Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Verschillende soorten webhosting

Verschillende soorten webhosting
MijnHostingPartner

Verschillende soorten webhosting

Verschillende soorten hosting

Je hebt net een domein geregistreerd die je graag wilt gebruiken om je eigen website te bouwen.Hiervoor heb je hosting nodig en er zijn hiervoor vaak veel opties.

Het kan moeilijk zijn om hier een keuze in te maken.Je hebt namelijk normale hosting, SSD hosting, ASP.NET hosting, reseller hosting, WordPress hosting en VPS hosting.In deze blog post gaan we doornemen wat dit allemaal precies in houdt zodat je kan kiezen wat het beste bij je past.

Normale hosting

Als je een standaard hobby website wilt met een Content Mangement Systeem zoals WordPress dan kan je bij MijnHostingPartner.nl het beste een totaal pakket kiezen.Dit is een goedkoop pakket waar je ruime mogelijkheden hebt om je eigen website configureren.

Je kan hierbij verschillende content management systemen gebruiken.Denk hierbij aan WordPress, Joomla, Drupal en nog vele andere systemen.

Ook voor zakelijke websites kan je prima een totaal pakket gebruiken om je website hierop te draaien.Dit komt doordat ondanks de lage prijs je hier in totaal 25GB ruimte voor je website.

Je kan hier je zelf gemaakte website op draaien maar ook je mail, databases, ftp accounts en zelfs subdomeinen.Naast je standaard domein heb je in dit pakket nog ruimte voor 4 andere domeinen.

SSD hosting

Heb je een eigen website die je net wat sneller moet draaien dan een normaal totaal pakket?Dan kan je het beste gebruik maken van SSD hosting, hierop is je website een stuk sneller.

Dit komt namelijk vanwege de technieken die in SSD schijven zit.Bij een totaal pakket draait je website op een normale harde schijf en hier zitten bewegende onderdelen in.

SSD staat voor Solid State Drive, dit houdt in dat er geen bewegende onderdelen in zitten.Alle data wordt op een SSD elektronisch opgeslagen waardoor het over het algemeen 40 tot 60 procent sneller is dan een normale harde schijf.

Je kan dit verschil ook merken op je website, vooral als je gebruik maakt van veel content.Vanwege de technieken die een SSD schijf gebruikt worden zal je ook direct merken dat het een stuk sneller is.

ASP.NET hosting

Als je werkt met .net applicaties dan ben je hier al wel bekend mee..NET is een applicatie framework van Microsoft en je kan hiermee dan ook C# webapplicaties mee hosten.

Ook hiervoor heb je verschillende Content Mangement Systemen die je kan gebruiken om je websites mee te hosten.Denk hierbij bijvoorbeeld aan Umbraco webhosting, dit is vooral geschikt voor als je grote websites wilt draaien.

Dit hoeft natuurlijk niet alleen voor je webshop te zijn maar je kan het ook gebruiken voor een blog of andere zaken.Umbraco is namelijk ontzettend flexibel en hierom kan je het vrijwel overal voor gebruiken ook voor grootschalige websites.

Reseller hosting

Reseller hosting is totaal anders dan normale hosting en de meeste mensen zullen dit ook niet nodig hebben.Als je zelf je eigen webhosting wilt beginnen of je bent web designer die ook hosting aanbied voor je klanten dan is dit ideaal.

Je hebt hier namelijk de mogelijkheid om je eigen omgeving volledig in te richten.Hier kan je klanten aanmaken, zelf ingestelde pakketten aanmaken en in richten.

Je kan vervolgens de klant aanmaken en die aan een eigen pakket koppelen die je volledig zelf hebt ingericht.Hierbij kan je alles voor de klant zelf instellen, hoeveel domein er onder mogen, mail accounts, database etc.

WordPress Hosting

Als je gebruik maakt van WordPress maar je geen tijd hebt om dit te onderhouden kan je gebruik maken van Managed WordPress hosting.Dit is een pakket waarbij alles eigenlijk automatisch bijgewerkt wordt waardoor je hier zelf geen moeite meer in hoeft te steken.

Je thema, plug-ins en WordPress zelf wordt hierbij automatisch bijgewerkt zonder dat je hier tijd in hoeft te steken.Naast dat draai je hierbij ook nog eens standaard op een SSD schijf waardoor je website ook nog eens stuk sneller is.

VPS hosting

Heb je behoefte aan een eigen super snelle en stabiele webhosting nodig dan kan je overwegen om een VPS aan te schaffen.Dit is anders dan de standaard hosting omdat je hierbij geen server deelt met andere gebruikers.

Hierbij heb je dus volledig je eigen omgeving zonder dat je hinder ondervind van andere gebruikers.Je kan hierbij een managed VPS kiezen, zo hoef je zelf geen onderhoud te plegen op de server.

Als je een hele uitgebreide website hebt met veel content en bezoekers dan is een VPS ook aan te raden.Een VPS server kan namelijk veel data en dataverkeer aan zodat je hier ook geen vertraging bij ondervind.

Mocht je verder nog vragen hebben dan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Indien er niemand op de chat aanwezig is kan je een ticket aanmaken via ons ticket systeem.Contact via Facebook of Twitter is ook mogelijk.