Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Wachtwoorden zelden gewijzigd na datalek

Wachtwoorden zelden gewijzigd na datalek
MijnHostingPartner

Wachtwoorden zelden gewijzigd na datalek

Als je overal online gebruik maakt van het zelfde wachtwoord dan kan het best zijn dat deze al eens is gelekt.Vaak zal je dit niet merken tot het eigenlijk te laat is. Als je je hier wel van bewust bent dan heb je waarschijnlijk direct het wachtwoord veranderd.

Vaak blijkt het echter zo te zijn dat veel mensen hun wachtwoord nadat het uitgelekt is niet aanpassen. Als het wachtwoord wel aangepast wordt dan was dit vaak niet veel sterker dan het vorige wachtwoord.

Niet alleen bleek dat het niet veel sterker was maar ook dat het heel erg leek op het uitgelekte wachtwoord.

Dit is uit onderzoek gebleken van twee Amerikaanse Universiteiten.

Bij dit onderzoek hebben er 249 mensen mee gedaan waarvan er 63 een account hadden op een website die een datalek had. De desbetreffende websites hebben de gebruikers hier wel over gewaarschuwd via de mail.Van de 63 gebruikers hadden er 21 het wachtwoord na deze melding aangepast. Van deze 21 gebruikers hadden slechts 15 hiervan dit binnen 3 maanden gewijzigd.

Wat moet ik doen bij een datalek?

Als je dit ziet schrik je misschien wel, je wilt immers niet dat je account misbruikt wordt.Wanneer je een melding krijgt van een website dat je account misbruikt is dan dien je het wachtwoord uiteraard zo snel mogelijk te wijzigen. Klik echter niet zomaar op links in een e-mail maar ga hiervoor naar de website zelf en log vervolgens in. Vaak krijg je hier dan een melding over. Je kan ook op wachtwoord vergeten drukken, je krijgt dan een e-mail waar je het wachtwoord kan wijzigen. Uiteraard is het sterk af te raden om opnieuw een soortgelijk wachtwoord te gebruiken.Dit kan namelijk zo weer misbruikt worden omdat dit veel op het vorige wachtwoord lijkt.


Het beste hiervoor is om niet een nieuw wachtwoord te bedenken.Je kan het beste gebruik gaan maken van een random password generator.
Hiermee heb je altijd een sterk wachtwoord dat vrijwel niet te achterhalen is door kwaadwillende gebruikers.

Hoe beveilig ik mijn website?

Ook is het belangrijk om je eigen website zo veilig mogelijk te houden.Er zijn veel verschillende manieren om dit te doen maar het belangrijkste is om je admin pagina goed te beveiligen.
Vooral wanneer je gebruik maakt van WordPress Hosting is het belangrijk dat je admin pagina goed beveiligd is.Zo is de admin pagina standaard te bereiken door /wp-admin achter je website te typen.
Het is ook mogelijk om je admin pagina te verbergen door middel van een plug-in.Hiermee kom je niet in de admin omgeving door /wp-admin achter je website te typen maar je kan dit naar eigen wens aanpassen.
Dit zal het voor kwaadwillende mensen het een stuk moeilijker maken om hier op terecht te komen.Ook is onderhoud erg belangrijk, we nemen hieronder door waarom dit is.

Onderhoud

Updates voor je eigen website zijn zo belangrijk voornamelijk omdat hier veel verbeterd wordt aan de veiligheid van je website.Dit zorgt er voor dat beveiligingslekken in bijvoorbeeld plug-ins gedicht worden.
Hiermee wordt de kans op misbruik verlaagd zodat je website direct al een stuk veiliger is.Als je dus niet regelmatig update dan loop je het risico dat je website misbruikt wordt.
Niet alleen het updaten is belangrijk maar het maken van back-ups is hierbij ook van belang.Het kan namelijk alsnog altijd fout gaan.Stel je maakt een fout op je website die je niet ongedaan kan maken, met een back-up heb je dit binnen enkele seconden weer terug.


Natuurlijk kan het zo zijn dat je niet altijd tijd hebt om alles goed bij te werken en om back-ups te maken.Hiervoor hebben wij dan ook Managed WordPress Hosting.
Hierbij wordt je WordPress, bijbehorende plug-ins en je thema volledig automatisch bijgewerkt.Ook voor het maken van back-ups hoef je je dan geen zorgen meer te maken omdat wij dit hier ook voor je regelen.

Zorg voor een veilige verbinding

Je eigen veiligheid is belangrijk echter is de veiligheid van je bezoekers nog belangrijker.Zorg er daarom voor dat je altijd beschikking hebt over een https verbinding.
Je kan een https verbinding tegenwoordig gelukkig heel makkelijk regelen via een SSL certificaat.In een vorige blogpost hebben we uitgelegd wat dit precies in houdt en welke soorten certificaten er zijn.
Dankzij een SSL certificaat is het mogelijk om je bezoekers over een veilige verbinding op je website te laten komen.Als je een eigen bedrijf hebt is het tegenwoordig wel echt een must om een SSL certificaat op je website te hebben.

Kies de juiste hoster

Het belangrijkste is natuurlijk om de juiste Hosting te kiezen voor je website.Bij MijnHostingPartner.nl streven we er naar om de diensten zo snel en goedkoop mogelijk te houden.
Echter vinden wij onze service die we verlenen hierbij ook erg belangrijk.Onze helpdesk staat altijd voor je klaar om je met eventuele problemen te helpen.
Wij streven er namelijk naar om altijd net een stapje extra te zetten voor onze klanten.Zo is onze support afdeling ook uitgeroepen tot de beste live chat support van 2019!
Mocht je verder nog vragen hebben dan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Indien er niemand op de chat aanwezig is kan je een ticket aanmaken via ons ticket systeem.Contact via Facebook of Twitter is ook mogelijk.