Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Website maken met eigen domeinnaam

Website maken met eigen domeinnaam
MijnHostingPartner

Website maken met eigen domeinnaam

Een website is gemakkelijk te maken op een hoop verschillende manieren, veel tools en mogelijkheden staan voor je klaar over het gehele internet. Veel opties hierbij zijn echter zonder een eigen domeinnaam, en zullen op een subdomein draaien van een andere partij of de website software. Een optie hierin is het gebruik van de populaire blog tool Blogger. Hierin worden vele duizenden websites in gemaakt die gebruikmaken van een subdomein  zoals jouwwebsite.blogspot.com. Dit kan gebruikt worden, echter een eigen domeinnaam heeft een hoop voordelen. Laten we deze even behandelen in dit artikel.

Meer van jezelf

Een website kan een creatieve outlet zijn voor je schrijfwerk, je passie of hobby of natuurlijk voor je bedrijf of startup zijn. Met een website die je zelf maakt is het aan jouw de kans om ook echt van jezelf te creëren. Niemand anders houdt je natuurlijk verantwoordelijk van wat er op jouw eigen website voor content komt. (Zolang het legaal blijft uiteraard). Je kan schrijven en content maken over van alles wat je hartje begeert. Met een subdomein op een bepaalde website leverancier ben je meer vastgelegd in welke content geschikt is in de ogen van de leverancier. En ze kunnen er op elk moment de stekker uit trekken. Wat ook een tactiek is die gebruikt wordt is dat de website na enige tijd offline wordt gehaald indien hij niet bezocht wordt. Stel je hebt hier je eigen project in bewaard dan ben je die vervolgens kwijt. 

Het vrije internet is natuurlijk deel van de fundering van het internet zelf en eigen gehoste websites en domeinnamen maken hier een groot onderdeel van uit. Een eigen domeinnaam en eigen gemaakte website zijn daarom de stap om jouw visie uit te laten komen. 

Beter te vinden in zoekmachines en gemakkelijker te herkennen

Ook heeft een eigen website en domeinnaam  voordeel in de verschillende zoekmachines zoals Google en Bing, met een eigen domeinnaam kan je namelijk meer autoriteit opbouwen en wordt dit eerder herkend als een volwaardige website. Een subdomein is zoals de naam al verraad geen dominante positie. 

Een eigen domeinnaam staat dus niet alleen maar leuk op je visitekaartje, maar zorgt ook voor meer herkenning van je gehele merk. Of identiteit die je probeert op te bouwen. Met een eigen website en eigen domeinnaam ben je beter voorbereid op wat er komen gaat en is ook vele malen gemakkelijker te schalen naarmate jouw website groeit. Met een SSD hosting pakket heb je bijvoorbeeld al standaard 25 GB beschikbaar, waar je een lange poos mee vooruit moet kunnen.  

Meer mogelijk en vrije keuze in de techniek en achterliggende ideeën

Met een eigen website en domeinnaam is er dus meer mogelijk en ben je een stuk vrijer hierin, je bent er ook vrij in te bepalen op welke manier je de website gaat maken. Of je dit nu met WordPress wilt doen, Drupal, Umbraco en ga zo nog maar even door. Je bent hier zelf verder vrij in om te installeren. Een eigen website en domeinnaam geeft je ook de vrijheid van het zelf bepalen waar jij de website host. Ook in het geval dat je zou willen overstappen van webhost is dit gemakkelijk te doen met een website backup en verhuiscode.

Daarnaast heb je naast de website en domeinnaam ook zelf onbeperkt aantal email adressen, met deze email adressen kan je dus mailen onder jouw eigen email adressen. En die kan je aanmaken geheel naar eigen wens. 

Eigen domeinnaam keuze  

De domeinnaam zelf is ook geheel eigen keuze, er zijn natuurlijk wel een aantal vastgelegde regels voor het registreren van domeinnamen.  Maar verder is de enige eis dat het domeinnaam nog vrij is. Dit kan je gemakkelijk controleren via de domeinnaam configurator die je op vrijwel elke pagina van ons wel kunt vinden. 

Een eigen domeinnaam wordt verder geregistreerd op naam en adres, en is dus altijd geheel van jezelf. Jij als houder bent hier de beslisser over. Dit geeft je dus ook meer vrijheid dan je ooit zou hebben met een subdomein waar je altijd afhankelijk bent van het bedrijf hierachter. 

Start nu jouw eigen website met een eigen domeinnaam! Voor een scherpe prijs die als voorbeeld niet meer is dan een week boodschappen kan je al een geheel jaar jouw domeinnaam en hosting pakket draaien.