Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Website maken voor WebSeries

Website maken voor WebSeries
MijnHostingPartner

Website maken voor WebSeries

Er zijn een hoop verschillende mediums om jouw WebSerie te publiceren, wanneer je dit zoveel mogelijk zelf in de hand wilt hebben of toegang wilt krijgen tot een groter publiek dan is een eigen website hier een slimme zet in. Laten we in deze blog post een kijkje nemen wat de voordelen van een eigen website voor een WebSerie zijn. En hoe jij jouw videoproject aan een breder publiek kunt laten aanboren.

Website maken in WordPress

Het is tegenwoordig niet meer zo moeilijk om een website te maken, met moderne tools zoals WordPress is het mogelijk om in een handomdraai jouw website op te starten. Na bestelling en activatie van jouw hosting pakket is WordPress met een druk op de knop te installeren. We hebben een instructievideo voor je klaar staan die je stap voor stap meeneemt in het opzetten en inrichten van jouw website. Zodat jij zo snel mogelijk aan de slag kunt gaan. 

WordPress is verder gratis in gebruik en Open Source, wat inhoudt dat je dit eenvoudig kunt gebruiken en zonder verborgen kosten. Het enige wat nog tegen extra betaling is overwegen aan te schaffen zijn betaalde thema of plug-ins om het opzetten van de site nog wat eenvoudiger te maken. Dit is echter geheel eigen keuze, en staan wij ook niet direct mee verbonden. 

Ontwerp en Functionaliteit bepalen met een Thema

Het ontwerp van je webseries-website is cruciaal voor het aantrekken van je doelgroep. Met WordPress doe je dit voornamelijk met de keuze van je thema. Een thema zorgt ervoor dat de layout en vormgeving van jouw website op een centrale plek kan worden beheerd. En dat er al veel voor je is voorbepaald en ingericht. Hierdoor kan jij snel aan de slag met het maken en ontwerpen van je website. Of er zelfs voor kiezen om je hier niet mee te vermoeien, en een kant en klaar thema uitkiezen wat het meeste aansluit met je wensen. 

Je kan verder jouw website inrichten om het volgende te bevatten: 

Een overzichtelijke startpagina heeft die de serie introduceert.

Een sectie voor afleveringen met beschrijvingen en videolinks heeft.

Een blog of nieuwssectie heeft om updates te delen.

Socialemediakoppelingen en deelknoppen voor je kijkers biedt.

Verder is de Functionaliteit net zo belangrijk. Overweeg de volgende functies:

Een inschrijfformulier voor nieuwsbrieven om fans op de hoogte te houden.

Mogelijkheden voor het delen van afleveringen via sociale media.

Reactie mogelijkheden om feedback van je kijkers te verzamelen.

Een contactpagina voor zakelijke kansen of samenwerkingen. Maak ook een eigen professioneel email adres aan, zodat je niet direct in de SPAM folder terechtkomt bij mogelijke relaties.

Voordelen van een website voor je WebSeries

Nadat je jouw website hebt ingericht naar wens, laten we eens kijken naar de redenen waarom dit een waardevolle investering is voor je webserie:

Professionele Uitstraling: Een speciaal ontworpen website voor je webserie geeft je project een professionele uitstraling. Dit draagt bij aan geloofwaardigheid en kan niet alleen kijkers aantrekken, maar ook potentiële investeerders en samenwerkingsmogelijkheden.

Centrale Hub: Je website fungeert als een centrale hub waar al je inhoud en updates verzameld zijn. Hier kunnen kijkers eenvoudig toegang krijgen tot alle afleveringen en belangrijk nieuws over je webserie.

Direct Contact: Via je website kun je direct in contact komen met je publiek. De mogelijkheid om reacties te ontvangen en nieuwsbrieven te versturen, biedt een waardevolle kans om een sterke band op te bouwen met je kijkers en luisteraars.

Branding: Je hebt de vrijheid om je website aan te passen aan de branding van je webserie, waardoor je een herkenbaar en gedenkwaardig merk kunt opbouwen. Dit draagt bij aan de algehele identiteit van je project.

Statistieken en Analyse: Met behulp van de juiste tools kun je gedetailleerde statistieken en analyses bijhouden. Dit omvat informatie zoals het aantal kijkers, hun locaties en nog veel meer. Het begrijpen van je publiek is essentieel om je webserie te laten groeien en te verbeteren.

Toekomstige Kansen: Een website opent de deur naar toekomstige zakelijke kansen. Dit kan onder meer sponsoring, merchandiseverkoop en samenwerkingen met andere makers omvatten. Het biedt een platform voor groei en uitbreiding van je project. 

Promotie en Betrokkenheid

Zodra je website online is, is het tijd om je webserie te promoten. Maak gebruik van sociale media, e-mailmarketing en online communities om je serie onder de aandacht te brengen. Moedig je kijkers aan om zich in te schrijven voor nieuwsbrieven en deel te nemen aan discussies op je website. Betrokkenheid bij je publiek is cruciaal voor het succes van je webserie.

Met een professioneel ontworpen website voor je webserie kun je je project op de kaart zetten, je publiek betrekken en nieuwe kansen verkennen. Het creëren van een centrale hub voor je webserie is een slimme zet voor elke filmmaker en creatieve geest die zijn werk naar een breder publiek wil brengen. Start nu ook jouw website en neem nu jouw pakket en domeinnaam af bij de hosting van MijnHostingPartner.nl!