Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Update 90 Google Chrome zal HTTPS eerst inladen

Update 90 Google Chrome zal HTTPS eerst inladen
MijnHostingPartner

Update 90 Google Chrome zal HTTPS eerst inladen

Het zat er al een poos aan te komen nadat Google een aantal jaar geleden meldde dat HTTPS websites, oftewel websites met een SSL certificaat, een boost kregen in de ranking. Maar nu is de beslissing genomen om zelfs direct https in te laden als default. En niet meer eerst http. Wat betekend dit voor jouw website? En hoe gaat dit verder in zijn werk? Laten we dit behandelen in deze blog post.

Met de 90 versie zal Chrome zijn URL balk eerst https:// inladen bij het intikken van een website. Wanneer dit als eerst wordt ingeladen kan het dus zo zijn dat als je hier nog geen https beschikbaar hebt, dat jouw website een fractie trager wordt bij gebruikers die Google Chrome gebruiken. En dat zijn er een hoop. Gebruikers geven in de meeste gevallen niet keurig netjes de volledige URL in de browserbalk in. In plaats van https://www.mijnhostingpartner.nl/ wordt er ingegeven mijnhostingpartner.nl om snel naar onze website te gaan. Het is daarin de taak aan Google Chrome om ervoor te zorgen dat de bezoeker naar de juiste website wordt geleid. Indien de website nog niet eerder bezocht is zal er nu eerst worden gezocht naar de http versie, en hierna pas naar de https versie. Hier is een GIF van Google die dit wat duidelijker neerzet: 

Update 90 Google Chrome zal HTTPS eerst inladen

Dergelijke redirects kunnen voor vertraging zorgen bij het inladen van de website. 

SSL certificaten bij MijnHostingPartner.nl

MijnHostingPartner.nl heeft natuurlijk ook SSL certificaten beschikbaar voor iedereen die nog geen https versie van zijn website heeft. Met een SSL certificaat die wij aanbieden heb je een jaarlijks certificaat wat wij voor je instellen op de achtergrond. En kan gekozen worden tussen verschillende soorten zoals een hoger level voor webshops of een standaard domein validatie SSL certificaat voor bedrijvenwebsites. 

Ook is het mogelijk om een SSL certificaat van Lets Encrypt te installeren bij de hosting van MijnHostingPartner.nl. Wat eenvoudig te onderhouden is en in te installeren via het klantenpanel en het control panel. Informatie hiervoor is verder ook te vinden in onze kennisbank.

De verdere beweging naar HTTPS

Https is al een aantal jaar de nieuwe standaard voor het web, voor vrijwel elke website wordt het nu aangeraden om te installeren voor de website. Aangezien er nu een niet veilig melding actief is bij websites die het nog niet hebben. Elke informatie die verzonden wordt naar de website toe, zoals het invullen van een formulier, het plaatsen van een bestelling of het achterlaten van een comment. Gaat beveiligd met een SSL certificaat. De verbinding tussen de bezoeker en de website wordt namelijk versleuteld. En pottenkijkers die mee willen kijken van dezelfde wifi verbinding kunnen dan niet inzien welke informatie verzonden wordt. Met een SSL certificaat straal je een bepaalde zekerheid uit met je website en kunnen mensen op hun gemak hiervan gebruikmaken. Natuurlijk belangrijk voor jouw portfolio website, bedrijvenwebsite of je blog website! Neem nu een hosting pakket bij MijnHostingPartner.nl om gelijk een veilige website te beginnen.