Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Mijlpaal 6 miljoen domeinnamen in Nederland

Mijlpaal 6 miljoen domeinnamen in Nederland
MijnHostingPartner

Mijlpaal 6 miljoen domeinnamen in Nederland

Op donderdag 18 juni heeft Nederland de 6 miljoenste .nl-domeinnaam geregistreerd. Dit is een grote mijlpijl voor ons kleine landje. We zijn hiermee de vijfde grootste landen domeinnaam ter wereld.

Tijdens de Corona crisis, steeg het aantal registraties harder dan verwacht, waardoor we deze mijlpaal van 6 miljoen domeinnamen eerder hebben bereikt dan verwacht, aldus Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN).

In de afgelopen maanden zijn maar liefst 250 duizend nieuwe nl-domeinnamen geregistreerd. Geen enkel ander land heeft zoveel registraties genoteerd tijdens de Corona periode.

De meeste nl domeinhouders bevinden zich in de hoofdstad van Nederland, Amsterdam. Op de voet gevolgd door de stadsregio's van universiteitssteden Groningen, Enschede, Nijmegen en Eindhoven.

In 1986 eerste domeinregistratie in Nederland

Op 1 mei 1986 werd de allereerste .nl domein geregistreerd door het centrum voor wiskunde en informatica. Daarmee was Nederland het eerste actieve landendomein buiten de Verenigde Staten.

Natuurlijk volgden andere landen ook snel. Maar tot op de dag van vandaag is Nederland nog altijd het vijfde grootste landen domein ter wereld. De landen die voor ons staan zijn China, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Tokelau.

In eerste instantie konden alleen bedrijven een domeinnaam registreren, maar sinds 2003 is het voor iedereen mogelijk. Zowel bedrijven als particulieren.

Dit succes bleek wel aan de cijfers. In 2003 tikte we een registratie van 1 miljoen aan. Negen jaar later, in 2012, stond de .nl registratie teller al op 5 miljoen.

In de jaren die daarop volgden nam de domeinregistratie wereldwijd af. De reden hiervan was onder andere de komst van social media en apps voor op de mobiele telefoon.

Nederlanders online zeer actief

Nederlanders staan bekend als bezige bijtjes. Dat blijkt ook wel uit ons online zoekgedrag op internet. Iedere dag worden er maar liefst 2,5 miljard zoekopdrachten gegeven.

Niet alle domeinen die Nederlanders vastleggen zijn een nl-domein. Toch is de .nl extensie dé favoriet voor Nederlandse bedrijven en particulieren. Het nl domein heeft namelijk een marktaandeel van maar liefst 64%.

Nederlanders kunnen ook de niet gerelateerde landen domeinen registreren, zoals bijvoorbeeld .com, net en shop-domein. Als we naar de totale registratie kijken heeft Nederland meer dan 1 domeinnaam per 2 inwoners. Hier kunnen wij wel van zeggen dat dit extreem hoog is. We zijn dus erg actief op het internet.

Noord-Holland is koploper voor domein registraties

De provincie Noord-Holland is met een marktaandeel van 21,8% koploper voor de Nederlandse domein registratie. De tweede provincie die .nl domeinen vastlegt is Zuid-Holland met 19,3%, gevolgd door Noord-Brabant met 13,3%.

Gelderland en Utrecht staan respectievelijk op nummer vier en vijf. In Zeeland zijn we het minst actief met registratie. Hier ligt het percentage slecht op 1,3%.

Jaarlijks worden er zo’n 850 duizend nieuwe domeinnamen geregistreerd, maar er worden er ook weer 800 duizend opgezegd. Dit gaat over alle extensie die we kunnen registreren.

Nederlandse domeinnaam langste ter wereld

Nederlanders zijn recht door zee, houden van duidelijke communicatie. Maar als het om domeinnamen vastleggen gaat, zijn we niet kort en krachtig. De nl-domeinnamen zijn namelijk de langste ter wereld met een gemiddeld aantal karakters van 16. Bij andere landnamen is dit gemiddeld 13 tekens.

Sommige mensen registreren zeer lange namen. Er zijn in totaal 16 .nl domeinnamen geregistreerd met het maximum aantal karakters, namelijk 63 tekens!

Om je een voorbeeld te geven van hoe lang dit is, hierbij een voorbeeld: “registreervandaagjeeigendomeinnaambijMijnHostingPartner.nl”

Duurste domeinnaam in Nederland

De duurste nl-domein naam die ooit verkocht is voor maar liefst 2,5 miljoen euro is vakantie.nl. Het is dan ook een zeer goede commerciële naam. Met slechts 8 tekens een korte en krachtige domein naam.

Wil je een domeinnaam registreren?

Bij MijnHostingPartner.nl kan je goedkoop en voor een vaste lage prijs per jaar je domeinnaam registreren. De domeinregistratie is inclusief DNS beheer. Je hebt al een domeinnaam voor slechts 2,50 euro per jaar.

MijnHostingPartner heeft een wereldwijde dekking, dus wacht niet langer en registreer je domein vandaan nog.Domein registratie is immers de basis van online succes!