Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Zero-day aanvallen, wat houdt het in?

Zero-day aanvallen, wat houdt het in?
MijnHostingPartner

Zero-day aanvallen, wat houdt het in?

je ziet het tegenwoordig steeds vaker in nieuws artikelen, zero-day aanvallen die op bedrijven worden uitgevoerd.Misschien vraag je je nu af wat het precies in houdt en of het gevolgen heeft op jouw hosting.

Zero-day aanvallen zijn aanvallen die uitgevoerd worden op de zelfde dag dat een lek ontdekt is.Hierdoor hebben de ontwikkelaars niet de mogelijkheid om dit op te lossen, kwaadwillende mensen maken hier maar al te graag gebruik van.

Als gebruik zijnde kan je natuurlijk ook helpen door bijvoorbeeld bedrijven over een lek in te lichten als je hier van af weet.Zo geef je een bedrijf de mogelijkheid om dit verder op te pakken en op te lossen voordat hier misbruik van gemaakt wordt.

Wie gebruiken zero-day aanvallen?

De meeste mensen die misbruik willen maken van een zero-day kwetsbaarheid zijn natuurlijk criminelen.Ze kunnen hierbij bijvoorbeeld misbruik van maken bij bedrijven om hiervan gegevens te lekken of zelfs voor geld.

Er is hier zelfs een hele markt voor zero-day lekken, ze worden dan verkocht door verschillende mensen.De prijzen hiervan zijn verder afhankelijken van wat voor lek het precies is en de ernst hiervan.

Niet alleen criminelen maken hier graag gebruik van maar ook de overheid maakt graag gebruik van dit soort kwetsbaarheden.Ze kunnen dit bijvoorbeeld gebruiken om in te breken in een apparaat van een verdachte.

Hoe bescherm ik mezelf tegen aanvallen?

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je weet hoe je jezelf kan beschermen tegen aanvallen zoals zero-day aanvallen.Een van de dingen die je hiervoor kan doen is de updates in de gaten houden en regelmatig de updates uit te voeren.
Dit geld niet alleen voor je lokale Windows installatie maar ook voor jouw webhosting, veel updates voor je CMS zijn namelijk veiligheid updates.

Je dient hierbij voornamelijk te letten op updates van de plug-ins, thema en het CMS zelf, veel van deze updates zijn namelijk security updates.
Voor WordPress kan je bij MijnHostingPartner Managed WordPress hosting gebruiken. Hier worden de updates automatisch voor je bijgehouden waardoor je hier geen tijd meer aan hoeft te besteden.

Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat het alsnog een keer fout gaat, maar ook hier kan je je tegen beschermen.Als je namelijk een back-up hebt gemaakt van al je bestanden dan kan je deze binnen enkele seconden herstellen. Bij Managed WordPress worden er dagelijks automatische back-ups gemaakt, je hoeft je dan hier geen zorgen meer om te maken.

Mocht je verder nog vragen hebben over dit onderwerp dan kun je altijd kijken of een van onze chat medewerkers aanwezig is.Indien niemand op de chat bereikbaar is dan kan je altijd een ticket aanmaken richting onze helpdesk.Ook is het mogelijk om vragen te stellen via Twitter of Facebook.