Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een email adres

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een email adres
MijnHostingPartner

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een email adres

Het is een van de Veelgestelde Vragen bij ons in de kennisbank, hoeveel ruimte je in dient te stellen voor je mail adres. Als beginnende webmaster kan dit wellicht nog enigszins onduidelijk zijn hoe dit nu precies in elkaar steekt. Daarom behandelen we dit in deze blog post nog nader. En hopen we alle vragen hiervan te beantwoorden. Laten we beginnen!

Een email adres is nog steeds een essentieel onderdeel van elk bedrijf, organisatie of persoonlijk gebruik. Met een email adres kan je afspraken vastleggen, contact opnemen met een klant of ander bedrijf. En zaken schriftelijk vastleggen. Voor persoonlijk gebruik kan je simpelweg het email adres gebruiken om jezelf aan te melden bij andere websites, persoonlijke mail uitwisselen en lid worden van je favoriete nieuwsbrieven.

Voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik is een email adres dus nog steeds van toepassing, en dat al meer dan 30 jaar lang. Of 50 jaar als je de allereerste email meetelt. 

Wat het limiet is van het gekozen hosting pakket

We hebben bij MijnHostingPartner.nl een aantal flexibele pakketten, van gespecialiseerde hosting voor .NET (Core) ontwikkelaars. En gewoon voor de starter het Totaal SSD pakket waar een brede selectie aan Content Management Systemen op geïnstalleerd kan worden. Het Totaal SSD pakket is ons meest gekozen pakket, en beschik je standaard over 25 GB aan schijfruimte die jij kan gebruiken en inrichten zoals je verkiest. Dit is een limiet wat over de totale verbruikte ruimte geld. Als jij dus 5 GB aan 1 email adres toewijst dan heb je nog 20 GB over voor bijvoorbeeld je database, website bestanden en overige zaken. Dit halen de meeste gebruikers niet. Aangezien een website met jaren aan content zijn best moet doen om over de 1 gigabyte te komen. Wanneer je video’s gaat gebruiken op je website is het vaak een ander verhaal. 

Kijk dus naar je gebruik, je kan inzien hoeveel ruimte je overal verbruikt bij ons. Via uitgebreide rapportage in de mail, en via de reguliere tools voor de website data.

25GB kan je echter jaren mee vooruit, in zowel opgeslagen mail als website data. 

Hoeveel jaar aan mail kan er opgeslagen worden? 

We nemen als voorbeeld dat je een email adres gebruikt voor het ontvangen van nieuwsbrieven, het contact tussen klanten en het verdere registeren op websites. Een voorbeeld account wat we erbij pakken doet exact dat, en heeft huidig 889 berichten in het email adres staan. Er wordt op dit moment met die 889 berichten:  72.3 MB, megabyte verbruikt aan totale ruimte.  Als je dus iemand bent die graag zijn mail op orde heeft en gelezen nieuwsbrieven verwijderd, wat het merendeel van deze berichten zijn. Kan je dus jaren aan mail opslaan met een email adres waar 5 GB aan toegewezen is. 

Je kan ook eens een kijkje nemen in een bestaand Gmail of outlook/ live adres wat je wellicht nog hebt rondliggen. Hier zie ik bijvoorbeeld in mijn persoonlijke Gmail account dat sinds 2014 gebruikt wordt, huidig 1.29 GB aan data opgeslagen staat.  

Dit gebeurd er als het mail account vol raakt

De grootte van jouw email adres wat dus in de hosting wordt aangemaakt is geheel zelf te bepalen, je voert dit simpelweg in tijdens het aanmaken van het email adres in het bijbehorende veld. Of gaat zodra een email adres is aangemaakt naar de volgende optie: 

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een email adres

Je kan dan vervolgens altijd inzien in onze webmail hoeveel ruimte er huidig voor verbruikt wordt. Als domein beheerder kan je dit ook inzien van alle verbruikte accounts. Wat handig is binnen een organisatie of familie. 

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een email adres

Zodra jouw mail adres vol begint te lopen ontvang je hier een standaard mail over van onze mail server, je ziet dan oplopend naarmate je meer data verbruikt de volgende mail binnen komen: 

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een email adres

Die je dus waarschuwt dat je email adres vol begint te raken, in deze is het ergste scenario dat je dit verder negeert, en het email adres geheel vol komt te zitten. Het ontvangen en verzenden van berichten kan dan foutmeldingen opleveren en berichten kunnen niet meer ontvangen worden. Laat dit dus niet gebeuren, en zodra je de melding ziet verschijnen, enkele stappen zet om dit te vergroten. Dit kan eenvoudig in het klantenpanel ook weer, op dezelfde plek waar je het email adres hebt aangemaakt. En afhankelijk van je totale gebruik kan je dit dus verhogen. Zodra je tegen je limiet van het pakket aan komt te zitten dan kan je ruimte vrij maken door oudere berichten bijvoorbeeld lokaal te archiveren en hierna te verwijderen. Of je kan simpelweg upgraden met een add on wat je meer ruimte toekent. Geen ramp dus, zolang je het in de gaten houdt. 

Normale en intensieve gebruikers van email

Er zijn natuurlijk een hoop haken en ogen aan wat jij precies nodig hebt, de meeste verbruikers zullen echter hun best moeten doen om boven de 5 GB van een email adres uit te komen. Ben jij nu een van die grootgebruikers die meer nodig heeft? Dan kan je altijd uitbreiden waar nodig. 

Heb jij al een eigen mail adres voor jouw bedrijf of persoonlijk gebruik? Verhuis hem dan nu naar MijnHostingPartner.nl of registreer jouw nieuwe domeinnaam!