkelijk maken

Met kant en klare thema’s in WordPress kan je er gemakkelijk voor zorgen dat jouw website binnen een korte tijd gereed is, met een thema kan je er namelijk snel voor zorgen dat jouw website er modern en leuk eruit ziet. Mits je natuurlijk de goede uitkiest. Thema’s zijn uit te zoeken direct vanuit de WordPress administrator omgeving en ook met een druk op de knop te installeren. De meeste zijn gratis te gebruiken, er zijn er echter ook een groot aantal aan te schaffen. Neem dus een kijkje naar wat je graag op de website wilt en welke functionaliteit jij belangrijk vindt. Hierna kan je er een aantal proberen en nader beslissen. 

Enige streamingsdiensten en voorbeelden kan je naadloos integreren

Voor veel artiesten zijn streamingdiensten en andere bestaande Sociale Netwerken essentieel voor het delen van hun content of creaties. Dit is ook naadloos te integreren in je website door bijvoorbeeld YouTube video’s in te sluiten binnen je website, een Spotifiy playlist of je laatste Pinterest posts. Hierdoor kunnen jouw website bezoekers gelijk doorgeleid worden naar je content en hier verder mee interacten. 

Wil jij dus ook gaan starten met het maken van jouw website? Sluit dan snel jouw SSD hosting pakket af en registreer jouw domeinnaam! Voor lage kosten kan je al een jaar lang gebruikmaken van jouw nieuwe pakket.