Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Twee factor authenticatie bij MijnHostingPartner

Twee factor authenticatie bij MijnHostingPartner
MijnHostingPartner

Twee factor authenticatie bij MijnHostingPartner

Beveiliging blijft altijd een belangrijk en noodzakelijk item, het is aan jouw de taak om ook de nodige stappen en maatregelingen te nemen om de veiligheid te waarborgen. Twee factor authenticatie is hier een belangrijk onderdeel hiervan. In deze blog post leggen we uit wat dit precies inhoud en waar je dit allemaal kunt instellen binnen de diensten van MijnHostingPartner.nl. 

Activeer nu jouw Twee Factor Authenticatie voor het klantenpanel op de onderstaande wijze!

https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/beveiliging/twee-factor-authenticatie-toevoegen/

De voordelen van Twee Factor Authenticatie

Twee factor Authenticatie is een extra beveiliging die naast je wachtwoord vereist dat je een tijdelijke code invoert. Deze tijdelijke code zie je terug in je telefoon en werkt eenvoudig door het even te kopiëren of gelijk even in te voeren. Bij elke keer inloggen dien je dus naast je wachtwoord je tijdelijke beveiligingscode in te voeren. Deze dubbele check op een ander apparaat houdt mensen dus tegen om in te loggen zodra jouw wachtwoord gelekt is. Het voegt dus ook de noodzaak in om van een totaal ander apparaat, je mobiel, gebruik te maken om in te loggen. Dit zorgt ervoor dat er dus altijd nog een extra obstakel inzit om in te loggen binnen jouw account. 

Bij MijnHostingPartner.nl heb je te maken met meerdere accounts en inloggegevens. De belangrijkste is hiervoor wellicht het klantenpanel,  dit is immers de beheeromgeving die  ervoor zorgt dat jouw domeinnaam blijft draaien en verder ook een hoop kan worden beslist over alle email adressen en de website zelf. Zodra je dus hier de toegang door verliest met enkel een wachtwoord dan kan dit allemaal verwijderd en opgezegd worden. Het is niet de eerste keer dat het gebeurd dat een voorgaande relatie nog steeds de inlog heeft van het klantenpanel, en hier misbruik in maakt om diensten op te zeggen en zaken te verwijderen. De schade aan je website en bedrijf kan hierdoor enorm zijn. Wees dus altijd niet alleen op de hoede wie er kan inloggen binnen je account, maar gebruik dus ook twee factor authenticatie om jouw account beter te beveiligen. 

Omdat we bij MijnHostingPartner.nl de beveiliging met twee factor authenticatie graag willen aanmoedigen hebben we hiervoor een beloning op gezet. Zet dit verder zonder extra kosten aan binnen jouw klantenpanel en ontvang hier direct partnerpunten voor op je account! Deze punten kan je gebruiken voor korting op facturen, maar ook leuke extra’s zoals een eigen badeend om problemen mee op te lossen tijdens het coderen. En ook cadeaubonnen en een kladblok en pennensetje. 

Gemakkelijk in te stellen met jouw favoriete of al gebruikte app

Het voordeel van twee factor authenticatie is dat jouw favoriete app hier gewoon voor gebruikt kan worden, dezelfde app die je dus gebruik om in te loggen binnen andere locaties kan je ook gebruiken bij MijnHostingPartner.nl. Populaire opties zijn bijvoorbeeld Google Authenticator en Microsoft Authenticator hiervoor. Deze apps kunnen op zowel Android als IOS gebruikt worden, en zijn dus voor iedereen toegankelijk zonder extra kosten. 

Twee Factor Authenticatie op het Control panel 

Wanneer je jouw Control Panel nog nader wilt beveiligen dan is ook hier de twee factor authenticatie voor te activeren. Met Het control panel is immers ook jouw gehele website mee te beheren en is daarom ook van groot belang om te beveiligen. Binnen het control panel kan je onder de User Account Details op de volgende wijze de Twee Factor Authenticatie aanzetten en hierna gelijk dit te activeren: 

Twee factor authenticatie bij MijnHostingPartner

Het control panel bidet ook de optie om dit via SMS of email te regelen, dit kan dus ook makkelijk zijn als je hiervoor liever niet een extra app voor geïnstalleerd wilt hebben staan. Google Authenticator is hier echter vaak de aanbevolen methode voor. 

Twee Factor Authenticatie op jouw email adres 

En als laatst kan je ook twee factor authenticatie op je email adres instellen, in deze is het dan altijd vereist om via de webmail met twee factor in te loggen. In lokale applicaties krijg je vervolgens de mogelijkheid om in te loggen met een applicatie wachtwoord wat aangemaakt wordt. Niet elke mail applicatie ondersteund dit. Het is daarom noodzakelijk om ervoor te zorgen dat je mail programma dit wel ondersteund voordat je dit forceert. Anders kan lokaal geen email meer ontvangen worden. 

Twee factor authenticatie op de mail is dus voornamelijk een goede optie wanneer gebruik gemaakt wordt van de webmail. Of dus met een apart applicatie wachtwoord binnen de lokale programma’s. Zo blijft jouw originele wachtwoord ook altijd beter beschermd dan zonder de twee factor authenticatie. 

Maak jij al gebruik van twee factor authenticatie? Laat het ons weten via Sociale Media!