Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

WordPress beveiliging

WordPress beveiliging
MijnHostingPartner

WordPress beveiliging

WordPress beveiliging

Als jij een WordPress website hebt heb je vast al bekend met de vele updates. Veel hiervan zijn beveiliging updates dit komt omdat ze WordPress hosting zo veilig mogelijk willen houden. Maar wat kan jij er aan doen nom jou website extra te beveiligen?

Lees en schrijfrechten

Een simpel iets wat binnen enkele seconden gedaan kan worden is het aanpassen van de schrijf rechten. Deze zet je dan bijvoorbeeld als jij een aanpassing aan jou website wilt doen en zodra je klaar bent zet je die weer uit. Zo heb jij je aanpassingen nog kunnen doen en is je website daarna gewoon beveiligd.

Updaten en verwijderen

Bij WordPress heb je vast wel wat plugins geïnstalleerd staan maar gebruik je die plugins wel? Als jij plugins niet gebruikt is het eigenlijk beter om ze te verwijderen in plaats van ze uit te zetten. De reden hiervoor is dat als je de plugins uitzet dat ze nog wel op jouw website hosting staan en hier kunnen kwaadwillende gebruikers dus misbruik van maken. Dit heeft niet alleen effect op jou veiligheid maar ook nog eens de snelheid van jou website!

Je wachtwoord veranderen

Als jij je website goed beveiligd wilt hebben is het zeker geen onverstandig idee om af en toe je wachtwoord eens aan te passen. denk hierbij niet alleen aan je admin omgeving maar ook aan het control panel. Overweeg bijvoorbeeld ook bij het instaleren van WordPress om een andere gebruikers naam te nemen dan "admin" zo zullen kwaadwillende mensen het nog moeilijker hebben om jou site te hacken! Daarnaast is het niet handig om een makkelijk wachtwoord te gebruiken bijvoorbeeld "adminpass" wat je hiervoor het beste kan gebruiken is een random password generator. Op die manier zijn jou wachtwoorden altijd zo sterk mogelijk en dit maakt het heel erg moeilijk om jou admin password te raden!

SSL

Het is je vast al wel eens opgevallen dat als je een web winkel bezoekt dat er in je zoek balk een groen slotje voor staat. Als je dit ziet is de site die jij bezoekt veilig en zijn jou gegevens die je invoert op die website. Naast dat het een veilig gevoel geeft voor bezoekers van jou website heeft het ook nog eens positieve effecten op je SEO. Wat een SSL certificaat nog meer doet is dat het de gegevens die op jou website verstuurd worden beveiligd zo kunnen jou gebruikers met een veilig gevoel registreren. Als je al deze stappen gevolgd hebt is jou WordPress site een heel stuk veiliger!