Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Een domeinnaam kiezen 5 tips

Een domeinnaam kiezen 5 tips
MijnHostingPartner

Een domeinnaam kiezen 5 tips

Het domeinnaam vormt het begin van jouw reis op het internet, en is een belangrijke keuze die gemaakt dient te worden. Hier hangt namelijk een hoop vanaf. Laten we in de blog post even bekijken met een aantal tips hoe jij het beste een domeinnaam kunt aanschaffen en kunt gaan gebruiken voor het maken van je website of eigen email adres. Of natuurlijk alle twee!

Een domeinnaam kan zo geregistreerd worden met een hosting pakket naar keuze bij MijnHostingPartner.nl. Met een paar stappen kan je door het bestelproces heenlopen en na betaling wordt de domeinnaam registratie gelijk doorgevoerd naar de betreffende partij. Dit zorgt er dus voor dat er in realtime voor gezorgd wordt dat jouw domeinnaam vastgelegd wordt, of verhuisd wordt. 

Registreren van alle varianten

Het registeren van alle varianten van je domeinnaam kan natuurlijk handig zijn. Je voorkomt zo dat een partij laster op de domeinnaam kan veroorzaken of hiermee je probeert te dwarsbomen in het SEO spel. Wanneer je echter alle domeinnamen wilt gaan vastleggen met alle extensies, dan kan dit nogal wel een aardige investering zijn. Per domeinnaam kan je het zien als erg voordelig, zo heb je al voor ~6 euro in het jaar de meeste domeinnamen al vastgelegd.

Maar als je dit optelt voor een groot aantal domeinnamen dan kan je natuurlijk op jaarbasis aardig wat budget hiervoor opzij zetten. Met een domeinnaam kan je uitstekend uit de voeten, voor wat meer zekerheid raden we aan om even nog de .be of .com erbij vast te leggen voor de Nederlandse markt. Dan weet je zeker dat jouw domeinnaam veilig vaststaat. 

Vreemde tekens in een domeinnaam

Vreemde tekens waaronder ook cijfers of koppeltekens zijn vaak aan te raden om te vermijden in het registreren van jouw domeinnaam. Dit kan er namelijk voor zorgen dat jouw domeinnaam langer wordt dan noodzakelijk, “goedkoper” eruit ziet dan zonder het teken, of juist inbreuk maakt op een auteursrecht van een andere partij.  

Met een domeinnaam die je vastlegt kan je verder alle kanten uit, of je nu een lange domeinnaam wilt, een origineel idee verzint met jouw bedrijf of gewoon even jouw bestaande merknaam registreert.

Domeinnaam die een poos mee kan gaan

Het is met een domeinnaam mogelijk om een hele poos hier mee om te werken, het is vaak ook de bedoeling dat je met een domeinnaam een langere periode doet. De domeinnaam registratie kosten gaan ook voor een reden met een jaar. Een domeinnaam met historie van een aantal jaar zorgt ervoor dat de domeinnaam bekend is bij meerdere partijen en sneller kan ranken in veel gevallen. Dit is natuurlijk interessant in het beginnen met een domeinnaam met historie. 

De waarde van een domeinnaam 

Wanneer je een domeinnaam in je bezit hebt dan is dit in sommige gevallen wat waard, zeker als er al een website op heeft gestaan met content en een historie heeft in de Google zoekmachine.  Het kan in veel gevallen ook niet zo veel waard zijn, die ene domeinnaam die je als geintje vast had gelegd daar zal vrijwel geen andere partij in geïnteresseerd zijn. Heb je een domeinnaam van een bekend woord of bestaand begrip dan kan het zo zijn dat je domeinnaam een stuk meer waard is, domeinen kunnen voor vele duizenden euro’s overgekocht worden. 

Andere extensies doorlinken naar je hoofddomein

Wanneer je andere domeinnaamextensies hebt vastgelegd en ook wilt gebruiken dan kan je hier in de meeste gevallen een redirect op zetten, een redirect zorgt ervoor dat jouw domeinnaam een hogere score kan krijgen in de zoekmachines. Dit kan je gemakkelijk doen door even in het control panel of klantenpanel door te linken naar je hoofddomein. In onze kennisbank kan je natuurlijk vinden hoe dit precies moet.