Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Trojaanse paarden en keyloggers

Trojaanse paarden en keyloggers
MijnHostingPartner

Trojaanse paarden en keyloggers

Elke dag worden er wel nieuwe varianten van ontdekt, en het blijft een gevaar voor computer gebruikers voor zowel nieuwe als ervaren computer gebruikers.Als je gebruik maakt van hosting dan is het belangrijk dat je weet wat bepaalde malware is en wat het doet.We gaan het in de komende blogposts hebben over verschillende soorten malware hebben en wat ze precies doen.

Trojaanse paarden

Dit is hoogst waarschijnlijk het meest bekende soort malware, een Trojaans paard kan op verschillende wijze jou pc binnen dringen.Vaak gebeurt dit via e-mails of als je iets illegaal download en het zijn vaak vermomde bestanden waardoor de gebruiker denkt dat dit een legitiem bestand is.Het is dus aan te raden om altijd op te letten wat voor programma of bestand je opent, als een Trojaans paard eenmaal in je computer zit dan wordt er een achterdeur geopend.

Als vervolg hiervan wordt er schadelijke software op jou pc geinstaleerd wordt, de kwaadwillende gebruikers hebben vervolgens toegang tot al jou bestanden.Er zijn enkele dingen die voor kunnen komen wanneer jij een Trojaans paard op je pc hebt staan.

Een van de meest zichtbare dingen is dat je computer ontzettend langzaam kan zijn, denk hieraan bij bijvoorbeeld het opstarten van je computer.Iets anders wat heel vaak voor komt is dat je af en toe rare meldingen of pop-ups krijgt, hierbij wordt er bijvoorbeeld je browser geopend naar een reclame pagina.

Keyloggers

Iets wat je waarschijnlijk minder snel op zult merken zijn keyloggers, echter zijn deze net zo schadelijk.Keyloggers houden namelijk precies bij welke toetsen je in drukt op je toetsenbord en er kunnen zelfs screenshots van jou scherm gemaakt worden.In tegenstelling tot een Trojaans paard kan het veel moeilijker zijn om er achter te komen dat jij een keylogger op je computer hebt staan.

Echter zijn er wel een aantal dingen die je bij keyloggers ziet, het is aan te raden om in je processen te kijken als je er onbekende processen in ziet staan kan dit een teken van een keylogger zijn.Ook wil het af en toe wel eens voorkomen dat je tekst die je eerder getypt hebt in de omgekeerde volgorde op je scherm komt te staan.

Als een van deze dingen voorkomt op jou computer dan is het aan te raden om je computer zo snel mogelijk te scannen op malware, anders kunnen deze mensen namelijk gemakkelijk in jou hosting komen.
Indien je verder nog vragen hebt over Trojaanse paarden of over keyloggers dan kun je natuurlijk altijd kijken of er een chat medewerker beschikbaar is.Mocht er niemand op de chat aanwezig zijn dan kun je altijd een ticket aanmaken richting onze helpdesk.