Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Hoe host ik mijn eigen websites?

Hoe host ik mijn eigen websites?
MijnHostingPartner

Hoe host ik mijn eigen websites?

Als web ontwikkelaar heb je vast al wel eens de vraag gehad van je klanten of ze de website ook bij jou kunnen hosten.Het kan natuurlijk zo zijn dat je dit nog niet voor je klanten aanbied maar al wel overweegt om hier mee te beginnen.

Om je eigen hosting te beginnen moet je natuurlijk wel rekening houden met een aantal zaken.Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de ene klant qua hosting andere eisen heeft dan de ander.

Omdat het best moeilijk kan zijn om te beginnen in deze wereld hebben we besloten een aantal tips mee te geven over hoe je hiermee kan beginnen.

Wat heb ik precies nodig?

Het is belangrijk dat je voor jezelf gaat kijken wat je precies nodig hebt.Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoeveel ruimte je nodig hebt, hoeveel databases heb je nodig, kan ik mijn DNS records aanpassen?

Het is belangrijk dat je dus voor jezelf door neemt wat de eisen voor je webhoster precies zijn.Mocht er bij de hoster zelf geen duidelijkheid staan op hun website dan kan je altijd contact op nemen met hun support afdeling.

De meeste hosting partijen hebben op hun eigen website een live chat.Hier kan je dan gemakkelijk de vragen stellen die je aan het bedrijf hebt om te zien of ze wel aan jouw eisen voldoen.

Geschikt voor WordPress?

WordPress is op het moment het meeste gebruikte content management systeem op het internet.De kans is dus aardig groot dat je gebruik wilt gaan maken van WordPress.

Gelukkig ondersteund vrijwel elke webhoster tegenwoordig WordPress.Er is hier zelfs speciale hosting voor genaamd Managed WordPress hosting.

Alles wordt hierbij volledig automatisch uitgevoerd denk hierbij aan de updates van WordPress, het bijbehorende thema en de plug-ins.Dit kan je dan uiteindelijk heel veel tijd besparen omdat dit allemaal automatisch gaat.

Als je weinig tijd hebt om aan je website te werken dan is dit een geschikte oplossing.Je kan verder je website nog volledig naar eigen wens aanpassen.

ASP hosting

Het kan natuurlijk ook nog zijn dat je geen gebruik maakt van WordPress maar van ASP hosting voor bijvoorbeeld Umbraco websites.ASP staat voor Active Server Pages en het is een methode die gebruikt wordt om dynamische webpagina's aan te maken.

Dit is later uitgegroeid tot ASP.NET en hierbij wordt het gebruik van C# ook ondersteund.Ook krijg je bij onze ASP pakketten gratis MsSQL databases erbij, dit zijn databases van Microsoft zelf.

Indien je hier verder nog vragen over hebt kan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Mocht er niemand op de chat aanwezig zijn dan kan je altijd een ticket aanmaken richting onze helpdesk.