Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

WordPress sites besmet met Cryptominer

WordPress sites besmet met Cryptominer
MijnHostingPartner

WordPress sites besmet met Cryptominer

WordPress sites besmet met Cryptominer

Het is een algemeen bekend weetje dat je jouw WordPress website up to date en beveiligt moet houden wil je de veiligheid van jouw bezoekers en van jezelf willen waarborgen. Eens in de zoveel tijd is het weer eens in het nieuws dat er weer misbruik wordt gemaakt van WordPress websites. Nu in begin maart is het weer raak met een aantal WordPress websites waar zelfs cryptominers worden geïnjecteerd. Dit zijn stukken code die ervoor zorgen dat de computer van de eindgebruiker ingezet wordt om cryptovaluta te minen of berekenen. Hier kan namelijk een hoop verdiend mee worden.

Miners

De miners zijn erin gezet door een backdoor te gebruiken in verouderde plug-ins en thema’s. Hier wordt dan onzichtbaar voor de eigenaar een stuk javascript in de browser uitgevoerd. Je merkt het alleen dat je computer opeens meer stroom gaat verbruiken of je processen omhoog schieten binnen taakbeheer. Als je inkomsten van je WordPress website hosting afhaalt of je bedrijf vertegenwoordigt op het internet dan is dit natuurlijk not done. Het is daarom belangrijk dat je de nodige stappen neemt om de veiligheid van je WordPress hosting op niveau te houden.

WordPress bijhouden

Als je werkt met WordPress dan moet je ook bekend zijn met waar je voor moet uitkijken. Let altijd op dat je jouw website in de gaten houdt met updates en zover mogelijk bijblijft met het laatste nieuws. Een goede bron hiervoor is de nieuwsafdeling van WordPress zelf waar je alles leest over de laatste ontwikkelingen. Maar diverse nieuwssites over security behandelen dit vaak ook. Dit maakt het gemakkelijk om ervoor te zorgen dat jouw hosting in orde is.

We raden aan om ervoor te zorgen dat jouw WordPress website zo weinig mogelijk plugins en andere derde partij extensies heeft. Dit zorgt ervoor dat je een nauwe grip hebt op wat er aan de hand kan zijn. Bovendien doet dit ten goede aan de snelheid van je website hosting. En een snelle website zorgt er ook voor dat jouw ranking in zoekmachines beter wordt.

WordPress kan je eenvoudig bijhouden, in onze kennisbank onder de WordPress zie je alles wat je nodig zult hebben om hiervoor te zorgen. Mocht je nog vragen hebben dan kan je ook altijd even contact met ons opnemen via de online chat.