Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Backlinks bijhouden via Google Search Console

Backlinks bijhouden via Google Search Console
MijnHostingPartner

Backlinks bijhouden via Google Search Console

Backlinks zijn vaak van onschatbare waarde als het aankomt op de ranking van jouw website in verscheidende zoekmachines. Het is dan de vraag nadat je hier hard werk voor hebt verricht om ze te behalen, of ze wel daadwerkelijk actief zijn. En wel linken naar jouw website. Er zijn een hoop verschillende tools beschikbaar op het internet om jouw backlink profiel bij te houden. Maar ook in de tool die al een hoop webmasters actief hebben staan, Google Search Console, kan je dit gewoon bijhouden. Laten we beginnen met het opzoeken van het backlink profiel in Google Search Console!

Backlinks zijn nog steeds een cruciaal onderdeel van elke website zijn ranking in Google, Bing of DuckDuckGo. Het is waar dat in de laatste jaren het wel steeds belangrijker wordt hoe die backlink is verkregen, of hij aansluit op de materie van jouw website hosting En of hij van hoge kwaliteit is, in plaats van een startpagina website. Dit was namelijk vroeger de manier om een website kunstmatig omhoog te pompen in de zoekresultaten. Google en andere zoekmachines hebben hier tegenwoordig echter een stokje voor gestoken. Met ook de laatste SPAM updates en Core updates die uitkomen wordt het steeds beter in het ontdekken van misbruik of oneerlijke spelwijze. En worden websites die hier gebruik van maken ook sneller voor gestraft worden door het de indexeren van pagina’s of zelfs het verwijderen uit Google. 

De plek om Backlinks in te zien binnen Google Search Console

Om jouw backlinks bij te houden binnen Google Search Console kan je op de volgende plek terecht in het linkermenu.

Backlinks bijhouden via Google Search Console

Bij links is dus de plek om het in te zien binnen Google Search Console, maar je hebt een aantal verschillende soorten links op deze pagina waar het wellicht niet gelijk duidelijk is. Wat nu de echte backlinks zijn. Deze zijn te vinden op de volgende locatie aangeven met Sites met de meeste links naar jouw site.

Backlinks bijhouden via Google Search Console

Je ziet hier alle websites die naar jouw linken, gesorteerd op de meeste aantal links die naar jouw website verwijzen. Hier kan je ook verdere informatie zien door op een van de links te klikken, en vervolgens te zien naar welke pagina exact gelinkt wordt. En waar deze link staat op de externe website. Vaak zijn dit forums, andere websites of nieuws organisaties. Maar dit kunnen natuurlijk elk soort website zijn. Google doet het beter dan andere tools om hier niet alle backlink SPAM in te zien. Dit is een natuurlijk proces wat elke website wel ondergaat naarmate hij wat leeftijd krijgt. 

Zodra je hier de pagina’s ziet die naar jouw website webhosting linken dan zie je ook exact waaruit gelinkt wordt. Dit is belangrijk om eens in de zoveel tijd bij te houden, en lage kwaliteit websites te disavowen. Dit is een proces waarin je aangeeft dat deze link als niet bestaand dient te worden beschouwd. En dus geen waarde toegekend krijgt vanuit Google. Dit is belangrijk aangezien lage kwaliteit links een negatief effect kunnen hebben op jouw website. En daarom dus beter als niet bestaand kunnen worden beschouwd. 

Dit kan je in gang zetten door de slechte links te verzamelen en op te sturen naar Google, dit kan via de volgende tool binnen Google Search Console: 

https://search.google.com/search-console/disavow-links

Hierna is het een kwestie van wachten of dit ook daadwerkelijk verwijderd wordt. Dit is namelijk aan Google om in gang te zetten en kan je helaas niet forceren. 

Backlinks en kwaliteit

Google beschrijft het kopen van links naar jouw website toe al als een black hat tactiek, het is dus in hun ogen niet toegestaan of bevorderlijk om links aan te kopen naar jouw website. In de praktijk is dit echter lastig toe te passen tot nu toe. Aangezien aangekochte links ook verstopt kunnen worden als guest posts en gesponsorde content. Dit zijn tactieken die je kan gebruiken om op een eerlijkere wijze te komen aan backlinks naar jouw website. En zijn op diverse plekken en marktplaatsen op het internet te krijgen. Wat wel een makkelijkere tactiek is om bij te houden voor Google is een linkswap, of het uitwisselen van links tussen websites. Ook dit wordt bestempeld als niet natuurlijke links en kan bestempeld worden met een negatieve score. Ook linkruilen is hierdoor niet meer zo waardevol als dat dit eerst was.

De kwaliteit van een backlink is daarom belangrijker dan ooit, en kan hierdoor maar beter in acht genomen worden zodra websites naar jouw gaan linken. Besteed hier dus ook enige aandacht aan, dit hoeft niet elke week. Maar kan bijvoorbeeld eens in het halfjaar even een inventarisatie van worden gemaakt en bepaald wat waarde heeft. Wanneer je hier graag hulp bij hebt dan kan je ook eens kijken naar onze SEO diensten bij onze partner MijnWebdesignPartner.nl. We helpen je hier graag verder met al jouw SEO werkzaamheden.