Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Als zzper starten met een website

Als zzper starten met een website
MijnHostingPartner

Als zzper starten met een website

Wanneer je voor jezelf gaat beginnen dan komt hier vaak een hoop bij kijken, naast het inschrijven bij de kamer van koophandel en je bedrijf van de grond krijgen is een website een van de eerste overwegingen die je dient te maken. Met een website kan je namelijk jouw onderneming op de kaart zetten en jouw eerste klanten gaan binnentrekken. Het starten van een website kan uitbesteed worden, maar kan met enige wil en tijd ook uitstekend zelf in elkaar gezet worden. Laten we in deze blog post een kijkje nemen in de stappen die hier allemaal voor nodig zijn.

Hoe kies je een domeinnaam? 

Jouw zzp onderneming en bedrijf start met een domeinnaam of merknaam waar je onder gaat handelen. Elk bedrijf of onderneming heeft een pakkende en herkenbare naam nodig die je kunt gebruiken voor je domeinnaam, maar ook voor je bedrijfsnaam zelf. Je hebt hier diverse opties voor, maar de belangrijkste punten die hierin meegenomen dienen te worden zijn als volgt. 

De domeinnaam dient niet te lang te zijn, met een lange domeinnaam of bedrijfsnaam maak je dit lastiger voor mensen om jouw merknaam te onthouden.  

Jouw domeinnaam kan gerelateerd zijn aan de branche of product wat je probeert te verkopen. Exacte match domeinnamen zijn echter niet meer zo zwaar tellend als dat ze waren in het verleden. 

Je domeinnaam kan een persoonlijk merk zijn, denk bijvoorbeeld aan je achternaam of een combinatie van je naam en de branche. Joepschrijft.nl joepdemonteur.nl of ga zo nog maar even door.

Pak het liefst even een kladblokje en schrijf je branche of dienstverlening in het midden, en maak dan een woordspin met mogelijke combinaties of andere ideeën die je invallen. Vraag ook vooral de meningen van mensen om je heen die er wellicht geen verstand van hebben, zo kan je er het beste ervoor zorgen dat jouw domeinnaam duidelijk is voor iedereen.

Controleer vervolgens gelijk of jouw gewenste domeinnaam nog vrij is, en zorg ervoor dat je hem daarna ook gelijk vastlegt. Je zal namelijk niet de eerste zijn die een dag of week later nog eens kijkt en ziet dat de gewenste domeinnaam al door een andere partij is geregistreerd.

Welk hosting pakket kan je kiezen? 

Er zijn verschillende hosting pakketten die je kan kiezen voor het maken en hosten van je website, zoals elke hosting partij hebben ook wij hier verschillende pakketten voor. We proberen dit proces echter zo eenvoudig mogelijk te maken, de keuze tussen de pakketten is voornamelijk gebaseerd op welke technologie die je wilt gaan gebruiken om jouw website te maken. Als je nog geen idee hiervan hebt dan raden we aan om in de meeste gevallen te beginnen met een WordPress website, WordPress is eenvoudig in gebruiken kan gebruikt worden om op een gehele visuele manier met je website aan de gang te gaan. Van het instellen van het kleurenschema, afbeeldingen instellen en teksten schrijven.

Dit kan allemaal op een makkelijke wijze via klikken met je muis of anderzijds werken zoals je ook in Microsoft Word bijvoorbeeld doet. Wat WordPress verder als voordeel heeft is dat er gekozen kan worden uit duizenden gratis thema’s, waar je in een keer de gehele design en layout mee omgooit op je website. 

Kies bij een WordPress website voor het Totaal SSD pakket, hier heb je dan alles in wat je nodig zult hebben voor het maken en onderhouden van je zzp website. 

Ben je ervaren in het werken met websites, of ga je juist aan de gang om jouw software aan te bieden? Kijk dan ook eens naar het Content Management Systeem Umbraco. Dit is een solide systeem wat beter geschaald kan worden naar grotere projecten en websites, en dat op het razendsnelle platform van .NET. Onze .NET hosting pakketten zijn dan de keuze voor jouw hierin. 

Belangrijkste pagina’s die een website dient te hebben als ZZP'er

Content of de inhoud van een website is belangrijk, je dient jouw projecten en kunnen op een heldere en aangrijpende wijze te showcasen. Reviews en testimonials van eerdere tevreden klanten kunnen hierin een leuke manier zijn om jouw diensten  aan te prijzen. In ieder geval dient jouw website te beschikken over een home pagina, waarin je al veel elementen in kunt verwerken. Een contact pagina waarin alle contact opties worden toegelicht. En een pagina waarin je jouw specialiteiten verder in kunt toelichten. 

Dit zijn natuurlijk niet de enige pagina’s die jouw portfolio website als ZZP'er kan voeren, maar kunnen je wel op weg helpen wanneer je net begint. Maak ook hiervoor even een schets, en kijk naar de punten die jij belangrijk vindt om op jouw website te behandelen. Om dit vervolgens onder te verdelen in diverse pagina’s. 

Heb je nog enige vragen over het starten van een website als ZZP'er? Neem dan even contact met ons op, wij hosten vele websites van ZZP'ers die succesvol hun website inzetten om klanten binnen te halen. En kunnen je dus voorzien van een passend advies.