Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Applicaties installeren met de Web App gallery

Applicaties installeren met de Web App gallery
MijnHostingPartner

Applicaties installeren met de Web App gallery

Er zijn een groot aantal Applicaties die je kan installeren in de hosting space met behulp van de Web App Gallery bij MijnHostingPartner.nl. In deze blog post geven we hier een overview van en raden aan hoe er mee gewerkt kan worden.

De Web App Gallery is in het leven geroepen om het gemakkelijk te maken om Applicaties in de hosting space te installeren. Applicaties is natuurlijk een brede term die we hiervoor gebruiken, dit komt omdat de range van Applicaties die geïnstalleerd kunnen worden via de Web App Gallery ook divers zijn. De populairste applicaties die te installeren zijn, vallen Content Management Systemen onder. Dit zijn stukken software die het gemakkelijk maken om een website te onderhouden met je hosting. En dit vaak zonder te hoeven coderen. Ook zijn er een aantal andere soorten applicaties die te installeren zijn. Die behandelen we ook even in het kort in deze blog post. 

De populairste Content Management Systemen binnen een paar klikken geïnstalleerd

De web app gallery maakt het voornamelijk gemakkelijker om een applicatie te installeren. Waar anders een applicatie eerst handmatig gedownload moet worden bij de officiële site, vervolgens geüpload dient te worden naar de hosting space. En hierna geïnstalleerd. Met de Web app gallery maak je eenvoudig niet alleen de applicatie aan, maar ook een database gebruiker en database. Je slaat dus een flink aantal stappen over tijdens de installatie. 

Content Management Systemen zijn al een lange tijd de manier om een website niet alleen te maken maar ook te onderhouden. Je hebt namelijk geen programmeer kennis nodig voor het simpelweg up te daten van jouw contact pagina. Bijvoorbeeld met wijzigingen van de openingstijden van je bedrijf. Ook zijn bij de meeste Content Management Systemen gemakkelijk het uiterlijk van de website om te gooien met diverse Thema’s. Dit zorgt voor een nieuwe frisse look op een pagina die bijvoorbeeld nog niet geschikt is gemaakt voor Mobiele apparaten. 

Voor de meeste installaties geldt alleen dat er even een hosting space of domeinnaam geselecteerd dient te worden waar de applicatie geïnstalleerd wordt. En hierna nog een aantal gegevens zoals de nieuwe database naam en gebruiker in te voeren. De rest regelt de Web App Gallery voor je. 

Populairste Content Management Systemen 

Content Management Systemen zijn dus de manier voor de meeste websites. Eenvoudig in installatie en onderhoud, maakt dit een solide keuze voor een hoop klanten. De meest populaire Content Management Systemen die geïnstalleerd kunnen worden in de webhosting zijn bijvoorbeeld: 

WordPress

WordPress wordt een groot deel van de websites die gemaakt worden op het internet mee gemaakt. Daarom is dit ook een van de populairste Content Management Systemen. WordPress websites zijn gemakkelijk te maken en het wordt dankzij de web app gallery nog een stukje makkelijker voor je gemaakt. Installeer WordPress eenvoudig met een paar klikken en ga direct aan de slag met jouw blog of bedrijfswebsite! Kijk ook eens naar onze Managed WordPress hosting mocht je de technische kant aan ons wilt uitbesteden.

Umbraco

Umbraco is een van de populairste Content Management Systemen die gebaseerd zijn in oudere versies op het ASP.NET Framework en in huidige versies in .NET Core. Heb je hier dus interesse in dan raden we een van de .NET Core pakketten aan. Dit zorgt voor een ongekend snelle Umbraco website. Umbraco is gemakkelijk in gebruik voor het managen van Content. Enige stappen zoals het wisselen van Thema’s en dergelijke zijn technischer dan bij WordPress. Umbraco is zeer populair bij bedrijven die onder de categorie middel tot grote bedrijven vallen. De technische kant wordt dan vaak opgepakt door het IT team of een externe website bouwer. En de content kan dan door iedereen in het bedrijf met toegang aangepast worden. Zonder dat je kans loopt op menselijke fouten die de website down kunnen halen. 

Umbraco installeren gaat ook eenvoudig via de Web App Gallery. Let alleen even op dat de MS SQL database correct wordt aangemaakt en er geen gebruik gemaakt wordt van de SQL CE database. Deze database legt namelijk limieten op geheugen en is in het algemeen langzamer. 

Drupal

Drupal is een Content Management Systeem wat nog vaak wordt gebruikt door bedrijven en grotere websites. Gebaseerd op PHP en gemakkelijk te installeren kan dit Content Management Systeem ook eenvoudig gebruikt worden voor het maken van jouw website.

Joomla

Joomla is nog vaak populair bij websites voor verenigingen en organisaties. Met een uitgebreid account systeem met verschillende rechten is het gemakkelijk om diverse rollen toe te passen per gebruiker. Meer dan wat je bijvoorbeeld voor opties hebt in WordPress. Met verenigingen en organisaties heb je natuurlijk wel vaak te maken met het komen en gaan van personeel. Nieuwe leden die erbij komen, et cetera. Daarom is Joomla nog vaak de keuze voor deze websites! En natuurlijk eenvoudig te installeren met de Web App Gallery via het control panel.

Maar ook zijn er een aantal Content management Systemen die speciaal gemaakt zijn voor webshops beschikbaar. Hieronder vallen bijvoorbeeld:

OpenCart

OpenCart is gebaseerd op PHP en natuurlijk ook te hosten bij MijnHostingPartner.nl. Met zijn vele functies en gemakkelijke installatie is het ook een populaire manier om een webshop te starten voor jouw producten. Of dit nu digitale producten zijn of fysieke.

NopCommerce

NopCommerce is een Webshop Content Management Systeem gebaseerd op .NET Core en ook het beste te gebruiken met een .NET Core pakket. Ook hier zijn razendsnelle websites mee te maken die uitermate geschikt zijn voor het aanbieden van jouw producten. Met een geavanceerd back end en voorraad systeem is het van een webshop makkelijk. Geschikt voor enterprise en zakelijke doeleinden is dit een solide en betrouwbaar platform voor kleine en grote bedrijven.

Hoe gebruik je de Web App gallery voor het installeren van Applicaties

Het gebruiken van de Web App gallery verschilt per applicatie. In basis komt het erop neer dat je via het control panel ->  Web App Gallery hier direct toegang tot hebt. Denk er alleen aan dat met het installeren van een nieuwe applicatie de bestaande website bestanden verwijderd worden. Er kan dus ook eerst getest worden op een subdomein of een lokale backup van bestaande bestanden gemaakt worden. 

Wil je weten hoe dit in zijn werk gaat voor een bepaalde applicatie? Kijk dan even in onze kennisbank. Voor vele Content Management Systemen en applicaties hebben wij hier al een handleiding voor gemaakt die je stap voor stap begeleid aan de hand van screenshots voor de applicatie. 

Nog verdere vragen of nog niet zeker welke technologie je gaat gebruiken voor een website? Je kan altijd even overleggen met een van onze enthousiaste Collega’s op de online chat. We kunnen dan samen met je kijken wat de beste keuze is voor jouw website.