Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Blog gaan beginnen met een eigen domeinnaam

Blog gaan beginnen met een eigen domeinnaam
MijnHostingPartner

Blog gaan beginnen met een eigen domeinnaam

Het is de droom van vele mensen om een blog te gaan starten en hiermee hun gedachten, motivaties of hobby’s te gaan delen. Met veel websites kan je natuurlijk hier aan de gang mee. Maar er zijn een aantal tools die je kunt gebruiken om ook jouw blog gemakkelijk en snel te gaan starten. Laten we even bekijken hoe je dit kunt doen en hoe jij nu gebruik kunt maken van de juiste domeinnaam voor jouw blog!

Een eigen blog kan je inspireren om een carrière als schrijver te gaan beginnen, kan je lezers overtuigen of informeren over een hobby of visie waarin jij gemotiveerd bent. Of natuurlijk voor een groot aantal andere redenen opgezet worden. Veel bloggers starten niet met het idee om hier rijk van te gaan worden. Het kan uiteraard wel zo zijn dat je hier een kleine verdienste uit kan halen. Laten we dat even verderop bespreken hoe dit kan met jouw eigen blog.

Een blog gaan starten

Om een blog te gaan starten heb je een aantal zaken nodig, waar het om draait is dat je een plek hebt om jouw blog te gaan hosten. Een hostingpakket, en een plek nodig hebt op het internet waar hij op kan draaien. Dit heet ook wel een domeinnaam of jouw adres op het internet. Meer over deze keuzes later. Met een hosting pakket kan je al uit de voeten met een SSD hosting pakket, waar je voor minder dan een week boodschappen al een heel jaar jouw blog, domeinnaam en email voor host.

Of je kan voor een specialistisch pakket gaan kiezen waar wij als hoster veel voor je uit handen nemen. Dit heeft echter natuurlijk wel een ander prijskaartje wat wellicht voor een starter blog iets te hoog is. Uiteraard is dit nog steeds een van de scherpste prijzen op de markt, zoals je van MijnHostingPartner.nl kunt verwachten. 

Een blog daadwerkelijk starten doen de meeste mensen met de software WordPress, dit is een compleet pakket wat gebruikt kan worden zonder extra kosten om jouw website op te starten en een blog te gaan beginnen. Met enkele stappen heb je zo de website live, en met een beetje inlezen in onze kennisbank, of op verschillende bronnen, kan je zo uit de voeten met jouw website. 

Een domeinnaam uitkiezen voor jouw blog website

Een domeinnaam kan je makkelijk uitkiezen in onze configurator, en heb je al met een klik geselecteerd. Het is belangrijk om voor jouw website een passende domeinnaam te vinden. Houdt dit bijvoorbeeld persoonlijk door jouw eigen naam hiervoor te gebruiken. Of gebruik juist een uniek passende naam die jouw blog het best omschrijft. Dit kan natuurlijk best een lastige opgave zijn, en willen we je als hosting partner best wel even advies over geven. Kom met jouw suggesties even op de chat en we wijzen je naar de beste keuze voor jouw blog website. 

Nu is er een actie op alle .blog domeinnamen en kan je al voor nog scherpere prijs jouw .blog domeinnaam vastleggen! .blog is natuurlijk de keuze voor jouw volgende blog website en kan je gebruiken om jouw blog uitstekend te gaan gebruiken met jouw hobby’s en passies.

Jouw blog veilig houden en updaten

Om jouw blog veilig te houden moet je regelmatig updates installeren en ervoor zorgen dat enige problemen snel opgelost worden. In WordPress is het makkelijk om dat snel en gemakkelijk uit te voeren door via de administrator omgeving de updates te installeren. Het is alleen wel belangrijk dat je op de achtergrond in de gaten houdt dat een backup aanwezig is voordat je dergelijke back-ups uitvoert. Doe dit door even via het control panel dit in gang te zetten. Lees hoe je dit doet gemakkelijk in onze kennisbank zoals altijd. 

Werken aan jouw blog en regelmatig blog posts publiceren

Met een blog is het belangrijk dat je regelmatig nieuwe blog posts publiceert. Dit doe je door natuurlijk enthousiast over jouw onderwerpen te gaan schrijven en te gaan publiceren. Het is handig om dit voor jezelf in de agenda te zetten om dit snel te gaan updaten met veel content. En hiermee je voordeel mee te behalen. De blogs die succes hebben zijn nu eenmaal gevuld met een hoop content over het algemeen. 

Geld verdienen met een blog kan op een aantal verschillende manieren, de eerste meest gebruikte is het aanbieden van advertenties op jouw blog. Dit doe je door bijvoorbeeld lid te worden van Google AdSense. Dit kan al met een lage barrière qua bezoekers en content. Het is wel aan te raden om even hiervoor een tiental posts live te hebben staan. Verder kan je ook gebruikmaken van affiliatie links door andere producten aan te raden en hierdoor een kleine kickback te verdienen met elke aankoop.

Start nu jouw blog samen met MijnHostingPartner.nl!