Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Wat is Umbraco

Wat is Umbraco
MijnHostingPartner

Wat is Umbraco

Umbraco is een Content Management Systeem wat het mogelijk maakt voor tekstschrijvers en normale werknemers om te werken aan een website. Met Umbraco kan je namelijk gemakkelijk ervoor zorgen dat de content van je website centraal staat. Lees alles over Umbraco in deze blog post. 

Een Content Management Systeem is voor velen bedrijven de oplossing om een website te ontwerpen en onderhouden. Voor het dagelijkse website werk zoals het publiceren van blog posts, het updaten van het laatste nieuws of simpelweg de openingstijden aan te passen. Is namelijk niet meer noodzakelijk om te hoeven coderen. 

Umbraco is een Content Management Systeem waar gemakkelijk op in te loggen is voor elke collega, en hierna gemakkelijk mee te werken is. Dit maakt het dus de keuze voor bedrijven die een website omgeving willen die eenvoudig is in gebruik. En ook nog eens uiterst stabiel en veilig is. Dankzij de achterliggende techniek die gebruikt wordt.

Umbraco als Content Management Systeem. Wat is mogelijk? 

Umbraco is een Content Management Systeem of CMS wat het mogelijk maakt om gemakkelijk content up te daten voor een website. Content is een cruciaal onderdeel van elke website, en maakt het mogelijk om te informeren, activeren en aan te drijven tot aankoop. Denk aan een duidelijke website die geschikt is voor elk apparaat, waarop klanten je kunnen contacteren, informatie kunnen opvragen over je product of dienst en eerder werk van jouw bedrijf kunnen inzien op een interactieve wijze. Daarnaast kan je dit ook als sales funnel beschouwen, waar je kan adverteren op zoekmachines zoals Google, Bing of DuckDuckGo en jouw diensten op andere websites kan aanbieden. 

Een Content Management Systeem zoals Umbraco maakt dit dus gemakkelijk dan ooit, zonder ingewikkelde stappen elke keer uit te voeren om een simpele wijziging uit te voeren op je website. Dat is ook waarom het merendeel van alle websites op het internet gebruik maakt van een Content Management Systeem. Om het voor meer dan alleen de technische mensen mogelijk te maken om te werken aan 1 website. 

Verder is Umbraco ook uit te breiden waar mogelijk, wil je bijvoorbeeld een integratie met Google Maps? Of een ander software pakket of leverancier. Grote kans dat die koppeling al gemaakt is of beschikbaar is. En anders is er vrijwel altijd een connectie te maken. Dit mede dankzij de gemakkelijke integratie met andere plugins en mogelijkheden die er bestaan. 

Het dagelijkse website werk in Umbraco

De hoofdfocus van een Content Management Systeem zoals Umbraco is het aanbieden van een oplossing voor het werken met content. Met een werkwijze die gemakkelijk te leren is en zelfs vertrouwd aanvoelt voor schrijvers, editors en andere collega’s die met de website bezig zullen gaan. Umbraco heeft namelijk met hun tekst editor veel inspiratie opgenomen vanuit Microsoft Word. Het populairste tekstverwerkingen programma ter wereld. Het is zelfs zo dat je Microsoft Word documenten kunt uploaden en kan laten converteren naar complete pagina’s op je Umbraco website.

Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt dankzij de developers van Umbraco die hier sterk rekening mee houden. Als een Content Management Systeem namelijk faalt in Content maken voor een website, hoe goed is het dan te noemen? 

Voor schrijvers en content editors is het dankzij  Umbraco hosting mogelijk om het mooiste te halen uit een pagina of post. Of dit nu met beeldmateriaal zoals Foto en Video is, of simpelweg tekst. Voeg een mooi uiterlijk toe met een paar stappen. Afbeeldingen kunnen ook direct ingezien worden in de mediabibliotheek en bewerkt worden, en content kan ingepland worden op een willekeurige data. Dit maakt het mogelijk om de vrijheid en creativiteit terug te geven aan je content editors. En toch complete controle te houden met sessie beheer en rollen die toegewezen kunnen worden aan individuele gebruikers. 

Stabieler en veiliger dan andere opties

Doordat Umbraco gebaseerd is op .NET Core van Microsoft is het niet alleen razendsnel op onze .NET Core hosting pakketten. Maar ook bijzonder stabiel. Dit dankzij de opmaak van .NET Core zelf en de maatregelingen die Umbraco heeft genomen. Umbraco websites kunnen jaren vooruit zonder al te veel updates, en vele mate minder dan andere oplossingen die hier veel meer aandacht voor vragen. 

Door bij de long term releases te blijven kan je ervan uit gaan dat jouw Umbraco website zeker twee jaar geschikt is om live te hebben staan op het internet. Ongekend bij andere oplossingen.  Dit maakt Umbraco voor bedrijven een van de meest interessante keuzes voor hun bedrijfswebsite. 

Focus op de content, technischere zaken worden afgeschermd gehouden

Wat Umbraco ook nog apart zet is de keuze om het design van een website toch af te schermen van de doorsnee gebruiker. Waar andere Content Management Systemen dit gemakkelijk maken door het gebruik van duizenden thema’s, is het bij Umbraco net even iets anders. Ja het is nog steeds mogelijk om een thema te gebruiken met Umbraco. Maar voor velen wordt er eerder gekozen om het uiterlijk uit te besteden aan een bureau of agency. Dit zorgt ervoor dat je altijd bij iemand aan kunt kloppen voor het technische werk. En jij met je medewerkers ervoor kunt zorgen dat de inhoud van je website voorop staat. 

MijnHostingPartner.nl is expert in het hosten van Umbraco websites voor zowel het bedrijf wat de website zelf heeft gemaakt. En de bedrijven die een veilige plek zoeken voor hun bestaande Umbraco website. Met onze gratis verhuisservice zorgen we ervoor dat jouw website razendsnel bij ons online staat, en zelf ook razendsnel is! We zijn trots op onze .NET Core pakketten die wij met maanden testen het beste pakket hebben gemaakt dat in onze ogen beschikbaar is voor jouw nieuwe (of bestaande) Umbraco site. Sluit nu jouw pakket af en laat je overtuigen door niet alleen de vaste lage prijs, maar ook de technische specificaties die wij aan je beschikbaar stellen.